Atrauman Ag zilverhoudend zalfkompres 10cmx10cm 3 stuks

Zilverhoudende zalfkompressen. Steriel en antibacterieel. Worden gebruikt voor atraumatische wondverzorging in alle fasen van de wondgenezing.

prijs apotheek: € 20,61 -15%
17,52
Atrauman Ag is een zilverhoudend zalfkompres met antibacteriële eigenschappen voor atraumatische wondverzorging. Het dragermateriaal bestaat uit polyamidevezels die met elementair zilver zijn omhuld, en is geïmpregneerd met een zalfmassa op basis van triglyceriden zonder werkzame stoffen (neutraal vet). Bacteriën worden aan het oppervlak van het kompres gedood door de zilverionen die in het vochtige milieu ontstaan. Atrauman Ag werkt tegen Gram-negatieve (bv. klebsiella pneumoniae) en Gram-positieve bacteriën (staphylococcus aureus inclusief de MRSA stammen). Er blijven bij het verwisselen van het verband geen moeilijk te verwijderen zalfresten (zoals bv. vaseline) op de wonde achter. Het kompres is geschikt als aanvullende toepassing bij de behandeling van wonden die een hoge kiembelasting vertonen, bij de behandeling van geïnfecteerde wonden en bij de behandeling van wonden als infectieprofylaxie. De microbiologische werkzaamheid blijft zeven dagen behouden, maar het kompres mag bij iedere verbandwisseling vervangen worden.
Voorzorgsmaatregelen

De behandeling met Atrauman Ag kan een noodzakelijke antibioticatherapie niet vervangen. Medische beoordeling van de wonde is vooraf noodzakelijk. Wondbedekking niet gebruiken in combinatie met jodiumhoudende preparaten, paraffinehoudende zalfmassa's of zalfkompressen.
Merk Hartmann
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Vetverbanden
Soort verband Zilver
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available
Steriel? available
Gedeelde ervaringen
    Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!