085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
22-03-2019 | Algemeen welzijn

Gezond koken is makkelijker dan je denkt!

Koken kan voor vele mensen een hele opgave zijn, maar om dit op een gezonde manier te doen kan een nog grotere uitdaging zijn. Nadat je bent thuisgekomen van een drukke dag op het werk is er namelijk niets verleidelijker dan een diepvriespizza in de oven te gooien. Gezond koken en eten hoeft echter geen onmogelijke opgave te zijn. Met de volgende tips kan je gezond koken simpel en haalbaar maken.  

Stel een weekmenu op

Een goede planning is niet enkel van belang om je leven gestructureerd te kunnen houden, maar ook om aan de slag te gaan met gezonde voeding. Door een weekmenu op te stellen hoef je jezelf op het einde van de dag niet meer af te vragen wat je nu eigenlijk op tafel gaat toveren. Een goede eetplanning geeft je ook de kans om voor meerdere dagen boodschappen in te slaan waardoor je per week minder tijd verliest in de wachtrij aan de kassa van de supermarkt. Door op voorhand al te weten wat de pot gaat schaffen, is de kans kleiner dat je kiest om snel een maaltijd af te halen.

Kies voor kruiden in plaats van zout

Gezond koken wordt vaak onterecht geassocieerd met smakeloze maaltijden die je maar met moeite naar binnen krijgt gewerkt. We houden allemaal van lekker gekruid eten en voor de meesten onder ons betekent dat een stevige portie peper en zout. Dat laatste is echter niet zo goed voor je afvalproces. Gelukkig genoeg bestaan er ontelbaar veel soorten kruiden die niet enkel goed zijn voor de smaak van je eten, maar ook voor je lijn. Experimenteer dus een met nieuwe kruiden en laat het zoutvaatje links liggen. 

Zorg voor een noodoplossing 

gezond koken menuSoms strooien onverwachte omstandigheden roet in je eten. Door die monsterfile ben je nu plots veel later thuis en is je motivatie om gezond te koken ver zoek. Zorg dus dat je altijd een plan B in huis hebt voor deze situaties. Je kan je diepvries volstoppen met verschillende gezonde maaltijden. Kook daarom sommige dagen meer voedsel dan je eigenlijk nodig hebt. Je vriest de restjes in en je hebt altijd een gezonde kant-en-klaar maaltijd op je wachten. Verder kan je er ook voor zorgen dat je altijd diepvriesgroenten en andere lang houdbare gezonde producten in huis hebt. 
Verder kan je ook altijd ervoor kiezen om je dieet een duwtje in de rug te geven met producten van XL-S Medical. Klik hier voor het volledige gamma XL-S Medical producten.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.