085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

22-07-2020 | Sport en vitaliteit

Je batterijen snel opladen? Meer energie in 8 stappen

Geschreven door Niels energie verlies

Staat jouw energiepeil vaak op een laag pitje? Zijn jouw batterijen precies sneller leeg dan die van anderen? Of heb je juist het gevoel dat jouw batterijen nooit helemaal opgeladen geraken? Geen paniek! In deze blog leer je hoe je snel en effectief meer energie krijgt. Zeg maar snel vaarwel tegen dat vermoeide gevoel.

1. Sla nooit het ontbijt over

Eet ’s morgens als een keizer, ’s middags als een koning en ’s avonds als een bedelaar luidt een welbekend adagium. Een stevig, gezond en gebalanceerd ontbijt zorgt ervoor dat je de hele dag over meer energie beschikt. Je lichaam heeft namelijk voldoende brandstof nodig om de dag door te raken. Met een lege brandstoftank zul je niet ver raken. Begin je dag dus met een stevige tankbeurt. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

2. Ochtendgymnastiek

Begin je dag met wat beweging. Geen paniek, je hoeft zeker geen halve marathon te lopen. Spendeer in de ochtend een paar minuten aan enkele simpele oefeningen zoals “jumping jacks”. Hierdoor ben je meteen wakker en verbrand je de hele dag lang zelfs meer calorieën dan wanneer je ’s morgens niets doet. 

3. Drink voldoende water

Vergeet zeker niet om voldoende te blijven drinken doorheen de dag. Je lichaam verliest namelijk heel wat water in de loop van de dag. Denk maar aan zweten, ademen en je toiletpauzes. Wanneer je onvoldoende water drinkt, raakt het lichaam uitgedroogd waardoor de vermoeidheid de kans krijgt om toe te slaan. Vind je de smaak van water te eentonig? Een schijfje citroen, een plakje komkommer of enkele blaadjes munt geven je water een aangename frisse smaak. Proost!

4. De juiste hoeveelheid slaapmeer energie nachtrust

Je lichaam heeft ook voldoende rust nodig om te kunnen recupereren van de inspanningen die je doorheen de dag hebt geleverd. Kruip dus op tijd onder de wol voor een gezonde nachtrust. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt, is voor iedereen verschillend. Sommige mensen zijn met zes uur perfect uitgerust, terwijl anderen eerder acht uur nodig hebben. Verder verban je smartphones en tablets ook beter uit de slaapkamer. Het blauwe licht van schermen kan er namelijk voor zorgen dat je minder goed slaapt.

5. Zonlicht

Voldoende zonlicht geeft het lichaam niet enkel een gezonde dosis vitamine D, maar geeft je ook energie. Daarnaast zorgt de zon er ook voor dat je humeur verbetert. Ga dus zeker iedere dag minstens een paar minuten in de zon zitten of maak een wandeling waar je de zonnestralen volop kunt absorberen.  

6. Draai de volumeknop omhoog

Zonder muziek ziet de dag er plots een stuk treuriger uit. Zet die radio, bluetoothspeaker, of platenspeler maar lekker luid. Zing je favoriete nummers ook maar gerust onder de douche. Hoe luider, en misschien ook valser, hoe beter. Zingen zorgt er namelijk voor dat je lichaam endorfine aanmaakt waardoor je je vrolijker en energieker voelt.    

7. Blijf in bewegingmeer energie beweging

Beweging is een van de beste manieren om je lichaam wat extra energie te geven. Ga dus eens wandelen of neem eens de fiets naar de winkel. Slechts een paar minuten lichaamsbeweging kunnen wonderen doen voor je energiepeil. Bel je veel door de dag? Probeer dan al wandelend te bellen en zo heb je meteen een kleine energieboost beet. 

8. Gezonde snacks

Je hebt waarschijnlijk al een gezond en evenwichtig ontbijt achter de kiezen, maar het is ook belangrijk om af en toe een klein beetje bij te tanken. Kies dan voor een pitstop met wat gezonde snacks zoals noten, bananen of andere vruchten. Door iets te eten vermijd je dat je bloedglucosespiegel daalt waardoor je last kunt krijgen van een dipje. Op tijd en stond een gezonde snack houdt je scherp en geeft je voldoende energie. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.