085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Mepilex Transfer 15x20cm 1 stuks

1 stuks
15,39
Op voorraad
15,39
Extreem dun schuimverband, bestaande uit een zachte siliconen contactlaag.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Mepilex Transfer is een uiterst dun schuimverband dat voorzien is van een zachte siliconen contactlaag (Safetac ® Technologie). De contactlaag is open van structuur en laat overtollig wondvocht gemakkelijk door. De licht-fixerende eigenschappen van de siliconen zorgen ervoor dat het verband direct contact maakt met de wond en de omliggende huid, zelfs op oneffen delen. De siliconen sluiten zo goed aan dat overtollig wondvocht alleen verticaal kan passeren. De schuimlaag in Mepilex Transfer neemt het wondvocht vervolgens actief op en transporteert het naar een secundair absorberend verband. Siliconen lagen hebben bovendien de eigenschap dat ze niet verkleven aan de wond. Dit betekent dat bij verwijdering van het verband er geen trauma toegebracht wordt aan de wond en het wondgebied en dat verbandwisselingen nagenoeg pijnloos zijn.

Toepassing

Verwijder het schutblad. Breng Mepilex Transfer met de klevende zijde (de siliconen laag) op het wondgebied aan. Zorg daarbij dat het gebied rondom de wond droog is. Zorg voor een overlap van minimaal 5 cm op de intacte huid. Indien nodig kan het verband op maat geknipt worden. Breng (bij vochtafgevende wonden) een absorberend verband op Mepilex Transfer aan en fixeer dit vervolgens met een zwachtel of een ander fixatieverband (bijv. Mefilm ® of Mefix ®).

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Wondverzorging.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Mepilex Transfer is geïndiceerd voor vochtafgevende wonden en voor wonden op moeilijke plaatsen. Bij vochtafgevende wonden dient een absorberend verband op Mepilex Transfer aangebracht worden. Het wondverband kan tevens toegepast worden als beschermende laag op licht vochtafgevende wonden als beschermende laag op licht vochtafgevende wonden en op kwetsbare huid. De afmetingen van Mepilex Transfer maken het mogelijk grote wonden en grote delen huid te bedekken.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Mepilex Border niet gebruiken bij een geïnfecteerde, onverzorgde wonde.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mepilex
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Keyword Absorberen, Chronische wonden, Veel wondvocht, Wondverzorging
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available
Steriel? available

Laatste reviews en ervaringen met Mepilex Transfer 15x20cm