085/016 08 96

Ma - Vr9u - 19u

Chat met ons

Focuzine 40 Omhulde tabletten 60 stuks

Omhulde tabletten 60 stuks
16,97
Op voorraad
16,97
Medicijn op basis van bladeren van de Japanse notenboom, in de vorm van filmomhulde tabletten. Aanbevolen voor de symptomatische behandeling van aandachts-, concentratie- en geheugenstoornissen.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Geheugen-, concentratie-, en aandachtsproblemen.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

3 keer per dag 1 tablet innemen tijdens de maaltijd.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen, kan dit geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken, maar komen ze niet altijd bij iedereen voor. De volgende bijwerkingen zijn gemeld: hoofdpijn, bloedingen in bepaalde organen, milde maag- en darmproblemen en allergische huidreacties (roodheid, zwelling, jeuk). Indien hoofdpijn optreedt, raadpleeg dan na 2 dagen een arts.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

40 mg droog extract van Ginkgo biloba bladeren L. (35-67:1) (EGb 761®), gekwantificeerd op 8,8-10,8 mg Ginkgo flavonoglycosiden en 2,16-2,64 mg terpeen melkzuurbacteriën (ginkgolides, bilobalide), lactose, siliciumdioxide, microkristallijne cellulose, Maïszetmeel, Croscarmellose-natrium, Magnesiumstearaat, methylhydroxypropylcellulose, Macrogol 1500, Titaandioxide (E171), IJzeroxide (E172), Antischuimemulsie SE2, Talk.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Neem nooit Focuzine als je allergisch (overgevoelig) bent voor het werkzame bestanddeel of een van de andere bestanddelen in dit geneesmiddel (vermeld in rubriek 6). - Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen: praat met je arts of apotheker voordat je Focuzine gebruikt. Als er hoofdpijn ontstaat, raadpleeg dan na 2 dagen een arts. - Bij inname van producten die de bloedstolling beïnvloeden, bij bloedstollingsstoornissen, zoals hemofilie, en als je een operatie zal ondergaan: er is gemeld dat producten die Ginkgo bevatten waarschijnlijk het risico op bloedingen verhogen. Het is daarom raadzaam om de toediening van dit geneesmiddel tijdelijk te stoppen voor een chirurgische ingreep. - Als je last hebt van epileptische aanvallen. - Voor kinderen en adolescenten tot 18 jaar: Focuzine wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar vanwege een gebrek aan gegevens over de veiligheid en werkzaamheid. Er is bovendien geen relevant gebruik van Focuzine bij kinderen en adolescenten onder de 18 jaar. - Andere geneesmiddelen en Focuzine: Gelijktijdig gebruik van Focuzine met anticoagulantia of antiaggregantia kan de werking van deze laatste versterken. Er zijn geen interactiestudies uitgevoerd naar het effect van remming of inductie van CYP2B6 of CYP2C8. In een interactiestudie naar het effect van remming of inductie van CYP3A4 of CYP2D6 werd geconcludeerd dat het onwaarschijnlijk is dat Ginkgo biloba een dergelijk effect zal hebben bij aanbevolen doses. Vertel je arts of apotheker of je andere geneesmiddelen gebruikt, hebt gebruikt of kan gebruiken. - Focuzine bij eten en drinken en alcohol: Focuzine kan worden ingenomen bij een maaltijd of met een drank. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, denkt dat je zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, vraag dan je arts of apotheker om advies voordat je dit geneesmiddel neemt. - Zwangerschap: er zijn geen of beperkte gegevens over het gebruik van Ginkgo biloba-extract bij zwangere vrouwen. Dierstudies zijn ontoereikend om conclusies te trekken over voortplantingstoxiciteit. Uit voorzorg kan het gebruik van Focuzine tijdens de zwangerschap het beste vermeden worden. - Borstvoeding: het is niet bekend of Ginkgo biloba-extract/metabolieten worden uitgescheiden in moedermelk. Een risico voor pasgeborenen/zuigelingen kan niet worden uitgesloten. Rekening houdend met de voordelen van borstvoeding voor het kind en van behandeling van de vrouw, moet worden besloten om ofwel de borstvoeding te staken ofwel de behandeling met Focuzine te staken/af te zien van behandeling. - Vruchtbaarheid: dierstudies wijzen niet op een mogelijk effect op de vruchtbaarheid. In dit laatste geval werd 3,5 maal de maximale menselijke dosis gebruikt. Er is geen klinisch onderzoek verricht naar het effect op de mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid en op vrouwen in de vruchtbare leeftijd die geen anticonceptie gebruiken.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Schwabe Pharma
Aflevervorm Omhulde tabletten
Type product Geneesmiddel
Supplementen zenuwstelsel Concentratie, Geheugen verbeteren
Bevat Gingko Biloba
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Tijdstip inname Meermaals per dag
Keyword Concentratie, Geheugen

Focuzine 40 is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.