(2)
Deel hier je ervaring met het product
9,2 / 10
 • Mathijs uit G schreef:
  bijzonder snel
  snel en acuraat
 • Sandra uit Horn schreef:
  Snelle en perfecte levering met een persoonlijk kaartje er.
  Heel goed
 • Natas uit Rotterdam schreef:
  Snelle service
  Snelle service en een persoonlijk kaartje. Lief!

Mepilex Transfer verband 15cm x 20cm 5 stuks

Mepilex Transfer behoudt een vochtig wondmilieu. Het wondvocht kan enkel verticaal passeren en komt zo in een secundair absorberend verband terecht. Hierdoor wordt het risico op verweking geminimaliseerd.

76,98
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Gratis levering voor dit product
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

 • Gratis levering mogelijk*
 • Altijd korting op alle producten
 • Stel je vragen aan de apotheker
Mepilex Transfer is een uiterst dun schuimverband dat voorzien is van een zachte siliconen contactlaag (Safetac ® Technologie). De contactlaag is open van structuur en laat overtollig wondvocht gemakkelijk door. De licht-fixerende eigenschappen van de siliconen zorgen ervoor dat het verband direct contact maakt met de wond en de omliggende huid, zelfs op oneffen delen. De siliconen sluiten zo goed aan dat overtollig wondvocht alleen verticaal kan passeren. De schuimlaag in Mepilex Transfer neemt het wondvocht vervolgens actief op en transporteert het naar een secundair absorberend verband. Siliconen lagen hebben bovendien de eigenschap dat ze niet verkleven aan de wond. Dit betekent dat bij verwijdering van het verband er geen trauma toegebracht wordt aan de wond en het wondgebied en dat verbandwisselingen nagenoeg pijnloos zijn. 
Toepassing 
Verwijder het schutblad. Breng Mepilex Transfer met de klevende zijde (de siliconen laag) op het wondgebied aan. Zorg daarbij dat het gebied rondom de wond droog is. Zorg voor een overlap van minimaal 5 cm op de intacte huid. Indien nodig kan het verband op maat geknipt worden. Breng (bij vochtafgevende wonden) een absorberend verband op Mepilex Transfer aan en fixeer dit vervolgens met een zwachtel of een ander fixatieverband (bijv. Mefilm ® of Mefix ®).
Mepilex Transfer is geïndiceerd voor vochtafgevende wonden en voor wonden op moeilijke plaatsen. Bij vochtafgevende wonden dient een absorberend verband op Mepilex Transfer aangebracht worden. Het wondverband kan tevens toegepast worden als beschermende laag op licht vochtafgevende wonden en op kwetsbare huid. De afmetingen van Mepilex Transfer maken het mogelijk grote wonden en grote delen van de huid te bedekken.
Merk Mepilex
Type product Hulpmiddel, toebehoren
Type verbanden Kompressen
Keyword Absorberen, Beschermend, Ontstoken wonden, Schuim
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available
Steriel? available
Gedeelde ervaringen
  Yolanda
  17/04/2019
  Mijn vader heeft huidkanker op zijn hoofd en de genezingen zijn pijnlijk, maar met dit product voelt hij minder pijn, omdat hij minder vaak het verband hoeft te vervangen.
  Manfred D.
  23/02/2017
  Mepilex is redelijk duur maar ook erg goed. Blijft een week goed zitten op de wonde.
  Christine
  05/05/2016
  Mepilex is duur. Gelukkig werd er korting gegeven toen ik het aankocht. Omdat maag- en darmzuur uit de open buikwonde bij mijn echtgenoot de huid verbrandde, hebben we dankzij de Mepilex transfer een goed resultaat. De huid is terug normaal, ook dankzij de goede zorg van de verpleegsters van het WG kruis.
9,2 / 10
 • Mathijs uit G schreef:
  bijzonder snel
  snel en acuraat
 • Sandra uit Horn schreef:
  Snelle en perfecte levering met een persoonlijk kaartje er.
  Heel goed
 • Natas uit Rotterdam schreef:
  Snelle service
  Snelle service en een persoonlijk kaartje. Lief!