085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Femilyane Menalya menopauze Capsules 28+28 stuks

Capsules 28+28 stuks
12,21 16,50
Op voorraad
12,21
-26%
prijs apotheek: 16,50 Je bespaart: -4,29
Voedingssupplement op basis van vitaminen, plantextracten en omega 3 vetzuren in de vorm van 2 verschillende capsules, draagt bij tot een comfortabele menopauze.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Menalya Femilyane is een voedingssupplement voor een rustige en comfortabele menopauze op basis van hop, vlas, vitamines, mineralen en bevat omega-3.

Vlas draagt bij aan het algemene welzijn van vrouwen tijdens en na de menopauze. Vitamine B6 helpt bij het reguleren van hormonale activiteit. IJzer, magnesium en vitamine C, B2 en PP helpen vermoeidheid te verminderen. Zink beschermt cellen tegen oxidatieve stress. Vitamine C draagt bij tot de normale vorming van collageen om de normale functie van de huid te verzekeren.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Menopauze.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

's morgens 1 capsule en 's avonds 1 softgel na de maaltijd.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Capsules:
Vulstof: maïszetmeel, magnesiumoxide, plantaardige capsule: hydroxypropylmethylcellulose, lijnzaadextract (Linum usitatissimum), ascorbinezuur (vitamine C), hopconsextract (Humulus luputus - vulstof: maltodextrine) , rijstproteïne hydrolsat, ijzersulfaat, zinksulfaat, antiklontermiddel, magnesiumstearaat, nicotinamide (Vitamine PP), tocoferolsuccinaat (Vitamine E), Calcium D-pantothenaat (pantotheenzuur), cholecalciferol (Vitamine D3) , cyanocobalamine (vitamine B12), thiaminemononitraat (vitamine B1), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), riboflavine (vitamine B2), pteroylmonoglutaminezuur (folaat).

Zachte capsules:
Visolie, omhulsel: visgelatine, bevochtiger: glycerol, lipide-extract van Antarctische krill (Auphasia superba) (schaaldieren), Calanus-olie van finmarchius (schaaldieren), antioxidanten: rozemarijnextract, extract rijk aan tocoferol.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Niet geschikt voor vrouwen met een persoonlijke of een familiale geschiedenis van borstkanker. 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Bailleul-biorga
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Aanvullend
Bevat Hop, Omega vetzuren, Overige, Vitamine B1, Vitamine B12, Vitamine B2, Vitamine B6, Vitamine B9, foliumzuur, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E
Doelgroep Vrouw
Aangewezen bij Menopauze
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Specifiek voor diabetici? not available
Zonder suiker? not available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Femilyane Menalya menopauze

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Femilyane Menalya menopauze