085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Melgisorb AG 5x5cm 10 stuks

10 stuks
18,48 22,00
Op voorraad
18,48
-17%
prijs apotheek: 22,00 Je bespaart: -3,52
Steriel alginaatverband met zilver voor de behandeling van matig tot sterk vochtafgevende wonden. (Post-operatieve wonden, beenulcera, ...)
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Melgisorb Ag is een sterk absorberende, steriele, non-woven, antimicrobiële pad met een hoge concentratie G calciumalginaat, CMC en een ionisch zilvercomplex dat in aanwezigheid van wondexsudaat zilverionen afgeeft.  Na absorptie van het wondexsudaat vormt het alginaat een gel.  Deze gel zorgt voor een autolytisch debridement en handhaaft tegelijkertijd een vochtige omgeving voor optimale wondgenezing.  Door de gel kan de pad in zijn geheel worden verwijderd zonder het pas genezen weefsel te beschadigen. 

Toepassing

Behandeling van alle matig tot ernstig exsuderende wonden zoals postoperatieve wonden, traumatische wonden, beenzweren, drukzweren, diabetische zweren, holteverwondingen en brandwonden van oppervlakkige en partiële dikte.  Omdat het verband alginaat bevat, kan het ook gebruikt worden bij de behandeling van kleine bloedingen van oppervlakkige wonden.  Kan gebruikt worden onder drukverband. 

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Wijze van aanbrengen: Reinig de wonde. Knip (met een steriele schaar) of vouw het verband zodanig dat het op de wonde past.  Breng rechtstreeks op het wondbed aan.  Vul diepe wonden voorzichtig op, maar let daarbij op dat het verband niet over de wondranden uitsteekt.  Tot slot, bedek met een niet-occlusief, tweede verband en maak dit allemaal vast. Het verband kan maximaal 7 dagen op de wonde blijven, afhankelijk van de conditie van de wonde.   

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Melgisorb
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Kompressen
Soort verband Alginaat
Zelfklevend? available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met Melgisorb AG 5x5cm