085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
10-11-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Menopauzale routine voor het gelaat

Menopauze maakt een derde van het leven van een vrouw uit. Elk jaar gaan 25 miljoen vrouwen door de menopauze en tegen 2025 zullen er 1,2 miljard postmenopauzale vrouwen zijn in de hele wereld.* Het is een natuurlijk proces dat gemiddeld begint rond 51 jaar.

Is het nog steeds een taboe? De maatschappij verandert, en mind-sets en levensstijlen evolueren. Het is tijd om het te dedramatiseren!

Net zoals pubertijd, is de menopauze een periode van hormonale omwenteling. Het is de start van een nieuwe fase in het leven van een vrouw, waar ze een nieuwe blik op haar lichaam en vrouwelijkheid krijgt. Het is het begin van een nieuw leven, op een leeftijd dat vrouwen nog altijd barsten van de energie.

De overgang gebeurt geleidelijk en in 2 fasen:

  • Tijdens de perimenopauze komen de eerste hormonale schommelingen. Ze worden gekenmerkt door onregelmatige menstruatiecycli en kunnen zowel een fysieke (opvliegers, verouderde huid, veranderingen in haargroei, gewichtstoename, etc) als psychologische impact (humeurschommelingen, slapeloosheid, etc.) hebben.
  • Daarna komt de postmenopauze, die begint wanneer de menstruatie al een jaar is gestopt. Sommige symptomen verminderen of verdwijnen geleidelijk (opvliegers, humeurschommelingen...) terwijl andere intenser worden (symptomen van huidveroudering, osteoporose...). 

 

Vichy begeleidt vrouwen al 20 jaar in deze belangrijke fase van hun leven. Vandaag herbevestigt Vichy zijn engagement aan deze vrouwen:

  • Door hen NEOVADIOL te bieden, een nieuwe expert gamma van huidverzorgingsproducten voor elke fase van de menopauze
  • Door informatie over de menopauze toegankelijker te maken via het advies van gezondheidsexperts (dermatologen, gynaecologen, voedingsdeskundigen en psychologen).

 

Hormonen en huid

Het is geweten dat hormonen een cruciale rol spelen in het evenwicht en de gezondheid van de huid doorheen het leven. Terwijl de impact van pubertijd en zwangerschap op de huid goed gekend is (hormonale acné, melasma, haargroei) wordt die van de menopauze zelden vernoemd.
De afgelopen 20 jaar heeft Vichy een grote expertise ontwikkeld in de zichtbare impact van hormonale schommelingen op de huid tijdens de menopauze, met meer dan 20 studies op 1200+ menopauzale vrouwen.
Menopauze wordt gekenmerkt als een daling van oestrogeen, het vrouwelijk hormoon. Het gehalte begint af te nemen in de perimenopauze, om vervolgens een dieptepunt in de postmenopauze te bereiken.
Dat heeft een impact op elke laag van de huid. De talgproductie vermindert en de epidermis wordt dunner, wat de kwaliteit van de barrièrefunctie verandert. De natuurlijke antioxidantverdediging neemt af. De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur vertraagt. Met zichtbare gevolgen: de huid is droger, dunner, verliest zijn tonus en stevigheid, rimpels worden meer uitgesproken terwijl er meer ouderdomsvlekjes opduiken.
Een recente ontdekking heeft een ander belangrijk hormonaal proces onder de aandacht gebracht: de toename van het cortisol gehalte, het stresshormoon. Dit fenomeen versterkt de verandering van de huidbarrière en vermindert de natuurlijke verdedigingsfuncties door toenemende ontstekingen en een versneld verlies aan volume door een dalende collageenaanmaak. We krijgen meer rimpels, de huid wordt droger en de teint wordt minder goed.

 

Een protocol aangepast aan elke fase van de menopauze

Perimenopauzale routine: verstevigen en revitaliseren. Verrijkt met Hyaluronzuur.
Postmenopauzale routine: Opvullend en anti-verslappend. Formules verrijkt met Omega 3-6-9.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.