Toon alle thema's »

Menopauze

De menopauze van de vrouw is een gebeurtenis die elke vrouw meemaakt. Het wordt ook wel de overgang van vrouwen genoemd en begint meestal tussen het 45ste en het 55ste levensjaar. Het treedt op wanneer je een jaar lang niet meer gemenstrueerd hebt. Wanneer je in de menopauze zit, ben je meestal niet meer vruchtbaar.

Wat is de menopauze

Wat doet de menopauze met je lichaam?

menopauze leeftijdDe menopauze slaat op het verdwijnen van de menstruatie bij de vrouw. Elke vrouw krijgt ermee te maken en meestal start de menopauze tussen het 45ste en 55ste levensjaar. Er zijn ook vrouwen waarbij de overgang vroeger of later start. De leeftijd waarop je met de menopauze wordt geconfronteerd, valt vaak gelijk met de leeftijd waarop je moeder of zussen in de overgang komen. De menopauze zorgt ervoor dat het hormonale mechanisme dat de menstruatie regelt, langzaamaan uitgeput geraakt. Uiteindelijk verdwijnt de menstruatie compleet maar het kan een aantal jaren duren voor de menopauze compleet is.

Wat is pre-menopauze?

De premenopauze bestaat uit een fase waarin de menstruatiecyclus zeer onregelmatig wordt. De premenopauze, ook wel de perimenopauze genoemd komt voor de menopauze en eindigt het jaar nadat de menstruatie is gestopt. Deze fase kan ervoor zorgen dat je sommige maanden wel menstrueert en andere weer niet. Ook de hoeveelheid en de duur van de menstruatie kan veranderen waardoor je minder of meer bloedverlies hebt dan anders en langer of korter menstrueert dan anders. Naast menstruatieveranderingen, brengt de premenopauze ook schommelingen in de hormoonproductie met zich mee. Dit kan warmteopwellingen, stemmingswisselingen, slapeloosheid en hoofdpijn veroorzaken. Ook treden er veranderingen op in het seksueel gedrag, het lichaam en psychologische veranderingen. De symptomen van de menopauze komen dus eigenlijk door het proces van het verdwijnen van de menstruatie. Eens je hierdoor bent, zullen de symptomen meestal ook verdwijnen. Gemiddeld duurt de perimenopauze ongeveer 3 tot 4 jaar. In sommige gevallen kan dit ook veel korter of langer duren.  

Wat na menopauze?

Als je eenmaal alle vervelende premenopauzale kwaaltjes bent gepasseerd, zal in de meeste gevallen de hormoonbalans weer in orde komen. Je lichaam blijft anders, je reageert soms anders maar er is een balans waardoor je je hieraan kan aanpassen. Omdat de menstruatiecyclus gestopt is, zijn de hormonale veranderingen die hiermee gepaard gaan ook verdwenen. Je hebt net meer energie en focus waardoor je weer ten volste van het leven kan genieten.

Hoe kan ik de symptomen van de overgang verzachten?

Veel vrouwen ervaren problemen die gepaard gaan met de menopauze. Tijdens de menopauze krijg je last van tal van vervelende kwaaltjes. Hoewel deze veranderingen normaal zijn en je je geen zorgen moet maken, kunnen ze wel je dagelijkse activiteiten hinderen. Je moet dus leren omgaan met de menopauze. Zoals gezegd, komen de symptomen voornamelijk voor uit de verstoorde hormoonbalans. De klachten bestaan vooral uit stemmingswisselingen, vapeurs, vermoeidheid, hoofdpijn en slapeloosheid. Om de menopauze klachten te verhelpen, zijn er een aantal hulpmiddelen. Deze kunnen de menopauze een aangenamere periode maken. Wil je graag meer weten over hoe je beter met de menopauze om kan gaan? Lees dan onze blog die je 6 tips geeft die de overgangsperiode vergemakkelijken!

Wat helpt bij de menopauze?

