085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

16-11-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Do's en don'ts voor huidverzorging (video)

Geschreven door Anouk (apotheekassistente) winterhuid

Elk seizoen heeft z’n eigen do’s en don’ts als het aankomt op lichaamsverzorging. Daarom geven wij je nu al zoveel mogelijk tips voor de winter!

Hoe verzorg je je huid in de winter?

Een warme douche doet deugd, maar hou het kort en bondig. Water droogt je huid uit, dus was je met een douchecrème of neutrale badolie. Bodylotion of vette crème helpen je van je droge plekken af. En vergeet niet om voldoende water te drinken. Zo hydrateer je je huid ook van binnenuit. 

Hoe verzorg je je handen in de winter?

Je handen zijn erg gevoelig voor kou. Daarom draag je best handschoenen om rode en ruwe huid en pijnlijke kloofjes te voorkomen. 

We wassen en ontsmetten onze handen allemaal meer dan ooit en dat gaan we ook in de winter doen. Het enige nadeel hiervan is dat je de beschermende vetlaag op je handen verzwakt waardoor ze sneller uitdrogen. Smeer je handen daarom wat vaker in met een verzorgende handcrème.

Hoe verzorg je je lippen in de winter?

De huid van je lippen is heel dun en bevat weinig tot geen talgkliertjes. Daardoor zijn ze erg gevoelig voor vocht en kou. Heb je last van droge lippen? Bevochtig ze dan niet gewoon met speeksel maar gebruik regelmatig een vette, verzorgende lippenbalsem

Zonnebescherming in de winter? 

In de winter hebben we zeker minder last van de zon maar dat wil niet zeggen dat je je niet moet beschermen. UVA-straling is het hele jaar door aanwezig, wordt minder goed gefilterd door wolken en gaat dwars door ramen en kleding heen. Bescherm je dus ook tijdens de wintermaanden met een zonnecrème. Als het gesneeuwd heeft bescherm je je best nog wat meer want de sneeuw zorgt voor extra weerkaatsing van het zonlicht.

Wat met extreme vrieskou?

In België hebben we hier weinig last van maar in het buitenland kan extreme vrieskou voorvallen. Dan is het vooral belangrijk om te zorgen dat je huid niet bevriest. Kwetsbare plekken zoals je vingers, tenen, oren, wangen en kin zijn daar het snelst vatbaar voor. Zorg dus dat je je zeker op die plaatsen warm kleedt. 


 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.