085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
06-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is de beste gezichtscrème voor mannen?

Geschreven door Niels huidverzorging dagcreme

Huidverzorging was vroeger vooral gericht naar vrouwen, maar de laatste jaren is het aanbod voor mannen aanzienlijk gegroeid. In de hedendaagse cultuur wordt het steeds belangrijker gevonden dat ook mannen een stralende huid hebben, kijk maar naar de kpop-community. Of het nu de norm is of niet, huidverzorging kan je ook mentaal opkrikken. Als we er beter uitzien, voelen we ons ook beter. Wil je graag een duik nemen in het dagcrème-aanbod voor mannen, maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan hier alles over hoe je de beste producten uitkiest en deze gebruikt.

Waarom een dagcrème voor mannen gebruiken?


Huidverzorging is voor iedereen belangrijk. Je voelt je beter in je vel als het desbetreffende vel er ook goed uitziet. Door een dagcrème te gebruiken bescherm je je huid tegen uitdroging en veroudering. Daarnaast is het ook erg belangrijk voor je gezondheid. Uv-stralen kunnen op lange termijn je huid aantasten, ook wanneer het niet bijzonder zonnig is of als je heel de dag binnen zit. Door dagelijks een crème te gebruiken waar ook zonbescherming in zit (kijk dit na op de ingrediëntenlijst!), kan je de kans op huidkanker verminderen.

Verder zijn huidverzorgingsproducten voor mannen specifiek ontworpen om irritatie, uitdroging of andere huidproblemen door het scheren tegen te gaan. Door je huid dagelijks te hydrateren met een dagcrème kan je deze problemen voorkomen of verlichten.


Hoe kies je een geschikte dagcrème voor mannen?

Dagcrèmes zijn ingedeeld in vier groepen, afhankelijk van welk type huid je hebt:
    

Gevoelig

Als je snel een geïrriteerde huid hebt na het scheren of zelfs na het aanbrengen van andere producten zoals aftershave, moet je goed opletten voor irriterende bestanddelen. Zoek een dagcrème met het label ‘hypoallergeen’ of kijk na dat het een niet-geparfumeerd product is.

Vettig Als je huid glimt en vet aanvoelt, kan je best een gezichtscrème kopen die niet op basis van natuurlijke oliën werk. Kies in plaats daarvan een crème die gericht is op vette huid en deze complimenteert door je huid een beetje uit te drogen.
Droog Als je last hebt van een schilferende, droge huid, kies je beter voor een crème met vochtinbrengende middelen. Zoek naar de labels ‘hydraterend’ en ‘moisturizing’. Zo kan je de schilfers tegengaan en rimpels voorkomen.
Normaal Als je huid noch vet, noch droog is en niet gevoelig is aan de meeste producten, hoef je niet op zoek te gaan naar dagcrèmes met specifieke labels zoals hierboven beschreven. Je hebt dan een goed gebalanceerde crème nodig die meestal aangeduid is met ‘normal skin’ of ‘combination skin’.

 

Check de ingrediëntenlijst


De echte skincare-fanatiekelingen nemen de ingrediëntenlijst grondig door voor ze een nieuw product kopen. Ook als je niet helemaal zeker bent van wat je moet kopen of een erg gevoelige huid hebt, kan je best eens kijken wat er zoal in je dagcrème zit voor je er een koopt. Hieronder vind je een opsomming van belangrijke bestanddelen:

  • Uv-bescherming: je beschermt je gezicht best dagelijks tegen de zon om veroudering en huidkanker te voorkomen.
  • Vitamine C en E: deze vitamines hebben een grote antioxidantkracht. Dit wil zeggen dat ze de schadelijke effecten van vrije radicalen door zonlicht tegengaan en de elasticiteit van je huid in stand houden.
  • Niacinamide: Dit dient om vlekken te voorkomen. Het remt de werking van tyrosinase, het enzym dat nodig is voor de synthese van melanine.
  • Hydroxyzuren: deze stoffen maken het makkelijker om dode cellen te verwijderen, waardoor je minder hard moet wrijven en je huid niet beschadigt.
  • Retinol: werkt zeer goed tegen rimpelvorming, vermindert vlekken en stimuleert celregeneratie. Let op met hoge hoeveelheden, laat je huid eerst wennen aan producten met dit bestanddeel.
  • Hyaluronzuur: heeft een enorm vochtinbrengend vermogen. Het stimuleert ook de productie van collageen, genezingsprocessen en celvernieuwing. 

Het is altijd een goed idee om een dagcrème te gebruiken: je huid is beschermd tegen het weer en je kan ook rimpels en vlekken tegengaan. Kies voor een crème met zonbescherming om ook de schadelijke gevolgen van uv-stralen tegen te gaan. Om een goede dagcrème te kiezen, moet je rekening houden met wat voor huidtype je hebt. Kijk daarnaast ook naar de ingrediëntenlijst om erachter te komen welke actieve bestanddelen in het product zitten. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.