085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
  • Home
  • Medihoney Gel sheet 5x5cm 10 stuks

Medihoney Gel sheet 5x5cm 10 stuks

10 stuks
75,60 84,00
Op voorraad
75,60
-10%
prijs apotheek: 84,00 Je bespaart: -8,40
Uniek wondverband dat gedoseerd de gel afgeeft aan de wonde en zo voor een ideaal milieu zorgt ten voordele van een goede wondgenezing. Het wondverband lost na enkele dagen volledig op. Uiterst geschikt voor patiënten die de gewone wondzalf als pijnlijk ervaren.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Deze verbanden bevatten een gestandaardiseerde antibacteriële honing van hoofdzakelijk Leptospermum sp. met helende eigenschappen. Bedoeld voor gebruik op acute en chronische wonden. Antibacteriële honing wondverband: Steriel, niet-klevend, niet-absorberend wondverband gemaakt van sterk, gewoven gaas en geïmpregneerd met Medihoney antibacteriële honing. Antibacteriële honing alginaatwondverband: Steriel, niet-klevend wondverband met calciumalginaat geïmpregneerd met Medihoney antibacteriële honing. Het verband absorbeert wondvocht en vormt een zachte gel. Niet geschikt voor necrotische wonden.  Antibacteriële honing gelkompres: Steriel, niet-klevend wondverband dat Medihoney antibacteriële honing en natriumalginaat bevat.  Deze bestanddelen zijn gecombineerd met behulp van gepatenteerde technologieën om een honingverband met een unieke structuur te ontwikkelen.  Het verband vormt een zachte gel bij contact met wondvocht.  Niet aanbevolen voor droge wonden. Niet geschikt voor operatie- en necrotische wonden.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Indien nodig de randen van de wonde beschermen met Medihoney beschermende huidcrème. Bij het gelkompres dienen de afdeklagen aan beide zijden verwijderd te worden voor gebruik. Leg het verband op het wondoppervlak en zorg ervoor dat het verband in contact komt met het wondbed.  Het verband kan op maat geknipt worden. Afdekken met een geschikt steriel kompres of verband.  Het verband moet voldoende absorberend zijn om wondvocht onder controle te houden. De wonde mag tussen verbandwisselingen worden gereinigd volgens het standaard protocol voor wondreiniging.  Het verband moet verwisseld worden als het verdund is door wondvocht en/of als het verband geleiachtig geworden is.  Het verband kan tot 7 dagen gedragen worden, afhankelijk van de mate van wondafscheiding (zwak, gematigd, sterk). 

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Door de bestanddelen van honing kunnen sommige patiënten tijdens het aanbrengen een prikkelend of trekkend gevoel ervaren.  Dit wordt na een tijdje minder.  Als dit ongemak van hevige aard is, moet men het product verwijderen en de wonde reinigen. 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Medihoney
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Niet inklevend? available
Steriel? available

Laatste reviews en ervaringen met Medihoney Gel sheet 5x5cm