Er is niet persé een beste middel tegen de klachten in de menopauze. De menopauze heeft namelijk geen behandeling nodig gezien het een normale periode is die bij elke vrouw voorkomt. Wel zijn er hulpmiddelen om de klachten te verlichten. Om de menopauze klachten te verhelpen, is het eerst en vooral heel belangrijk om een gezond voedingspatroon aan te houden. Eet hierbij veel ijzerrijke voedingsmiddelen zoals vlees, volkorenproducten, bladgroenten en gedroogde vruchten. Beweeg voldoende. Dit kan je doen door een halfuur per dag te gaan wandelen, fietsen, joggen, zwemmen of een andere sport naar keuze. Zorg dat je genoeg nachtrust hebt en deze ook van goede kwaliteit is. Om de opvliegers te verminderen, kan je lichte kledij aandoen en meerdere dunne laagjes over elkaar aandoen zodat je altijd iets kan uittrekken. Vermijd zeker synthetische kledij aangezien deze stoffen meer zweten. Wanneer de klachten nog steeds erg vervelend blijven, kan je ook bepaalde geneesmiddelen gebruiken om de symptomen te verlichten.

Welke medicatie tijdens de menopauze?

Wanneer de warmteopwellingen tijdens de menopauze je dagelijkse activiteiten belemmeren, kan het nodig zijn om hormonale pleisters of hormoontabletten in te nemen om de klachten te verminderen. Deze medicatie is ontwikkeld om tijdens de overgang het hormoon oestrogeen te vervangen. Deze medicatie voor de menopauze wordt meestal na 6 maanden stopgezet om te zien of de situatie gebeterd is. Hormonale medicatie mag enkel worden ingenomen in samenspraak met de huisarts. Ook de pil kan verlichting bieden tijdens de menopauze. Voornamelijk wanneer de klachten te maken hebben met de onregelmatigheid van de cyclus wordt de pil aangeraden. Deze brengt de menstruatiecyclus weer in balans. Er bestaan ook medicijnen voor de overgang zonder hormonen. Dit zijn meestal homeopathische geneesmiddelen en kruiden die de klachten verminderen door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten.

Welke vitaminen tijdens de menopauze?

Er zijn een aantal vitaminen die belangrijk kunnen menopauze symptomenzijn in de menopauze. Vitamine A draagt bij aan een normaal ijzermetabolisme en ijzer is zeer belangrijk tijdens de menopauze. Vitamine B6 kan de vermoeidheid tijdens de menopauze reduceren en de psychologische functie normaliseren. Om de botten, het bindweefsel en het immuunsysteem gezond te houden tijdens de menopauze, is vitamine C de beste optie. De vitamine is erg belangrijk tijdens de overgang. Ook vitamine D heeft een positief effect op het behoud van gezonde botten, een gezonde spierfunctie en een gezond immuunsysteem. De laatste vitamine die aangeraden wordt tijdens de overgang is vitamine E. Vitamine E helpt de cellen namelijk tegen oxidatieve stress te beschermen.

Welke kruiden tijdens de menopauze?

Er zijn een aantal natuurlijke middelen die tijdens de menopauze overgangsklachten kunnen verlichten. De natuurlijke ingrediënten hebben vaak specifieke functies die bepaalde symptomen kunnen bestrijden. Om de opvliegers te verlichten kan je bijvoorbeeld gebruik maken van salie en zilverkaars terwijl de slaapproblemen kunnen verbeterd worden door kruiden zoals passiebloem en valeriaan. Deze hebben een kalmerende werking waardoor je beter slaapt.

Welke thee tijdens de menopauze?

Natuurlijke middelen zoals thee kunnen ook verlichting bieden tijdens de menopauze. Denk hierbij aan kruidentheeën met de ingrediënten die hierboven beschreven staan. Saliethee om de opvliegers te verminderen of een kruidenthee op basis van valeriaan om goed te slapen. De gunstige effecten van thee zijn een goed alternatief wanneer je liever geen homeopathische geneesmiddelen neemt. Bovendien is een tasje thee ook nog eens een lekker en gezond alternatief voor koffie.

Veel gestelde vragen over de menopauze

Hoe verloopt de menopauze?

Wanneer begint de menopauze?

menopauze leeftijdDe gemiddelde leeftijd waarop de menopauze begint is 51 jaar. De gemiddelde leeftijd geeft een aanwijzing van hoe oud je bent als de menopauze opkomt. Welke leeftijd is dan normaal voor de menopauze? Meestal komt de menopauze op tussen het 45ste en 55ste levensjaar maar dit kan ook afwijken. De menopauze leeftijd is namelijk geen vast gegeven. Je kan je menopauze ook voor je 40ste krijgen, maar evenzeer na je 55ste. Een vroegtijdige menopauze betekent dat je overgang bijvoorbeeld op de leeftijd van 38 al komt. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren en heeft buiten de onvruchtbaarheid die de menopauze met zich meebrengt geen ernstige nadelen. Vaak wordt dan wel een behandeling met synthetische hormonen voorgeschreven zodat het tekort aan hormonen wordt opgevangen. Een late menopauze komt voor wanneer de menopauze na de leeftijd van 55 pas opkomt. Er zijn geen echte voordelen verbonden aan een late menopauze. De menopauzale klachten worden uiteindelijk gewoon uitgesteld dus ze komen vroeg of laat toch aan.

