085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Luxan Capsules 90 stuks

2 reviews
Capsules 90 stuks
35,63 45,10
Op voorraad
35,63
-21%
prijs apotheek: 45,10 Je bespaart: -9,47
Voedingssupplement in de vorm van capsules op basis van vitamine, mineralen, oligo elementen, luteïne, zeaxanthine, geeft uw ogen de voedingsstoffen die ze nodig hebben.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Luxan™ werd ontwikkeld op basis van de recentste wetenschappelijke inzichten en geeft uw ogen de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Luxan™ is een uitgebalanceerde combinatie van vitaminen, antioxidanten, mineralen en sporenelementen voor de ogen en bevat eveneens luteïne en zeaxantine. Al deze voedingsstoffen dragen in belangrijke mate bij tot de gezondheid van het oog. Dagelijks oefenen stress, een onevenwichtige voeding, eventuele alcoholconsumptie, vervuiling en UV-bestraling hun nefaste invloed uit op ons lichaam. De vrije radicalen die daarvan het gevolg zijn, tasten verschillende celstructuren in ons lichaam aan. Op het niveau van de ogen kunnen ultraviolet en blauw licht schade berokkenen aan het netvlies en de ooglens. Ons oog is net een fototoestel. Het licht dat we nodig hebben om te zien dringt de pupil binnen. Het instellen ten opzichte van een bepaalde afstand wordt door de ooglens verzekerd. De lichtstralen die het oog binnendringen, prikkelen er miljoenen sensorische cellen (kegeltjes en staafjes) van de retina (membraan dat de achterzijde van de oogbol bekleedt). De gezichtszenuw brengt deze prikkelingen dan over naar de hersenen, waar zich het beeld vormt dat we zien. De gevoeligheid van de sensorische cellen van de retina verschilt naargelang het gedeelte van de retina. Voor het zien van kleuren en een bijzonder scherpe waarneming van het beeld (lezen en onderscheiden van details) hebben wij de kegeltjes nodig. Deze cellen bevinden zich in het midden van de retina (deze plaats wordt macula lutea (gele vlek) genaamd). De macula lutea, waarvan de diameter amper 2 mm bedraagt, bevat hoge concentraties van twee carotenoïden, namelijk luteïne en zeaxanthine. Het bloed bevat verscheidene carotenoïden, de ooglens en de retina enkel luteïne en zeaxanthine. Deze beide carotenoïden spelen een belangrijke rol in de nutritie van de oogweefsels. Vitamine A, verwant aan carotenoïden, is met name nuttig voor het gezichtsvermogen. Het menselijk lichaam beschikt over natuurlijke verdedigingsmechanismen die de taak hebben vrije radicalen te strikken en te vernietigen (antioxiderende werking). Luteïne en zeaxanthine filteren het zonlicht door de stralen te absorberen, zodat deze in kleiner aantal de retina bereiken. De radicalen worden geïnactiveerd dankzij luteïne, zeaxanthine, vitamine E, vitamine C, alsook andere mineralen en spoorelementen. Met de leeftijd neemt het mobiliseringsvermogen van deze verdedigingsmechanismen geleidelijk af. Dankzij een gezonde en evenwichtige voeding wordt het natuurlijke verdedigingsstelsel van het menselijk lichaam en van het oog ondersteund en de gezondheid van het oog langer vrijwaard. Het menselijk lichaam is afhankelijk van een regelmatige toevoer van voedingselementen. Luxan™ is een voedingssupplement dat speciaal ontwikkeld werd om ons afweermechanisme op het niveau van de ogen te ondersteunen.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Dagelijks één capsule Luxan™ met voldoende vloeistof nemen zonder kauwen, bij voorkeur bij het ontbijt. Opgelet: De dagelijkse dosis niet overschrijden. Voedingscomplementen kunnen een evenwichtige voeding niet vervangen. Het innemen van de capsule tijdens een maaltijd waarborgt een optimale assimilatie van de vetoplosbare vitamines. Wegens zijn vitamine-A-gehalte mag Luxan™ niet bij zwangere vrouwen gebruikt worden zonder medisch advies. Uit het zicht en buiten het bereik van kinderen bewaren. Een voldoende toevoer van antioxiderende vitaminen versterkt de natuurlijke mechanismen van verdediging van het menselijk lichaam en van bescherming van het oog. Een voeding met voldoende vitaminen, mineralen en spoorelementen is dus van essentieel belang. Een capsule Luxan™ dagelijks ter aanvulling van de voeding dekt de dagelijkse behoeften.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Vitamine A 800 µg 100 %, vitamine B1 1,4 mg 100 %, vitamine B2 1,6 mg 100 %, vitamine B3 18 mg 100 %, vitamine B6 2 mg 100 %, vitamine B9 200 µg 100 %, vitamine B12 1 µg 100 %, vitamine C 60 mg 100 %, vitamine E 6,7 mg 100 %, mineralen, oligo-elementen, magnesium 45 mg 15 %, selenium 25 µg, koper 1.000 µg, zink 7,5 mg 50 %, mangaan 1 mg, andere bestanddelen:  luteïne 6 mg, zeaxanthine 0,24 mg. Voedingswaarde per 100 g: 2,4 kcal = 9,96 kJ. Eiwitten: 121,4 mg (ADH 21,2 g), koolhydraten 48,2 mg (ADH 8,4 g), vetstoffen 194,4 mg (ADH 33,9 g).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Luxan
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Ogen Voedingssupplementen
Bevat Luteïne, Mineralencomplex, Vitaminecomplex, Zeaxanthine
Keyword Aanvullend, Ogen
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Luxan

Je ogen vervullen een belangrijke rol in het dagdagelijks functioneren. Ogen zijn daarnaast gevoelig voor infectie.

Als je producten voor de ogen nog gebruikt na vervaldatum, kan noch de werkzaamheid, noch de veiligheid gegarandeerd worden. Zo kunnen druppels tegen oogontsteking bij gebruik na vervaldatum net een oogontsteking veroorzaken. Gebruik producten voor de ogen daarom NOOIT na vervaldatum.

Mogelijke symptomen van droge ogen zijn 

 • het gevoel dat er een zandkorrel in je ogen zit
 • rode ogen
 • tranende ogen
 • vermoeide ogen
 • last bij dragen van lenzen
 • irritatie door wind/rook/...

Droge ogen kunnen veroorzaakt worden door

 • verminderde productie van traanvocht
 • toegenomen verdamping van traanvocht
 • toegenomen leeftijd
 • omgevingsfactoren zoals airco, rook en vervuiling
 • veelvuldig beeldschermgebruik
 • het dragen van contactlenzen
 • te weinig knipperen met de ogen
 • sommige geneesmiddelen
 • oogdruppels (door de aanwezigheid van bepaalde bewaarmiddelen)

Als je last hebt van droge ogen, kunnen de volgende tips je symptomen verlichten:

 • bij een infectie is het belangrijk om de oorzaak (infectie) aan te pakken
 • bevochtig de lucht met bijvoorbeeld een luchtbevochtiger
 • knipper vaker met je ogen om het traanvocht goed te verdelen over je oog
 • vermijd wrijven in de ogen
 • last rustpauzes, weg van je beeldscherm
 • vermijd veelvuldig soepel van je ogen
 • gebruik kunsttranen (bij voorkeur zonder bewaarmiddelen)

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Luxan

Blijf het product gebruiken op aanraden van mijn oogarts. Doet zijn werk.

Marie-Josée

Goed product voor mijn ogen, heb er echt baat bij

Renee