085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

25-05-2020 | Algemeen welzijn

Ontdek de kracht van kurkuma met zwarte peper, het gouden duo!

Geschreven door Lize Kurkuma

Zwarte peper bevat een pittig stofje dat piperine wordt genoemd. Volgens baanbrekend onderzoek verhoogt piperine niet alleen de opneembaarheid van kurkuma, maar het zorgt er ook voor dat de kurkuma langer actief blijft in het lichaam. Benieuwd hoe dit komt en zo bijdraagt tot soepele gewrichten, natuurlijke weerstand, en zo veel meer, lees dan snel verder?

Piperine is niet hetzelfde als zwarte peper

De zwarte peper die je in je gerechten gebruikt, bevat hooguit 5 à 9% piperine. Dit betekent automatisch dat 91 à 95% van zwarte peper geen piperine is. En dat is jammer, want het is echt wel uitsluitend de “piperine”, het pittige bestanddeel uit de zwarte peper, die ervoor zorgt dat de actieve stoffen uit kurkuma veel beter beschikbaar zijn voor je gewrichten.

Het goede nieuws is dat hoogwaardige kurkuma supplementen zuivere piperine bevatten. Maar je moet goed op het etiket letten! De piperine die in de studies is gebruikt, kreeg als gepatenteerde naam: Bioperine®.

Gerelateerd: Wat is kurkuma

Bioperine®, de hoogkwalitatieve piperine uit zwarte peper voor een 20 maal betere opname van kurkuma

Heel vernieuwend was het grensverleggend onderzoek bij mensen dat aantoonde hoe de actieve stoffen uit kurkuma maar liefst 20 maal beter werden opgenomen bij gelijktijdige inname van piperine (Bioperine®).

 


Figuur. De totale blootstelling van het lichaam (AUC) aan de werkzame stoffen uit kurkuma is 20 maal hoger na gebruik van “kurkuma met piperine” dan na gebruik van kurkuma apart.

 

Conclusie

Om je spieren en gewrichten soepel te houden, voor je natuurlijke weerstand…, twijfel je niet langer en gebruik je een hoog gedoseerde kurkuma van minstens 500 mg in combinatie met de pittige “piperine” uit zwarte peper voor een twintig maal betere opname. Let er ook op dat het kurkuma-extract een hoge concentratie van 95% curcuminoïden bevat, dat zijn de sterkst werkzame stoffen uit kurkuma.

Curcumed Bio PQ  bevat een gepatenteerd kurkuma-extract met deze UNIEKE SAMENSTELLING voor soepele gewrichten :

  • Zeer krachtig dankzij hoog gedoseerde kurkuma van 500 mg 
  • Zwarte peper uit piperine, het gepatenteerde Bioperine® voor een optimale opname
  • 95 % curcuminoïden, de actieve bestanddelen van kurkuma 
  • Zeer veilig dankzij de strengste HACCP veiligheidsnormen

 

1)    Chavarria D, Silva T, Magalhães e Silva D, Remião F, Borges F. Lessons from black pepper: piperine and derivatives thereof. Expert Opin Ther Pat 2016; 26(2):245-64.
2)    Shoba G, Joy D, Joseph T, Majeed M, Rajendran R, Srinivas PS. Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med. 1998 May;64(4):353-6.
3)    Curcuma Longa L 95 %., Curcumin C3 Complex®
 
Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.