21-05-2013 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Geen zon meer en mijn kleurtje dan? Hier mijn 7 tips

Geschreven door Sabrina zonnen bruinen huidverzorging

Heel de vakantie een mooi kleurtje gehad en nu de vakantie er op zit en ik terug terug thuis ben wil ik opscheppen met mijn kleurtje. Maar je ziet er nog amper iets van. Komt dit u ook bekend voor?

Hierbij wat tips om ervoor te zorgen dat u mooi bruint EN uw kleur langer kan behouden.

 

Mooier bruinen en uw kleur langer behouden

Voor de vakantie

Het is belangrijk om uw huid voor te bereiden op de zon. Hiervoor kun je voedingssupplementen nemen bijvoorbeeld van Oenobiol. Je moet er dan een tweetal weken op voorhand mee starten en tijdens je vakantie blijven doornemen. Zo verlaag je ook het risico dat uw huid gaat verbranden maar gaat uw huid makkelijker bruinen.

Verder kan je een week op voorhand een lichaamspeeling doen. Zodat al de dode huidcelletjes verwijderd zijn en je mooi egaal bruin wordt. Dit doe ik meestal met de zachte lichaamspeeling van Avène. Let wel op: doe dit niet vlak voor het vertrek want dan kun je serieus verbranden!

 

Tijdens de vakantie

Blijven smeren met uw zonneproducten zodat je veilig van de zon kan genieten. Zie ook onze tips om huidkanker te vermijden! Want zodra je verbrand mag je er zeker van zijn dat uw huid gaat vervellen. Met als gevolg dat uw bruin kleurtje vlug gaat verdwijnen. Ook na het zonnen je altijd insmeren met een after-sun zodat uw huidje goed afkoelt en goed wordt gehydrateerd.

Je kunt beter langzaam je kleur opbouwen en ervoor zorgen dat je niet verbrand, zo ga je mooi bruin worden en het langer kunnen behouden.

Verder kan je ’s avonds voor het uitgaan altijd een verzorgende olie op je benen en armen doen. Ze gaan dan mooi glanzen en zo ga je nog bruiner lijker dan je al bent. En ondertussen ben je je huid goed aan het hydrateren.

 

Na de vakantie

Nu gaan we er alles aan doen om ons bruin kleurtje langer te behouden. Dus smeren, smeren, smeren is de boodschap! Gebruik een bodylotion of een lotion met bruin verlengende werking. Smeer je dagelijks in om ervoor te zorgen dat de huid niet gaat uitdrogen en gaat vervellen.

Na de vakantie kan je ook geregeld een zelfbruiner smeren zo valt het minder op als je kleurtje afneemt.

Dit zijn mijn tips voor een mooier kleurtje langer te behouden. Heb je er zelf nog andere, laat me het weten.

Sabrina

Wij horen graag je mening, deel ze hier met ons
Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.