Hoe weet je dat je in de menopauze zit?

Hoe kondigt de menopauze zich aan en hoe kan je de menopauze dan precies herkennen? De eerste symptomen van de overgang zijn meestal gebonden aan de menstruatiecyclus. In het voorstadium van de menopauze zal de menstruatie onregelmatiger worden. Dit is eigenlijk de grootste voorbode van de menopauze. In deze aanloop naar de menopauze is het mogelijk dat de menstruatie soms wel doorkomt en andere keren weer niet. De menstruatie zelf verandert ook. Je kan bijvoorbeeld ineens heel erg veel bloedverlies hebben of 2 weken na elkaar je menstruatie hebben. Een andere optie is net dat je bijna geen bloedverlies meer hebt. Elke grote verandering in je menstruatiepatroon, kan eigenlijk de aanloop naar de menopauze markeren. Andere signalen die aangeven dat je bijna aan de overgang zit, zijn warmteopwellingen, slapeloosheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Ook deze klachten zijn voortekenen van de overgang of tonen aan dat je bijna in de menopauze zit. Voor je denkt dat de menopauze een dramatisch moment in je leven is, bedenk dan even dat het voorstadium van de menopauze eigenlijk de boosdoener van de klachten is. Eens je voorbij de premenopauze bent, zal je lichaam weer in balans komen.

Hoe lang duurt de menopauze?

De menopauze zelf is de periode na de overgangsperiode genaamd de premenopauze. De premenopauze is eigenlijk de periode waarin de klachten voorkomen. Deze duurt 3 tot 4 jaar maar dit kan ook korter of langer zijn. Hierna zit je in de menopauze voor de rest van je leven. Normaal gezien verdwijnen de overgangsverschijnselen dan ook.

Wanneer stopt de menopauze?

Tot welke leeftijd duurt de overgang? Dit is een vaak voorkomende vraag waar eigenlijk geen precies antwoord voor is. Nu, de menopauze zelf stopt niet. Dit is de periode na de premenopauze en deze duurt eigenlijk tot je sterft. De premenopauze duur in de meeste gevallen 3 tot 4 jaar. Hierin kan je te kampen krijgen met vervelende kwaaltjes.

Hoe menopauze uitstellen?

Veel vrouwen vragen zich af hoe het nu zit met de pil tijdens de menopauze. Kan je bijvoorbeeld de menopauze uitstellen met de pil? Kan de pil nadelige effecten hebben tijdens de overgang? Het voornaamste doel van het nemen van de pil tijdens de menopauze is dat je minder last hebt van de overgangsklachten door de stabiele afgifte van hormonen. Ook de onregelmatigheid van je cyclus kan ermee onder controle gehouden worden. De overgang wordt als het ware uitgesteld. Een nadeel van de pil tijdens de overgang is het verhoogde risico op trombose. Dit risico geldt ook voor jongere mensen die de pil nemen maar stijgt naarmate je ouder wordt. Wanneer je stopt met de pil, kunnen de overgangsverschijnselen ook heviger zijn omdat je lichaam van een hoge hoeveelheid oestrogeen en progestagenen naar een zeer lage hoeveelheid van beiden gaat.

Menopauze en seksualiteit

Er is zeker een verband tussen de overgang en seksualiteit. De verandering in seksualiteit kan verschillen van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen krijgen net meer zin in seks, terwijl anderen helemaal geen zin meer hebben. In sommige gevallen worden vrouwen niet meer opgewonden of krijgen ze geen orgasme meer tijdens de overgangsperiode. Door de vaginale droogte die gepaard gaat met de menopauze kan er ook pijn bij het vrijen optreden.

