085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

01-07-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Haarverzorging na de zomer

De zon heeft niet alleen invloed op de staat van je huid maar ook op de staat van je haar. Als je niet genoeg aandacht hebt geschonken aan het beschermen van je haar in de zon, kan het zijn dat je haar nu meer lijkt op stro. In plaats van meteen een afspraak te maken bij de kapper, kan je zelf de ergste schade eerst beperken.

 

Zee, zand, zout, wind en chloor: allemaal factoren die de staat van je haar niet ten goede komen. Doe daar nog eens het dagelijkse stijlen, krullen en/of drogen van je haar bij en je hebt een recipe for disaster. Het is dus tijd om wat meer aandacht te schenken aan de verzorging van je haar. 

 

Tip 1: Was je haar met verzorgende producten

Misschien het belangrijkste om te doen met beschadigd haar is de juiste producten gebruiken. Zeer droog en beschadigd haar heeft een goede verzorging nodig. Dit begint bij het wassen. Kies producten die speciaal ontworpen zijn voor droog en beschadigd haar. Heb je hier hulp bij nodig, contacteer dan zeker een van onze apotheekassistenten of loop eens langs bij je kapper.

 

Tip 2: Masseer je hoofdhuid

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Daarbuiten heeft je hoofdhuid ongetwijfeld ook afgezien van de zon. Zorg er dus voor dat je tijdens het wassen van je haar, je hoofdhuid goed masseert. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en verwijdert dode huidcellen. Gebruik bij het wassen van je haren niet alleen verzorgende producten voor je haar maar zorg er ook voor dat ze zacht zijn voor je hoofdhuid.

 

Tip 3: Gebruik af en toe een haarmasker

Om je haar terug te voeden gebruik je best een haarmasker. Laat het zo lang mogelijk in trekken. Als je kan liefst een hele nacht. Om ervoor te zorgen dat je dan geen vlekken maakt, draag je best niet mooiste pyjama en zorg je voor een handdoek op je hoofdkussen.

 

Tip 4: Weg met haarmartelingen

Alle extra accessoires en producten die je gebruikt voor je haar, zorgen ervoor dat je haar er niet gezond uitziet. Laat je haar dus zo veel mogelijk gewoon los hangen. Gebruik geen elastiekjes, overbodige gels, sprays, speldjes… Strakke elastiekjes zorgen voor veel druk op je haarwortels en zorgen ervoor dat je haar uitvalt. Ook kan het losmaken van je haar ervoor zorgen dat je haren afbreken.

 

Tip 5: Haar drogen met koude lucht

Het is natuurlijk onmogelijk om elke dag met niet gestyled haar buiten te komen. We gaan allemaal terug werken en hebben ongetwijfeld nog feestjes in het vooruitzicht, waarvoor we er goed uit willen zien en ons haar mooi willen maken. Probeer daarom om je haar zo vaak mogelijk te drogen met koude lucht. Het gaat misschien iets trager, maar je haar zal je zeker dankbaar zijn.

 

Tip 6: Kapper

Wanneer je haar er na 1 à 2 weken niet beter uitziet, overweeg dan toch om een afspraak bij de kapper te maken. Het uitzicht van je haar zal er veel beter uitzien als je de puntjes hebt laten bijknippen. Onthoud wel dat dit niet wegneemt dat je geen zorg meer moet dragen voor je haar. Je haar heeft dit nog steeds nodig om terug sterker te worden.
Ook kan je kapper helpen bij het zoeken naar een andere oplossing wanneer zelfs het bijknippen van de puntjes niet geholpen heeft. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.