(0)
Deel hier je ervaring met het product
9,2 / 10
 • Bycaja uit Culemborg schreef:
  Vlotte bezorging, prima prijs.
  Kom zeker terug.
 • Marieke Havelaar uit Gorinchem schreef:
  Prima, netjes en snel geleverd
  Prima
 • j uit helvoirt schreef:
  prima
  goede ervaring en prima kwaliteit en snelle serves

Folavit Compositum Tabletten 60 stuks

Voedingssupplement op basis van foliumzuur, vit B6 en vit B12.

prijs apotheek: 11,88
10,69
Tijdelijk geen voorraad
product.view.content.addfavourite
 • Gratis levering vanaf 39 euro
 • Altijd korting op alle producten
 • Stel je vragen aan de apotheker
Toepassing

Homocysteïne: Folavit Compositum is een voedingssupplement dat een gunstige invloed heeft op het gehalte aan homocysteïne in het bloed. Dit gehalte kan te hoog worden door een onevenwichtige voeding, het nemen van bepaalde geneesmiddelen en/of veroudering. Een te hoog homocysteïnegehalte in het bloed doet het risico op klontervorming in het bloed/in de aderen stijgen. Foliumzuur: bij oudere personen wordt dikwijls een tekort aan foliumzuur vastgesteld met een algemene daling van de weerstand tot gevolg. Een tekort aan foliumzuur kan leiden tot vermindering van de psychische en fysische weerstand bij oudere mensen. Foliumzuur kan de concentratie aan homocysteïne in het bloed doen dalen (het nut van foliumzuur in het kader van de behandeling van een middelmatige stijging van homocysteïne is echter niet bewezen). Vitamine B12 en vitamine B6: een tekort aan vitamine B12 en vitamine B6 kan ontstaan door leeftijdsgebonden wijzigingen in het metabolisme. Bovendien is het zo dat regelmatig gebruik van alcohol vooral een tekort aan deze vitaminen (voornamelijk deze van de B-groep) kan veroorzaken. Dit komt omdat de stoffen ingenomen via het voedsel niet door het lichaam kunnen worden opgenomen.
Dosering

Bij personen met een lichte verhoging aan homocysteïne wordt aanbevolen 1 tablet per dag te nemen en een controle van het homocysteïnegehalte te laten uitvoeren.
Folavit Compositum bevat 0,4 mg foliumzuur of vitamine B9, 6 mg pyridoxine HCl of vitamine B6 en 3 µg cyanocobalamine of vitamine B12 per tablet.
Personen met een tekort aan vitamine B12 dienen eerst hun arts te raadplegen alvorens Folavit Compositum te nemen. Aan oudere personen wordt aangeraden de foliumzuurconcentratie te laten controleren. Het ongeremde gebruik van alcohol verstoort het metabolisme en ligt dikwijls aan de oorsprong van een tekort aan vitamine B. Bij regelmatig gebruik van alcohol is een aanvulling van de voeding met vitamine B aan te raden.
Merk Folavit
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Hart- en bloedvaten Bloedarmoede
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Keyword Foliumzuur, Tekort, Vitamine B6 en Vitamine B12

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Gedeelde ervaringen
  Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!
9,2 / 10
 • Bycaja uit Culemborg schreef:
  Vlotte bezorging, prima prijs.
  Kom zeker terug.
 • Marieke Havelaar uit Gorinchem schreef:
  Prima, netjes en snel geleverd
  Prima
 • j uit helvoirt schreef:
  prima
  goede ervaring en prima kwaliteit en snelle serves