Pijn bij het vrijen

Veel vrouwen ervaren tijdens de menopauze vaginale droogte. Dit komt doordat er een verminderde productie van de geslachtshormonen is. Om dit de verminderen, kan de huisarts een crème op basis van oestrogeen voorschrijven die een aantal keer per week lokaal aangebracht moet worden. Een andere optie is om een niet-hormonaal glijmiddel te gebruiken tijdens de menopauze. Een goed voorbeeld is het K-Y glijmiddel. Dit wordt ook gebruikt als bevochtigingsgel tijdens vaginale onderzoeken. De gel is neutraal en veilig en kan verlichting bieden wanneer je deze een aantal keer per week in de vagina brengt. Ook tijdens seksueel contact, kan deze gel de droogte verminderen. Wanneer de vaginale droogte niet kan worden verholpen met de lokale middelen, kan je ook naar fysieke therapieën overgaan zoals gefractioneerde lasertherapie en radiofrequentie bij een gecontroleerde temperatuur. Deze nieuwe behandelingen kunnen verlichting bieden. Voor meer informatie hierover, maak je best een afspraak bij de huisarts of gynaecoloog.

Welk effect heeft de overgang op een spiraaltje?

De menopauze met een spiraal combineren kan helemaal geen kwaad. Zeker wanneer je geen kinderen meer wilt, is het aangewezen om het spiraaltje te houden. Hoewel de menopauze je vruchtbaarheid vermindert, kan het altijd zijn dat je toch nog vruchtbaar bent.

Wanneer ben ik onvruchtbaar?

Wanneer je in de menopauze komt, zal je vruchtbaarheid in de meeste gevallen dalen. De voorraad eicellen geraakt dan uitgeput tot er geen eitjes meer over zijn. Meestal ben je dus in de menopauze onvruchtbaar. Dit betekent niet dat je tijdens de menopauze meteen moet stoppen met de pil of andere anticonceptiva. Het kan namelijk altijd zijn dat je toch nog vruchtbaar bent waardoor je onverwachts zwanger geraakt.

Menopauze zonder baarmoeder

Wanneer beide eierstokken van de vrouw verwijderd worden, is er sprake van een kunstmatige menopauze. Dit zorgt ervoor dat de vrouw binnen een paar dagen na de operatie menopauzale klachten zal ervaren. Wanneer enkel de baarmoeder wordt verwijderd, is er geen sprake van een kunstmatige menopauze. De maandstonden zullen dan niet meer doorkomen maar de eierstokken blijven wel gewoon hormonen produceren.

Welk effect heeft de overgang op mijn gewicht?

Je figuur verandert tijdens overgang. In de meeste gevallen is er sprake van een verband tussen de menopauze en het gewicht. Dit verband uit zich vooral in het aankomen van gewicht tijdens de menopauze. Je kan ook last krijgen van een gezwollen buik tijdens de menopauze. Dit komt meestal door een verminderde darmwerking waardoor er gasvorming ontstaat.

Waarom kom ik aan tijdens de menopauze?

De oorzaak van de gewichtstoename is voornamelijk de verandering in de aanmaak van het hormoon oestrogeen. De productie van oestrogeen wordt stilgelegd, maar het mannelijke hormoon testosteron wordt wel nog in kleine hoeveelheden geproduceerd. Deze verandering zorgt voor een vernieuwde vetverdeling wat de verandering in het figuur tijdens de overgang kan verklaren.

Hoeveel kom ik aan tijdens de menopauze?

Hoeveel vrouwen tijdens de menopauze verdikken is sterk afhankelijk van individuele factoren. Sommigen komen maar 4 kilogram bij terwijl anderen 20 kilogram bijkomen. Verschillende factoren spelen hierin mee. Heb je een snel of traag metabolisme? Eet je gezond of snack je erg veel tussendoor? Beweeg je voldoende? Al deze elementen spelen een rol in de gewichtstoename tijdens de overgang. Bovendien hangt het ook af van je hormoonhuishouding. Hoeveel je gaat bijkomen heb je dus deels zelf in de hand. Met onderstaande tips kan je je gewicht onder controle houden en zelfs gewicht verliezen.

Hoe kan ik vermageren tijdens de menopauze?

Tijdens de overgang kan het moeilijker zijn om af menopauze aankomente vallen. De menopauze en gewicht verliezen gaan meestal niet zo goed samen. De menopauze zorgt er namelijk eerder voor dat je gaat bijkomen. Toch is het zeker niet onmogelijk om te zorgen voor gewichtsverlies tijdens de overgang. Die kilootjes die erbij zijn gekomen, krijg je er heus wel terug af. Je kan dit doet door in eerste instantie een evenwichtig voedingspatroon aan te houden. Zolang je de juiste verhoudingen eet, mag je trouwens ook gewoon alles eten. Eet voldoende groenten en fruit en drink veel water. Probeer er ook voor te zorgen dat je avondmaal een lichtere maaltijd is. Je middagmaal mag uiteraard wel zwaarder zijn. Zorg er daarnaast voor dat je elke dag minstens 30 minuten beweegt. Dit mag een stevige wandeling zijn maar ook een intensievere sportsessie.

