085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Chat met ons

Lactulose EG Siroop 5l

Siroop 5l
57,09
Op voorraad
57,09
Geneesmiddel op basis van lactulose in de vorm van een siroop. Aangewezen bij het behandelen van constipatie. Geschikt voor dagelijks gebruik.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Eigenschappen

Door de darmflora wordt lactulose in het colon omgezet in laagmoleculaire organische zuren, zoals melk- en azijnzuur. De hierdoor teweeggebrachte daling van de pH en de osmotische veranderingen bevorderen de peristaltiek van het colon en normaliseren de consistentie van de faeces. Obstipatie wordt opgeheven en het fysiologische ritme van het colon hersteld.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Dosering

volwassenen 30 ml per dag; kinderen van 7-14 jaar 15 ml per dag; kinderen van 1-6 jaar 10 ml per dag; zuigelingen 5 ml per dag. Verminderen bij het behaalde resultaat

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Lactulose is een synthetisch derivaat van lactose; het kan in de maag en dunne darm niet worden afgebroken omdat de enzymen daartoe ontbreken. Bovendien wordt lactulose in de dunne darm niet of nauwelijks geresorbeerd (maximaal 2%, uitgescheiden via de urine) Daarom kan het gebruikt worden door diabetici . De kalorische waarde van Duphalac is laag (58 kJ per 15 ml). Daarom is het geen probleem bij mensen die op diëet stsaan Chronisch gebruik en misbruik kan leiden tot diarree en tot verstoring van de elektrolytbalans. Aanbevolen wordt om tijdens het gebruik van laxantia veel te drinken (per dag 1,5-2 l; overeenkomend met 6-8 glazen). Flatulentie de werking van stoffen met een pH-afhankelijke afgifte (zoals 5-ASA-formuleringen) verminderd worden.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Lactulosesiroop is een waterige oplossing van lactulose (667 mg/ml).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk EG
Aflevervorm Siroop
Type product Geneesmiddel
Type maag- en darmstoornissen Constipatie
Effect Laxerend
Leeftijdscategorie Voor kinderen, Voor volwassenen
Werkzaam bestanddeel Lactulose
Keyword Stoelgangbevorderend
Generisch middel? available

Lactulose EG is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Lactulose EG

Wanneer je meerdere weken minder dan 3x per week stoelgang maakt, kan je last hebben van obstipatie of verstopping. De stoelgang is dan harder doordat hij langer in de dikke darm aanwezig blijft. Verstopping kan veroorzaakt worden door je levensstijl, door geneesmiddelen die je neem of door een aandoening.

De volgende oorzaken kunnen aan de basis liggen van constipatie of verstopping:

  • een ongezonde levensstijl;
  • een aandoening (bv. diabetes, schildklierproblemen, depressie, tumor van de dikke darm);
  • geneesmiddelen (bv. ijzersupplementen, sommige verdovende pijnstillers, sommige antidepressiva, 

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.