085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

Flexium gel 10% Gel 100g

Gel 100g
17,98
Op voorraad
17,98
Geneesmiddel op basis van etofenamaat, tegen pijn en ontsteking van botten en gewrichten, in de vorm van een gel. Bij acute en chronische ontstekingen van botten en gewrichten, bij pijnlijke aandoeningen van de spieren en bij trauma's ten gevolge van een ongeluk of sportletsels.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

- Flexium is een geneesmiddel tegen pijn en ontsteking van botten en gewrichten.- Flexium wordt aanbevolen voor het verlichten van pijn in geval van: - acute en chronische ontstekingen van botten en gewrichten; - pijnlijke aandoeningen van de spieren, de gewrichten en de wervelkolom; - trauma's ten gevolge van een ongeluk of sportletsels, zonder open wonden: kneuzingen, verstuikingen of verrekkingen.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals elk geneesmiddel kan Flexium bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.Lokale allergische reacties kunnen sporadisch optreden in de vorm van roodheid, gevoel vanbranderigheid, huiduitslag, opzwellen van de huid, blaarvorming of jeuk. In geval zich dergelijke reactiesvoordoen, dient het gebruik van het geneesmiddel te worden stopgezet.De ongewenste effecten beschreven bij orale inname van ontstekingswerende geneesmiddelen kunneneveneens voorkomen. Dit is vooral het geval bij langdurig gebruik / gebruik op grote oppervlaktes. Hetbetreft hier voornamelijk maag- en nierklachten.Krijgt u veel last van een bijwerking? Of heeft u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neemdan contact op met uw arts of apotheker.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Welke stoffen zitten er in Flexium- De werkzame stof in dit middel is etofenamaat.- De andere stoffen in dit middel zijn:Flexium Gel 10%: Polyglycolische ether van oleocetylische alcohol - macrogol 400 - carbomeer 940 - natriumhydroxide - propyleenglycol - etherische eucalyptusolie - etherische denneolie -isopropylalcohol - gezuiverd water.Flexium Crème 10%: Mono- en diglyceriden van palmitine- en stearinezuur - polyoxyethyleenstearaat - isopropylmyristaat - methylhydroxyethylcellulose 4000 - benzylalcohol - citroenzuur anhydraat - natriumcitraat -gezuiverd water.Flexium Spray 10%: Isopropylalcohol - Eumulgin M8 - Propyleenglycol - Macrogol 400 - Di-isopropyl adipaat -gezuiverd water.Hoe ziet Flexium eruit en hoeveel zit er in een verpakkingFlexium Gel 10% is een gel voor cutaan (op de huid) gebruik. Het is verkrijgbaar in tubes van 40 g en 100 g.Flexium Crème 10% is een crème voor cutaan gebruik. Het is verkrijgbaar in tubes van 40 g en 100 g.Flexium Spray 10% is een spray voor cutaan gebruik. Het is verkrijgbaar in spuitbussen met 50 mloplossing.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Wanneer mag u Flexium niet gebruiken- U bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. - Indien u overgevoelig bent voor andere geneesmiddelen tegen pijn en ontstekingen van de botten ende gewrichten.- Op een beschadigde huid.- Dit geneesmiddel mag niet toegediend worden aan kinderen, aangezien de veiligheid en dedoeltreffendheid nog niet bestudeerd zijn in deze groep.Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met Flexium- Het gebruik moet vermeden worden op open wonden, op een eczemateuze huid of in geval vanallergie van de huid.- Contact met de ogen en de slijmvliezen moet worden vermeden.- De systemische resorptie (opname in het lichaam) verhoogt indien het geneesmiddel langdurig en /of op grote oppervlakken gebruikt wordt; bijgevolg dient dit vermeden te worden. Bijzonderevoorzichtigheid is nodig indien u problemen heeft met de bloedstolling, hoge bloeddruk of ernstigehartaandoeningen, een maagzweer, ontsteking van de darmen, ernstige nier- of hepatischeaandoeningen of indien u waterafdrijvende middelen neemt (geneesmiddelen die de urineproductiestimuleren).- Niet inslikken.- De behandelingsduur mag niet langer zijn dan 2 tot 3 weken.- Als u nog andere geneesmiddelen neemt, gelieve ook de rubriek "Gebruikt u nog anderegeneesmiddelen?" te lezen.Gebruikt u nog andere geneesmiddelenGebruikt u naast Flexium nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan? Vertel dat danuw arts of apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft.Tot op heden werd geen enkele interactie met andere geneesmiddelen gesignaleerd tijdens eenbehandeling met Flexium.Waarop moet u letten met eten en drinkenNiet van toepassing.Zwangerschap en borstvoedingWilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts ofapotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.Tijdens de zwangerschap dient Flexium niet gebruikt te worden.Uit voorzichtigheid verdient het aanbeveling het gebruik van Flexium tijdens de borstvoeding tevermijden.Rijvaardigheid en het gebruik van machinesNiet van toepassing.Stoffen in Flexium waarmee u rekening moet houdenFlexium Gel en Flexium Spray bevatten propyleenglycol: dit kan huidirritatie veroorzaken.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Flexium
Aflevervorm Gel
Type product Geneesmiddel
Effect Ontstekingsremmend, Ontzwellend, Pijnstillend
Bevat Etofenamaat
Aangewezen bij Kneuzing, Ontsteking, Verstuiking, Zwelling
Keyword Gewrichtspijn, Ontsteking, Spieren
Geeft warmte? not available

Flexium gel 10% is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.