Welke voeding tijdens de menopauze?

Er zijn een aantal voedingen die tijdens de menopauze zowel je humeur als je gewicht kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan bewerkte voedingsmiddelen, koffie en pikante voeding. Voedingen die positieve effecten kunnen hebben zijn sojaproducten, bonen, kikkererwten, linzen, plantaardige oliën, pompoen, peulvruchten, zeewier, algen, noten en zaden. Zo zorg je er via je voeding voor dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt.

0 geselecteerd - Verfijn selectie
Jouw selectie ×

9,2 / 10
 • Lonny uit Den Haag schreef:
  Zij staan voor hun reclameslogan: snel en efficiënt.Top!
  'S avonds om 17.30 uur de bestelling doorgegeven en 's Morgens om 10.00 uur werd het bezorgd. Dit is sneller dan snel.
 • François uit Mortsel schreef:
  T'is nog nieuw voor mij
  T was de prijs die me overtuigd heeft.
 • Jack Schriever uit Ten Boer schreef:
  Snel, goed en betaalbaar
  Prima ervaring met Viata.

menopauze - alle producten

1 - 10 van 123 |
placeholder Sérélys
 (30)
Sérélys Tabletten 60 stuks

Natuurlijke oplossing voor de behandeling van verschijnselen tijdens de overgang (opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid, zwellingen, gewichtstoename, ...). Behoudt het vrouwelijk evenwicht. Dit preparaat is 100% niet-hormonaal, en bevat geen fyto-oestrogenen.

prijs apotheek: 29,95
20,97
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 29,95

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Premeno Duo
 (26)
Premeno Duo Ovulen 10 stuks

Medisch hulpmiddel in de vorm van ovulen voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte of terugkerende vaginale infecties. Zonder hormonen.

prijs apotheek: 13,10
12,98
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 13,10

Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Nutriphyt Linidol
 (7)
Nutriphyt Linidol Capsules 30 stuks

Voedingssupplement op basis van planten extracten in de vorm van tabletten. Draagt bij tot een normaal oestrogenenmetabolisme en een normale hormonale balans.

prijs apotheek: 42,40
36,09
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 42,40

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Femarelle
 (13)
Femarelle Capsules 112 stuks

Voedingssupplement op basis van soja-extract, in capsulevorm. Draagt bij tot het verminderen van de symptomen van de overgang.

prijs apotheek: 62,97
50,38
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 62,97

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Joyvit Maca 800 mg
 (9)
Joyvit Maca 800 mg Tabletten 100 stuks

Voedingssupplement op basis van maca, in de vorm van capsules. Voor meer energie, uithouding en vitaliteit. In geval van seksuele vermoeidheid bij zowel de vrouw als de man.

prijs apotheek: 19,95
17,96
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 19,95

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Nutriphyt Iso-xx
 (1)
Nutriphyt Iso-xx Tabletten 30 stuks

Voedingssupplement met soja-extract, prebiotica en probiotica, in de vorm van tabletten. Helpt een normale overgang te ondersteunen.

prijs apotheek: 32,90
27,43
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 32,90

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Biotics Equi-fem
 (2)
Biotics Equi-fem Tabletten 120 stuks

Volledig multivitamine- en mineralen preparaat voor de vrouw in de vorm van tabletten. Aangewezen bij overgangsklachten en PMS. Verdeeld door Energetica Natura.

prijs apotheek: 62,17
52,84
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 62,17

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Nutriphyt Femoxir
 (2)
Nutriphyt Femoxir Tabletten 30 stuks

Voedingssupplement op basis van planten, vitaminen, mineralen en antioxidanten in de vorm van tabletten. Draagt bij tot het behoud van de vitaliteit bij vrouwen.

prijs apotheek: 29,60
25,21
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 29,60

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

placeholder Bio-Climal NF
 (0)
Bio-Climal NF Tabletten 56 stuks

Voedingssupplement op basis van zilverkaarsextract, in de vorm van tabletten. Aanbevolen ter bestrijding van symptomen die verband houden met de pre-overgang of de overgang.

prijs apotheek: 21,82
19,64
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 21,82

