085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

Mepilex absorberend schuimverband 10cmx20cm 5 stuks

5 stuks
34,81 35,11
Op voorraad
34,81
-1%
prijs apotheek: 35,11 Je bespaart: -0,30
Steriel absorberend schuimverband voor vochtige wonden met weinig tot veel wondvocht. Door de Safetac-silicone contactlaag die niet in de wonde kleeft, kan het Mepilex schuimverband vlot verwijderd worden, zonder de huid te beschadigen. Dit zorgt voor minder pijn bij het verzorgen van de wonde, en laat toe de wonde te inspecteren om daarna het Mepilex schuimverband terug te plaatsen. Het kan geknipt worden in verschillende vormen, afhankelijk van waar het gebruikt moet worden (tevens moeilijk te verzorgen plaatsen). Mepilex schuimverband is zeer gebruiksvriendelijk, geeft weinig kans op allergische reactie, en kan meerdere dagen ter plaatse blijven. Mepilex schuimverband wordt aangeraden voor acute en chronische vochtige wonden, vb beenulcera, diabetesvoet, wonden door bestraling, schaafwonden, vochtige brandwonden,... .
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Toepassing

Het schuimkussen Mepilex neemt wondvocht op en beperkt de kans op verweking van de wondranden tot een minimum. Doorlekken aan de bovenzijde wordt voorkomen doordat deze laag voorzien is van een filmlaag die ondoordringbaar is voor bacteriën en vloeistoffen. Deze laag creëert een vochtig wondmilieu, hetgeen bevorderlijk is voor de wondgenezing. Mepilex kan meerdere dagen ter plaatse blijven. Door de hydrofobe siliconenlaag kleeft Mepilex niet aan de wonde, maar enkel op de gezonde droge huid. Dit verzekert pijnloze verbandwisselingen en een ononderbroken genezingsproces.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Reinig de wonde volgens de daarvoor geldende procedure. Zorg daarbij dat het gebied rondom de wonde droog is. Verwijder het beschermpapier en breng de klevende zijde op de wonde aan, overlap minimaal 2 cm op de gezonde huid.  Zonodig op maat knippen.  Indien nodig fixeren met een zwachtel of een ander fixatieverband.  Het verband kan meerdere dagen op de wonde blijven afhankelijk van de conditie van de wonde en van de omliggende huid. 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mepilex
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Keyword Absorberen, Anti-irritatie, Bestraling, Brandwonden, Diabetes, Pijnstillend, Schaafwonden, Schuim
Soort verband Schuimkompres
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met Mepilex absorberend schuimverband 10cmx20cm