085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Chat met ons

Mepilex Lite dun schuimverband 6cmx8,5cm 1 stuks

1 stuks
3,60
Op voorraad
3,60
Steriel dun schuimverband voor vochtige wonden met weinig wondvocht of voor droge wonden. Door de Safetac-silicone contactlaag die niet in de wonde kleeft, kan het Mepilex schuimverband vlot verwijderd worden, zonder de huid te beschadigen. Dit zorgt voor minder pijn bij het verzorgen van de wonde, en laat toe de wonde te inspecteren om daarna het Mepilex Lite schuimverband terug te plaatsen. Het kan geknipt worden in verschillende vormen, afhankelijk van waar het gebruikt moet worden (tevens moeilijk te verzorgen plaatsen zoals de oksels of borstplooien). Mepilex Lite schuimverband is zeer gebruiksvriendelijk, geeft weinig kans op allergische reactie, en kan meerdere dagen ter plaatse blijven. Mepilex Lite schuimverband wordt aangeraden voor acute en chronische droge wonden of voor licht exsuderende wonden, vb beenulcera, diabetesvoet, doorligwonden (decubitus), wonden door bestraling (Mepilex Lite vermindert tevens huidreacties tijdens de bestraling), vochtige brandwonden, schaafwonden, epidermolysis bullosa... .
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Mepilex Lite is een dun, zacht verband dat traumatische vloeistof (uitscheiding, afscheiding) absorbeert en tegelijkertijd een waterniveau handhaaft dat bevorderlijk is voor een goed wondgenezing De zachte siliconenlaag beschermt de wondranden zorgvuldig. De overtollige traumatische vloeistof moet de traumatische omgeving dus verticaal verlaten en komt niet in contact met de randen van de huid of de huid rond de wond. Dit voorkomt maceratie (verweking) van de wondranden. Mepilex Lite kan op maat gesneden worden

Toepassing

Reinig de wond grondig. Zorg ervoor dat het huidoppervlak rond de wond goed droog is. Verwijder de beschermvellen. Breng het verband met de kleefzijde op het wondoppervlak aan. Vermijd uitrekken. Bovendien moet het minstens 2 cm buiten de randen van de wond (op de omliggende huid) uitsteken. Het is natuurlijk mogelijk om het op maat te knippen.  Indien nodig kunt u Mepilex Lite bevestigen bovendien door middel van een verband of een ander verband.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Wondverzorging.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Mepilex Lite wordt aanbevolen voor de behandeling van licht exsudatieve wonden zoals traumatische problemen in verband met de diabetische voet. Mepilex Lite kan ook gebruikt worden als beschermende laag op beschadigde of gevoelige huid of in combinatie met compressieverbanden en gels.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mepilex
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Keyword Beschadigd, Beschermend, Bestraling, Brandwonden, Diabetes, Doorligwonden, Niet-inklevend, Weinig wondvocht
Soort verband Schuimkompres
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met Mepilex Lite dun schuimverband 6cmx8,5cm