085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
23-09-2019 | Aandoeningen

25 september, Wereld Apothekers Dag

Geschreven door Kristien

Op 25 september 2019 is het Wereld Apothekers Dag.

Ter gelegenheid van deze dag plaatsen we Kristien in de kijker met een interview.

In dit gesprek leer je haar beter kennen en deelt jouw online apotheker haar tips voor dit najaar.

Hoe wapen je je tegen verkoudheden en infectieziekten? Wanneer is een supplement of griepvaccinatie nuttig? En hoe bescherm je je huid of die van je kinderen op koude dagen?

1. Waarom heb je gekozen voor het beroep apotheker?

Ik heb gekozen voor het beroep apotheker omdat er een grote portie scheikunde in de studie Farmaceutische Wetenschappen zat (wat ik heel graag deed), én omdat ik heel graag mensen help (hetgeen ik met dit beroep elke dag kan waarmaken).

2. Wat geeft jou als apotheker energie?

Het beroep van apotheker oefen ik met hart en ziel uit. En alles wat je graag doet, geeft je energie! Ik probeer dan ook dagdagelijks om er op een goede en positieve manier tegenaan te gaan. Ook van nadenken over de toekomst krijg ik energie. Over hoe we de apotheek van de toekomst op een zo goed mogelijke manier kunnen aanpakken, over hoe we constructief kunnen zijn naar de patiënten en naar andere zorgverstrekkers toe. Zodat we de patiënten zo goed mogelijk kunnen verder helpen en op het voorplan kunnen plaatsen.

3. Wat doe je buiten je job om te ontspannen?

Wij hebben een gezin met 4 kinderen waar veel energie naartoe gaat. Het is heel fijn om met hen bezig te zijn, om te kijken hoe de kinderen groeien en zich ontplooien. Dus iets met de kinderen doen, ontspant mij!

4. Wat zijn jouw tips voor dit najaar?

Het najaar is een periode van verkoudheden en infectieziekten. Mensen zitten meer binnen, waardoor de kans groter is dat ze een verkoudheid opdoen van iemand anders. Eet gevarieerd, probeer te sporten en verzorg je lichaam zo goed mogelijk. Als het nodig is, kan er in de winter een supplement ingenomen worden, maar dat is zeker niet altijd het geval. Overleg hiervoor met je apotheker of arts.

Mensen met een droge huid kunnen in de wintermaanden een crème smeren om de huid te beschermen tegen de kou. Kleine kinderen zijn hier ook gevoelig voor. Zij hebben een gevoelig huidje waar in de winter extra aandacht aan geschonken moet worden.

En laat ons zeker de vaccinatie tegen het griepvirus niet vergeten. Elk jaar overlijden er in België immers 1500 à 2000 patiënten door griep of door complicaties van griep. Risicopatiënten (ouderen, chronische patiënten, zwangeren,...) vragen best raad bij hun lokale apotheker of arts. En ter info: de ideale periode om een griepvaccin te laten zetten, is tussen 15 oktober en 15 november!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.