085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

LepiVits Blaaswier + Brandnetel Capsules 90 stuks

Capsules 90 stuks
16,69 17,57
Op voorraad
16,69
-6%
prijs apotheek: 17,57 Je bespaart: -0,88
Voedingssupplement op basis van fucus en brandnetel in de vorm van vegetarische capsules. Bron van natuurlijk jodium helt bij gewichtsbeheersing en tegen verzuring.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Blaaswier is een zeewier dat rijk is aan jodium. Het bevat ook een veelheid aan mi- neralen en oligo-elementen en een brandnetelextract. De aanwezigheid van deze co-factoren bevordert de assimilatie van jodium.
VOORDELEN VAN DE FORMULE
√ Bevat 100% van de dagelijkse hoeveelheid jodium per capsule;
√ 100% natuurlijke coating (pullulan) zonder schadelijke hulpstoffen (rijstzetmeel);
√ Geschikt voor adolescenten (vanaf 14 jaar - 1 capsule per dag).
VOORZORGSMAATREGELEN VOOR GEBRUIK
Bij gebrek aan experimentele studies wordt aanbevolen dit voedingssupplement niet te gebruiken tijdens de zwangerschap of de borstvoeding.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder


√ Jodium helpt bij de instandhouding van een normaal metabolisme;
√ Blaaswier helpt de vetopname te verminderen;
√ Jodium in blaaswier draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en een normale werking van de schildklier.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 tot 2 capsules per dag bij de maaltijd (of zoals voorgeschreven), met een glas water.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Zeewier (Fucus vesiculosus), brandnetel (Urtica dioica - blad); rijstzetmeel; capsuleomhulsel: 100% plantaardig pullulan.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Voedingssupplementen kunnen een gevarieerde en evenwichtige voeding niet ver- vangen. Te nemen als onderdeel van een gezonde levensstijl. In te nemen als on- derdeel van een dieet met gecontroleerde calorie-inname. Niet aanbevolen voor mensen die een anticoagulantiatherapie volgen. Vraag advies aan uw arts als u tegelijkertijd een schildklierbehandeling ondergaat of medicijnen gebruikt. Buiten bereik van kinderen bewaren. Bewaren bij kamertemperatuur en op een droge plaats. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Lepivits
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Effect Verhoogt het metabolisme, Vetopname verminderen
Bevat Blaaswier
Doelgroep Man, Vrouw
Specifiek voor diabetici? available
Toedieningswijze Oraal
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over LepiVits Blaaswier + Brandnetel

Vermageringsmiddelen en strenge diëten zijn vaak bedoeld om snel effectief te zijn. Wanneer je stopt met zo'n behandeling of dieet, komen de kilo's er vaak snel terug bij en soms zelfs nog meer dan ervoren. Dat komt omdat je lichaam zich geleidelijk aanpast aan zijn omgeving. Krijgt je lichaam weinig voedingsstoffen binnen? Dan gaat je lichaam extra spaarzaam zijn met die voedingsstoffen. Als je plots stop met een behandeling of dieet, is je lichaam vaak nog gewend aan de vorige situatie en zal het extra spaarzaam zijn met je voedingsstoffen en dus meer 'opslaan' als reserve in je lichaam. Een jojo-effect kan je vermijden door je voedingsgewoonten langzaamaan te verbeteren en een voedingspatroon uit te werken op lange termijn. Je gewicht zal daardoor iets langzamer verminderen maar blijft wel onder controle. Vermageringsmiddelen zijn enkel bedoeld als hulpmiddel om sneller gewicht te verliezen (in combinatie met een gezond voedingspatroon) maar volstaan niet om op zichzelf een effect op lange termijn te bereiken.

Een 'dieet' volgen is eigenlijk het opvolgen van regels wat eten en drinken betreft. Dus ook gewoon gezond eten is een vorm van dieet, zonder dat je jezelf daarvoor heel strikte regels moet opleggen.

Om een effect op lange termijn te bekomen, is het belangrijk om een gezond 'dieet' te volgen dat je kunt blijven volhouden. Voedingssupplementen kunnen een hulpmiddel zijn om sneller resultaat te bekomen.
Kies je voor een extreem dieet of wil je vermageren enkel en alleen met behulp van vermageringsproducten, dan zal je effect tijdelijk zijn en vergroot je de kans op een jojo-effect wanneer je stopt met dat dieet of vermageringsproduct.
Begin je vermageringsproces dus met gezonde voeding en haalbare doelstellingen.

 • extreme diëten leveren enkel effect op korte termijn, leiden tot onder andere vermoeidheid en concentratiestoornissen.
 • baseer je niet enkel op je calorie-inname maar ook op de voedingswaarden (vezels, eiwitten, koolhydraten, vitaminen ...) van wat je eet. 
 • ga niet enkel voor gewichtsverlies via bv. vochtafdrijvers. Ze verminderen je gewicht maar doen niets aan je vetgehalte en hebben dus ook een zeer kortdurend effect.
Kies voor een evenwichtig en gezond voedingspatroon. Begin met kleine veranderingen die je kan volhouden bv. niet meer snoepen na het avondeten. Contacteer ons voor persoonlijk advies.

Kortgezegd: Je verliest gewicht door minder energie op te nemen dan dat je verbruikt. Dat wilt zeggen: let op wat je eet en zorg ervoor dat je genoeg beweegt. Daarnaast is het niet alleen belangrijk hoevéél je eet maar ook wát je eet. Ook regelmatig eten (zeker 3 maaltijden per dag) is belangrijk om je lichaam van de noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien zodat je optimaal blijft functioneren. Er zijn ook aandoeningen (zoals verminderde schildklierwerking) en geneesmiddelen (bv. antidepressiva) die een gewichtstoename kunnen veroorzaken. Zo’n gewichtstoename kan doordat de eetlust toeneemt of de stofwisseling vertraagt. In dat geval is het niet zo eenvoudig om je gewicht onder controle te krijgen en neem je best contact op met je huisarts.

Mogelijke voordelen van afvallen in geval van overgewicht zijn:

 • betere conditie;
 • lagere bloeddruk;
 • lager risico op aandoeningen zoals hartproblemen en diabetes;
 • positiever zelfbeeld;
 • betere controle en soms zelfs verbetering van ziektes waaraan men reeds lijdt;
 • hogere levensverwachting.

Snel afvallen is niet gezond, heeft maar een kortdurend effect, is moeilijk vol te houden. Daarnaast kan het leiden tot vermoeidheid, concentratiestoornissen en andere gezondheidsproblemen.

Zet daarom een realistisch doel en streef naar een gewichtsverlies van maximaal 0.5kg per week met een gezonde en evenwichtige voeding. Wil je sneller afvallen? Dan kan je een verandering van voedingspatroon combineren met voedingssupplementen/vermageringsmiddelen.
Bieden deze onvoldoende resultaat of ondervind je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met je huisarts of een diëtist voor advies.

 • Begin met kleine veranderingen bv. niet meer snoepen na het avondeten.
 • Neem je tijd om te eten.
 • Vermijd ( of beperk alleszins) het drinken van frisdrank.
 • Eet regelmatig: 3 maaltijden en eventueel 2 tussendoortjes.
 • Verkies tussendoortjes zoals fruit (2 stukken per dag) of noten (1 hand vol) omwille van hun voedingswaarden.
 • Kies voor natuurlijke voeding en beperk kant-en-klare voeding.
 • Beperk alcoholconsumptie.
 • Eet gevarieerd, ook qua groenten.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met LepiVits Blaaswier + Brandnetel