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

promo
placeholder Nutriphyt Linidol 30 caps voordeelpakket
 (0)
Nutriphyt Linidol 30 caps voordeelpakket Capsules 2x 30 stuks

Koop nu 2 doosjes Nutriphyt Linidol 30 capsules aan een voordelige prijs.

prijs apotheek: 84,80
70,38 -17%
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

prijs apotheek: 84,80

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

1 - 10 van 123 |
Gedeelde ervaringen
 • Heeft wel even geduurd voor dit product effect had. Wat wel duidelijk wordt mee gegeven in de bijsluiter. Gebruik dit nu ongeveer 4 maanden, en geeft wel enig resultaat.
  Mirella Muyshondt 20/10/2019
 • Ik neem Sérélys op aanraden van gyneacoloog. Na mijn bestralingen voor borstkanker moet ik tabletten nemen die bep bijwerkingen geven, vapeurs dus. Daar ik Tamoxifen moet nemen mag ik enkel Sérélys nemen. Het werkt prima bij mij. Gedaan met opvliegers. Ik kan het aan iedereen aanraden.
  Suzy 14/10/2019
 • Uitstekend product, zou ik zelfs zeggen wonderbaarlijk. Tot ziens, hete flitsen.
  Laure 12/10/2019
 • Hete flitsen sterk verminderd, zowel in frequentie als intensiteit. Niet stoppen!
  Muriel 28/09/2019
 • Ik gebruik dit op aanraden van de gyneacologe, geweldig spul.De opvliegers zijn zo goed als verdwenen,en het zweten is vééééél minder.Een aanrader!! Ge moet ze wel elke dag nemen.
  Else 13/09/2019
 • Goede multivitamine. Voel me veel beter sinds ik de producten van Nutriphyt gebruik
  SEW 10/09/2019
 • Duur maar zeer de moeite waard!!! Betere stemming!!
  SEW 10/09/2019
 • Na lang twijfelen toch Femarelle besteld! Wat ben ik er blij mee! Na ongeveer 1 week geen opvliegers meer en begin nu ook beter te slapen. Top product! Het was mij aanbevolen door het ziekenhuis om het eens te proberen.
  Ingrid 07/09/2019
 • Maca is verbazingwekkend dat ik het al jaren in gebruik heb en dat ik het niet eens heb moeten overwegen om het als alternatieve medische oplossing aan te bevelen!
  Philippa 07/09/2019
 • Bijzonder, na een voor mij ondoeltreffend stuifmeelsupplement te hebben geprobeerd, vreesde ik een negatieve ervaring met Femarelle, omdat de eerste 6 weken de opvliegers aanhielden (de hittegolf hielp niet mee). Dan, plotseling, geen opvliegers meer, ik leef weer!
  Virginie 22/08/2019
 • Het enige produkt dat helpt bij mijn opvliegers.
  Maggie 17/08/2019
 • Goed product. Helaas in Nederland slecht verkrijgbaar
  Johanna 02/08/2019
 • Dit product gebruik ik ter voorkoming van opvliegers. En voor mij werkt het perfect. De opvliegers zijn flink verminderd. Er gaan zelfs dagen voorbij dat ik er helemaal geen last van heb, en op enkele dagen slechts een of twee.
  Claudia 18/07/2019
 • Bij mij werkt het fantastisch. Ik heb vooral verschrikkelijke zweet aanvallen en binnen 2 dgn is het al over. Geen gutsend vocht meer en dus zoveel meer leefbaar
  Esther 12/07/2019
 • Zeer effectief. Uitstekend alternatief voor premenopauzale en menopauzale problemen.
  Catherine 06/04/2019
 • Ernst en snelheid
  jesus 20/02/2019
 • Ik heb hier veel baat bij, met name bij het vrijen. Wel vond ik de jeuk en het vrijkomend vocht bij volledig gebruik heel onaangenaam. Ik gebruik daarom nu om de dag een halve (beetje lastig doormidden snijden, dat wel) en dat bevalt me uitstekend.
  Maria 27/01/2019
 • Vanwege vaginale droogte kreeg ik door de gyneacoloog ovules voorgeschreven met hormonen. Direct merkte ik de bijwerkingen (migraine) en heb gezocht naar hormoonvrije ovules. Premoduo werkt geweldig en ook de veelvuldige blaasontstekingen bijven weg. Heel tevreden!
  Frederike 31/12/2018
 • een dikke 10, werkt heel goed.
  Jose 03/12/2018
 • Goed produkt. Prima service.
  Jeanine 30/11/2018