Toon alle thema's »

Heb jij ook nood aan rust?

 

Tegenwoordig leven we allemaal in een hectische wereld en hebben we vele zaken aan ons hoofd. We hebben vaak stress en komen minder goed tot rust. Hierdoor slapen we slechter, zijn we almaar meer vermoeid en worden we angstiger. Bovendien komt vermoeidheid niet enkel voor bij volwassenen: ook kinderen klagen vaak over vermoeidheid. Wanneer deze vermoeidheid langdurig aanhoudt, kan het zelfs leiden tot chronische vermoeidheid. Maar wat helpt er nu precies om te ontstressen en om vermoeidheid te bestrijden?

 

Algemene tips

Enkele veranderingen in je levenswijze kunnen je al heel wat fitter doen voelen. Een gezond en evenwichtig voedingspatroon gecombineerd met voldoende beweging zullen ervoor zorgen dat je je minder snel moe voelt. Aangezien vetten en koolhydraten je vermoeidheid kunnen versterken, is het aangeraden om licht te eten. Ook roken, alcohol en cafeïne kunnen vermoeidheid veroorzaken en kan je best vermijden. Daarnaast is het belangrijk om op tijd te ontstressen en voldoende te rusten of slapen. Voldoende daglicht speelt eveneens een belangrijke rol om vermoeidheid te bestrijden. Wanneer je het zonlicht opzoekt, maakt je huid vitamine D aan. Deze zorgt er op haar beurt voor dat het energieniveau in je lichaam wordt opgekrikt.

 

Aangezien vetten en koolhydraten je vermoeidheid kunnen versterken, is het aangeraden om licht te eten.

 

Natuurlijke rustgevers

Verder helpen natuurlijke middelen je tot rust komen. Enkele voorbeelden van deze natuurlijke rustgevers zijn: Bachbloesems, passiebloem, bergamot, lavendel,… Vandaar dat verschillende slaapsprays deze ingrediënten bevatten waardoor ze kalmerend en relaxerend werken. Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die een positieve invloed hebben op emoties zoals angst en stress. De Rescue Remedy, bedacht door de Britse dokter Edward Bach, bevat een mengsel van vijf verschillende Bachbloesems en brengt je tot rust. Deze formule is verkrijgbaar in druppelvorm, in zuigtabletvorm en in kauwgomvorm. Ook etherische oliën via een verstuiver werken bevorderend voor je nachtrust. Deze kan je eveneens in druppels verstuiven op je zakdoek. Als laatste is er nog het mineraal magnesium dat in staat is om weerstand te bieden tegen stress en spanningen. Een tekort aan magnesium zal je bijgevolg gevoeliger maken voor stress en ervoor zorgen dat je sneller vermoeid bent.

Overige hulpmiddelen

Daarnaast zijn er nog enkele praktische hulpmiddelen die zorgen voor een optimale rust en ontspanning. Zo kunnen oordoppen, een goed hoofdkussen of een oogmasker wonderen verrichten als je minder goed slaapt. Met oordoppen kan je jezelf afsluiten van je omgeving en genieten van alle rust. Ook Tempur biedt een oplossing tegen een verstoorde nachtrust met hun gamma hoofdkussens. Deze kussens verbeteren je slaaphouding en staan bijgevolg garant voor een goede nachtrust. Verder kan je een ontspannend masker voor je vermoeide ogen gebruiken of een verduisterend nachtmasker om comfortabel te slapen.

1 geselecteerd - Verfijn selectie
Jouw selectie ×

9,2 / 10
 • Mariet uit Sittard schreef:
  super
  Zeer snelle, vriendelijke en correcte afhandeling tegen een wel zeer acceptabele prijs.
 • Henny uit ZUTPHEN schreef:
  Snelle levering.
  De bestelling verliep prima, goede informatie op de website en ook goede mogelijkheden om informatie te vragen. De levering was ook goed verzorgd en op de beloofde dag, met een aardig kaartje!
 • M uit Beverwijk schreef:
  Top service
  Zeer snel geleverd , goede service

heb-jij-ook-nood-aan-rust - alle producten

1 - 4 van 4 |
placeholder Soria Ashwagandha 400mg
 (0)
Soria Ashwagandha 400mg Capsules 60 stuks

Voedingssupplement op basis van ashwagandha, in de vorm van capsules. Helpt de mentale weerstand verhogen wanneer men last heeft van stress.

prijs apotheek: 24,75
22,28
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, overmorgen geleverd

prijs apotheek: 24,75

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, overmorgen geleverd

placeholder Soria Fem Support
 (0)
Soria Fem Support Tabletten 60 stuks

Voedingssupplement in tabletvorm. Te gebruiken voor het behoud van de vrouwelijke gezondheid.

prijs apotheek: 14,95
13,46
Tijdelijk geen voorraad
f product.view.content.addfavourite

prijs apotheek: 14,95

placeholder Soria Magnesium retard 187,5mg
 (0)
Soria Magnesium retard 187,5mg Tabletten 30 stuks

Voedingssupplement op basis van magnesium in de vorm van tabletten met vertraagde afgifte voor een langdurige werking. Droogt tot een normale spierwerking en verminderd vermoeidheid.

prijs apotheek: 12,75
11,48
Tijdelijk geen voorraad
f product.view.content.addfavourite

prijs apotheek: 12,75

placeholder Soria Taurina plus
 (0)
Soria Taurina plus Tabletten 60 stuks

Voedingssupplement op basis van taurine, vitaminen, zink en magnesium in de vorm van tabletten. Draagt tot een goede werking van lever, gal en hartfunctie.

prijs apotheek: 24,75
22,28
Tijdelijk geen voorraad
f product.view.content.addfavourite

prijs apotheek: 24,75

1 - 4 van 4 |