085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

14-04-2022 | Algemeen welzijn

4 essentiële oliën voor de lente

Lente is ook het seizoen van wedergeboorte, van opkomende energie. Nu de zon eindelijk schijnt, is het tijd om te gaan sporten, maar ook om te gaan wandelen, hiken of zelfs picknicken! Om u te helpen het beste te maken van al deze zomeractiviteiten, hebben wij een lijst samengesteld van essentiële oliën die u kunnen helpen bepaalde ongemakken te voorkomen.

 

Lavendel asperic etherische olie - Voor alles wat prikt

LavendelHet is lente en dus een goede gelegenheid om een kleine picknick te houden of om eindelijk van uw tuin te genieten of een kleine wandeling in de open lucht te maken! Maar insecten, bijen en wespen zijn er ook en een steek kan snel gebeuren... Geen paniek! Als dit het geval is, is de etherische olie van lavendelaspic een uitstekend antitoxine. Het heeft goede pijnstillende en kalmerende eigenschappen dankzij de linalool die het bevat. Hij is ook genezend, kortom een "must-have" om in je handtas te hebben. Hoe gebruik je het?  Doe gedurende 2 uur om de 15 minuten 1 druppel pure lavendelkruid op de steek.

 

 

Zoete Sinaasappel* etherische olie (essence) - The Positivator

SinaasDeze kalmerende essentiële olie kan een boost geven aan het verlangen naar verandering dat vaak gepaard gaat met de lente. Het heeft de kracht om de geest helder te maken en een goed humeur te brengen! Het is een evenwichtsherstellend middel tegen nervositeit en depressie, het zal uw batterijen weer opladen en u in staat stellen dit nieuwe seizoen op de best mogelijke manier te beginnen. 
* De etherische olie van zoete sinaasappel is fotosensibiliserend en kan dus niet op de huid worden gebruikt vóór blootstelling aan de zon, en zonder eerst te zijn verdund.

 

 

Etherische olie (essence) Citroen* - Ontgiftend

SinaasDe lente is het ideale moment om onze cellen een tweede jeugd te geven. De detoxkuur is erop gericht vloeistoffen te helpen zuiveren door gifstoffen af te voeren en te elimineren via de specifieke organen, namelijk de lever, de darmen, de huid, de nieren en de longen. Het kan dus helpen bij vermoeidheid en nervositeit, huidproblemen of slapeloosheid.
Denk hierbij aan de essence van Citroen, een geweldig digestief en depuratief tonicum dat alle digestieve en hepatische functies zal activeren, resulterend in een echte detoxificatie. Hoe te gebruiken ?  Neem 2 druppels citroenessence op ¼ van een suikerklontje of een neutrale vloeistof 's morgens op een lege maag gedurende 21 dagen.

* Citroenolie is fotosensibiliserend en kan dus niet vóór blootstelling aan de zon op de huid worden gebruikt zonder eerst te worden verdund.

 

Citroen Eucalyptus Etherische Olie – ontstekingsremmend

EucalyptusDe lente is in aantocht en daarmee komen ook de tjilpende vogels, de lichte jassen en... de motivatie om te gaan sporten! Want we zijn het erover eens dat het veel aanmoedigender is om te gaan sporten als de zon schijnt en het bikiniseizoen voor de deur staat... Wie sport zegt, zegt pijntjes, stijfheid, bloeduitstortingen, spanningen en om daarmee om te gaan, kunnen essentiële oliën uw bondgenoten zijn! We denken aan Gaultheria, Rozemarijn Kamfer of Immortelle maar ook Citroen Eucalyptus. 
Citroen Eucalyptus essentiële olie, rijk aan citronellal, is onze ontstekingsbrandbestrijder! Het kalmeert namelijk snel elke ontsteking, ongeacht de oorsprong ervan. Het is zeer doeltreffend bij alle pees-, spier- en gewrichtsontstekingen, maar ook bij muggenbeten (het is ook een afweermiddel). Hoe gebruik je het? Als huidbehandeling, 3 tot 4 druppels etherische olie verdund in ten minste 3-4 druppels plantaardige olie van Arnica, bijvoorbeeld, en breng aan op de getroffen gebieden een of twee keer per dag.
Let op: Lemon eucalyptus olie wordt niet aanbevolen voor baby's en kinderen jonger dan 6 jaar of tijdens de zwangerschap. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.