085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
06-03-2019 | Algemeen welzijn

Eens een gevoelige huid, altijd een gevoelige huid? Ontdek hoe een kwetsbare, fragiele huid verholpen kan worden

Geschreven door Claire

Het hebben van een gevoelige huid is de harde realiteit voor velen van ons. Naar schatting heeft één op de twee personen in zijn leven al eens last gehad van een gevoelige huid. Deze gevoeligheid kan voorkomen op iedere leeftijd en kan, indien het onbehandeld blijft, huidallergieën veroorzaken. Voor meer advies contacteer apotheek online Viata.

Onze huid is voorzien van een huidbarrière, die het mogelijk maakt om deze te beschermen tegen externe agressies (vervuiling, kou, wind, enz.). Bovendien vormt het microbioom van de huid, een extra bescherming, een natuurlijk ecosysteem op het huidoppervlak en kan het bijdragen aan een goede gezondheid van de huid. Deze twee beschermingen spelen een cruciale rol bij het gezond houden van de huid.

Toleriane Sensitive van La Roche-Posay als behandeling voor de gevoelige huid

Na onderzoek heeft La Roche-Posay geconstateerd dat dermocosmetische producten een positieve bijdrage kunnen leveren aan het goed functioneren van deze natuurlijke bescherming. Als gevolg daarvan ontwikkelde ze het Toleriane Sensitive gamma, dat specifiek ontwikkeld werd om aan de behoeften van de gevoelige huid te voldoen en de microbiële barrière te behouden. De formule op basis van prebiotica heeft zijn klinische effectiviteit aangetoond. Vanaf het eerste gebruik wordt de huid gehydrateerd, gevoed en gekalmeerd, maar ook aangenamer en zachter.

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

Gevoelige huid kan worden gelinkt aan drie belangrijke factoren, namelijk de omgeving, het contact en de bloedvaten. Ten eerste kunnen koude, wind, hitte of plotselinge veranderingen in temperatuur, alsook luchtvervuiling de huid gevoelig maken. Ten tweede kan contact met agressieve of slecht verdragen producten, water met hoge concentraties kalk of bepaald textiel een trekkerig gevoel of roodheid veroorzaken. Ten slotte kunnen alcohol en kruiden de wanden van de bloedvaten bij sommige personen verzwakken.  Een kwetsbare huid manifesteert zich meestal als een tintelend of trekkerig gevoel, jeuk, een branderig of warm gevoel wat soms samengaat met roodheid.

Dankzij een zeer hoge concentratie thermaal water, bestrijdt Toleriane Sensitive deze symptomen door de werking van de huidbarrière te verbeteren. Bovendien geeft het een gevoel van comfort aan de meest gevoelige huid en herstelt en beschermt het de huid en zorgt het voor een goede balans van het huidmicrobioom.

De bestanddelen van Toleriane Sensitive:

  • NIACINAMIDE, een vitamine B3, met prebiotische en verzachtende eigenschappen om de synthese van ceramiden die van nature aanwezig zijn in het stratum corneum en de kwaliteit van de huidbarrière te bevorderen en tegelijkertijd irritatie te verminderen.
  • GLYCERINE, een krachtig, vochtinbrengend bestanddeel met hygroscopische eigenschappen (die vocht uit de lucht opneemt) om de huidbarrière en elasticiteit te beschermen en tegelijkertijd een gevoel van comfort te bieden.
  • CERAMIDE III, een ceramide dat van nature aanwezig is in de huid en dat helpt de huidbarrière waterdicht te maken om verlies van niet-waarneembaar water te voorkomen en bescherming te bieden tegen externe agressies.
  • LA ROCHE-POSAY THERMAAL WATER (73,9%), samengesteld uit essentiële mineralen die helpen om de huid te reguleren.

Toleriane Sensitive van La Roche-Posay is dé referentie om de  zéér gevoelige, kwetsbare, en fragiele huid te kalmeren, te verzachten en te hydrateren. Voor mensen met een zeer droge huid lanceert het merk ook Toleriane Sensitive Rich. Twee texturen dus om een enkel probleem te bestrijden: de overgevoeligheid van de huid.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.