Toon alle thema's »

Eye Care draagt zorg voor de gevoelige ogen en huid, net zoals voor kwetsbare nagels

Rode ogen die jeuken, prikken of branden, roodheid of een jeukende huid, beschadigde en gebroken nagels; zijn dit symptomen waar je dagelijks mee te maken krijgt? Het merk Eye Care biedt schoonheidsproducten aan die goed getolereerd worden, zelfs door de meest gevoeligen onder ons. Zo kan iedereen een aangepaste verzorging vinden en zich toch opmaken zoals al de anderen.

De Eye Care producten omvatten vooral een verzorging voor de ogen, huid en nagels. Het merk spitste zich in het begin vooral toe op het onderhoud van contactlenzen, maar nu is het al meer dan 20 jaar geïntegreerd in onze apotheken zonder dat het zich van de troon liet stoten. De producten hebben dus het vertrouwen van de gebruikers gewonnen, en terecht ook!

Wat is de echte plus van dit merk?

Eye Care onderscheidt zich van de andere gespecialiseerde merken voor de huid en gevoelige ogen in de zin dat ieder product een ware verzorging biedt. Ze worden dan ook aanbevolen en gebruikt door verzorgingsinstituten en stichtingen tegen kanker.

Wat zorgt er voor dat ze zo goed verdragen worden ?

Bio-inertie ligt aan de basis van het productieproces van het merk. De bio-inertie wordt door het merk zelf geformuleerd als “een origineel concept van Contapharm, waarvan het doel is om respect te hebben voor de plaats en de omgeving waar het product z’n werk moet doen”. Met andere woorden, het heeft een neutrale pH-waarde, net zoals de waarde van de tranen en de huid.

Bovendien beschikken de producten over verschillende eigenschappen die hun uniek maken :

  • De grootte van de partikels: de verzorging is samengesteld uit micropartikels die ontstaan zijn door micronisatie, waardoor het gevoel van zand in je oog vermeden kan worden.
  • De natuur van de partikels: ze bevatten geen allergenen, zoals chroom of nikkel, en zijn niet-ionisch. Ze bevatten dus geen ionische bewaarmiddelen die de lens vervormen. Deze moleculen zorgen ervoor dat allergische reacties vermeden kunnen worden en verminderen de intolerantie voor stress, vervuiling, warmte of andere cosmeticaproducten die gebruikt worden.
  • De pigmenten zijn natuurlijk en niet oplosbaar in water. De make-up loopt dus niet uit en komt niet in het oog terecht. In feite, als de pigmenten oplossen, kunnen deze de lenzen met een hydrogelfilm kleuren. De film werkt dus als een spons en absorbeert de niet-natuurlijke kleurstoffen, dewelke elektrisch geladen stoffen zijn. En zoals we gezien hebben, kunnen deze de lenzen vervormen.
  • Ze bevatten weinig was, wat verantwoordelijk kan zijn voor een obstructie van het traankanaal. In dit geval gaat het oog uitdrogen omdat het traanvocht dat het oog hoort te hydrateren geblokkeerd wordt. Neem nu bijvoorbeeld de waterproof mascara van Eye Care, deze bevat geen was. De oogschaduw bevat dan weer geen kobalt en is samengesteld uit natuurlijke pigmenten die het een blauwe kleur geven. 

Voor wie is dit verzorgingsgamma bestemd ?

Deze producten zijn niet enkel geschikt voor lenzendragers, maar ook voor mensen die een gevoelige huid, gevoelige ogen of een allergie hebben of mensen met kwetsbare nagels. De producten kunnen dus zeker handig zijn voor patiënten die een behandeling tegen kanker volgen.

Wat omvat het gamma ?

Buiten de klassieke make-up producten, wat gaat van mascara’s tot verschillende lippenstiften tot verschillende crèmes, biedt het gamma ook verschillende nagelverzorgingsproducten en nagellakken aan. Bepaalde van deze producten zijn verrijkt met silicium, wat beschermt tegen uv-stralen. Ze beschermen de nagels ook tegen beschadigingen door het weer, maar ook tegen de negatieve effecten van radio- of chemotherapie.

Om neveneffecten van een behandeling tegen kanker te overwinnen of te voorkomen (droge huid, kwetsbare nagels, ontregelde haargroei, veranderde teint, een reactievere huid, etc.), heeft Eye Care de Box Rose samengesteld met aangepaste producten. De doos bevat beschermende en voedende producten voor de nagels, maar ook voor de groei en versterking van de wimpers en wenkbrauwen, een hydraterende crème en een crème die de teint weer doet stralen, alsook make-up (mascara, bronzing powder).

Bovendien kunnen de verschillende nagellakken als preventieve behandeling gebruikt worden, maar ook als curatieve behandeling om te vermijden dat de nagels breken. Sommigen bevatten namelijk calcium, wat een beschermende film legt op de nagel en dus voorkomt dat deze splijt en deze ook sterker maakt. De verstevigende verzorging strijkt de natuurlijke lijnen van de nagel glad en zorgt er dus voor dat de nagels gladder zijn waardoor deze het licht beter reflecteren. De verhardende verzorging gaat dan weer helpen tegen zachte nagels. De nagelgroei booster is te verkrijgen in een olie en wordt op de nagel ingemasseerd voor een betere penetratie. Deze verzorging geniet de voorkeur van non-professionals op gebied van semi-permanente nagellak of valse nagels.

Het gamma biedt dus verschillende specifieke soorten verzorging aan voor de nagels en bepaalde nagellakken bevatten bijzondere eigenschappen. Met de zilveren nagellak geef je je nagels bijvoorbeeld een kuur van mineralen en oligo-elementen. De verschillende verzorgingen en nagellakken kunnen zeker gecombineerd worden zodat er bijvoorbeeld een basislaag aangebracht kan worden alvorens een kleur aan te brengen.