085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2014 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Moederdag bij Viata

Geschreven door Juliette gelaatsverzorging huidverzorging

Binnenkort is het weer Moederdag.

Speciaal voor onze lieve moeders heeft Viata een aantal heerlijke verwenpakketten voor alle moeders samengesteld.

Je hoeft dus niet langer na te denken wat je aan je moeder wil geven, een paar muisklikken zorgen ervoor dat er een heerlijk pakket op maat voor jouw liefste mama wordt thuisbezorgd!

 

Maar waar komt Moederdag nu eigenlijk vandaan?

In de Griekse Oudheid vierde men al een soort Moederdag, men vereerde Rhea, de moeder van de goden. Later vereerden de Romeinen de moeder van hun goden met een offerfeest en ook de vroege Christenen hadden ter ere van de Maagd Maria een ‘Moederdag’. In Engeland bestond vervolgens rond de 17e eeuw de ‘Moeder Zondag’. Dit was de zondag voor Pasen waarop de bedienden, (die destijds veel bij hun werkgevers in huis woonden) terug naar huis gingen om hun moeder te bezoeken, te eren en een speciale cake voor haar meebrachten. De Moederdag zoals we die nu kennen, is ontstaan in Boston, waar rechter Julia Ward Howe in 1870 een campagne voor pacifisme en ontwapening van vrouwen introduceerde. Deze campagne werd echter pas een succes toen Anna Marie Jarvis in 1907 de dag voor moeders begon te promoten.

Toen de moeder van Anna Jarvis in 1906 op de tweede zondag in mei overleed, wilde Anna iets doen om alle moeders te eren. De eerste Moederdag werd het jaar daarop, op de tweede zondag van mei, een feit toen Anna aan elke moeder die in de kerk aanwezig was, een anjer gaf. In totaal gaf zij die dag ruim 500 (!) anjers weg en dit was slechts de start voor de vele activiteiten die hierop volgden. In 1912 is de Internationale Vereniging voor Moedersdag in Amerika opgericht en in 1914 besloot president Woodrow Wilson dat de 2e zondag in mei voortaan de nationale feestdag Mothersday zou zijn.

Door de publiciteit in de landelijke media nam de bekendheid van Moederdag steeds meer toe en werd het traditie om moeders een bloemetje te geven met Moederdag. Daarna volgden ook de bakkers en tegenwoordig hebben bijna alle winkeliers in uiteenlopende de meest uiteenlopende (en exclusieve) moederdagproducten in hun assortiment.

Moederdag bij Viata

Ook Viata heeft dus een aantal pakketten samengesteld, speciaal voor alle moeders over de hele wereld, die je met 1 muisklik kunt bestellen voor je liefste moeder.

Neem zeker eens een kijkje in deze Moederdagpakketten van Louis Widmer, Nuxe, en Vichy, want onze moeders zijn de moeite waard!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.