9,2 / 10
 • greta uit Amersfoort schreef:
  Snel en netjes geleverd
  Voor het eerst besteld ga het zeker vaker bestellen
 • Dick Broerse uit Venlo schreef:
  Producten snel en netjes afgeleverd
  Indien ik weer een product nodig heb, kom ik bij U terug
 • L.J. van Dijke uit Tholen schreef:
  tevreden
  product besteld volgende dag inhuis super prima product actinica smeert geweldig.

Iso-Betadine® huidgel 10% Gel 100g

Geneesmiddel op basis van polyvidone jodium in de vorm van een gel voor het ontsmetten van wonden met korsten en beenwonden. Aangewezen als huidontsmetting bij algemene wondzorg.

8,23
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

 • Grotere drukte: levertijd 1-3 dagen
 • Gratis levering mogelijk*
 • Altijd korting op alle producten
 • Stel je vragen aan de apotheker
Preparaat voor uitwendig gebruik om de huid en de slijmvliezen te ontsmetten. Bevat jodium (polyvidonjodium), een antisepticum dat microben (bacteriën, virussen, schimmels) doodt en infecties voorkomt. Indicaties: preventie en behandeling van huid- en slijmvliesinfecties die door bacteriën, schimmels of virussen veroorzaakt worden, zoals: behandeling van wonden na verwonding of chirurgische ingrepen, behandeling van beenzweren, brandwonden en doorligwonden.
Zoals alle geneesmiddelen kan iso-Betadine Gel bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt: - bij frequente toepassing kan een plaatselijke irritatie of een allergie optreden; - bij herhaalde en langdurige aanwending kunnen schildklierstoornissen optreden die met symptomen zoals zwelling ter hoogte van de hals (krop) en gewichtswijzigingen gepaard gaan; - bij toepassing op een uitgestrekte huidoppervlakte zouden een vermindering van de nierwerking en een stijging van het natriumgehalte in het bloed kunnen voorkomen. Ook werden enkele gevallen van netelroos en anafylactische shock gemeld. Bijkomende electrolytische stoornissen en gestoorde nierfunctie verbonden aan ernstige metabole acidose werden beschreven na absorptie van grote hoeveelheden polyvidon-jodium (vooral bij behandeling van ernstige brandwonden). Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker.
Het werkzaam bestanddeel is polyvidon-jodium. De andere bestanddelen zijn Macrogol 400, macrogol 4000, macrogol 6000 en gezuiverd water.
Gebruik iso-Betadine Gel niet - als u overgevoelig bent voor jodium of voor één van de andere bestanddelen van deze specialiteit. - als u een schildklieraandoening heeft - bij gelijktijdige toepassing op de huid van preparaten die kwik, lithium, alkaliën of natriumthiosulfaat bevatten. - bij vroeggeborenen of kinderen jonger dan 30 maanden. Wees extra voorzichtig met iso-Betadine Gel - iso-BETADINE Gel nooit inslikken. - niet met een ander geneesmiddel of preparaat voor de huid vermengen. - niet gebruiken bij kinderen tussen 30 maanden en 5 jaar oud zonder een geneesheer te raadplegen. - frequente en langdurige behandelingen evenals toepassing op een uitgestrekte huidoppervlakte vermijden zonder een geneesheer te raadplegen. - het contact van het product met de ogen vermijden. - de huid die met iso-BETADINE Gel bestreken is, vertoont een oranje-bruine kleuring die gemakkelijk met water verwijderd wordt. - in geval van onderzoek van de schildklier, de geneesheer op de hoogte brengen van het gebruik van iso-BETADINE Gel. Gebruik met andere geneesmiddelen. Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen. Iso-BETADINE Gel kan met andere geneesmiddelen of preparaten reageren, in het bijzonder met producten welke kwik, lithium, alkaliën of natriumthiosulfaat bevatten. Het gelijktijdig gebruik van iso-BETADINE Gel en bepaalde producten zoals ontsmettingsmiddelen op basis van zilver of een oplossing van waterstofperoxyde (gebruikelijk zuurstofwater genoemd) kan aanleiding geven tot een verminderde werkzaamheid van elk van de producten.Voornamelijk bij het gebruik van zuurstofwater zal men enkele minuten wachten alvorens iso-BETADINE Gel aan te brengen. Iso-BETADINE Gel kan een onderzoek van de schildklier beïnvloeden. Gebruik met voedsel en drank Niet van toepassing; Zwangerschap en borstvoeding Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Iso-BETADINE Gel wordt tijdens de zwangerschap en de borstvoeding enkel op doktersadvies aangewend. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Niet van toepassing. Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van iso-Betadine Polyvidon-jodium is onstabiel in alkalische pH en wordt geïnactiveerd door natriumthiosulfaat.
Merk Isobetadine
Aflevervorm Gel
Type product Geneesmiddel
Effect Antibacterieel, Anti-schimmel, Ontsmettend
Aangewezen bij Bacteriële infectie, Wonden
Werkzaam bestanddeel Povidonjodium
Keyword Antibacterieel, Anti-schimmel, Ontsmettend, Snijwonden
Kleurloos not available
Prikt niet available
Generisch middel? not available

Iso-Betadine® huidgel 10% is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.

9,2 / 10
 • greta uit Amersfoort schreef:
  Snel en netjes geleverd
  Voor het eerst besteld ga het zeker vaker bestellen
 • Dick Broerse uit Venlo schreef:
  Producten snel en netjes afgeleverd
  Indien ik weer een product nodig heb, kom ik bij U terug
 • L.J. van Dijke uit Tholen schreef:
  tevreden
  product besteld volgende dag inhuis super prima product actinica smeert geweldig.