085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
10-03-2021 | Algemeen welzijn

Natuurlijke en veilige producten tegen slaapproblemen

Slaapproblemen komen vaker en vaker voor. Ons leven wordt drukker en we hebben meer stress en zorgen. Deze nemen we vaak mee naar bed waardoor er nachten zijn waarop we niet goed slapen. Af en toe eens slecht slapen is niet zo erg, maar een langdurig slaaptekort kan op lange termijn bijdragen tot een slaapprobleem.

 

 

Meteen naar slaappillen grijpen is hierbij niet altijd een goede oplossing. Ze zijn verslavend en er zijn mogelijke bijwerkingen. In deze blog laten we je kennis maken met veilige, natuurlijke alternatieven. Het begint met het verwijderen van alle schermen uit je slaapkamer, zoals smartphones of tablets. Het blauwe licht verhindert je lichaam van het aanmaken van melatonine. Dit is de stof die je lichaam het signaal geeft dat het tijd wordt om te gaan slapen. Daarbij zorgen sociale media ervoor dat je prikkels blijft binnenkrijgen en krijg je geen mentale rust.

 

Natuurlijke slaapverwekkers

Kamille

Er wordt vaak gezegd van kamille dat het een rustgevende werking heeft. Er is nog niet veel onderzoek naar gedaan, maar aangezien een kopje kamillethee geen cafeïne of theïne bevat, kan het zeker geen kwaad om er eentje te drinken voor het slapengaan.

 

Melatonine

Melatonine is een lichaamseigen stof. De aanmaak ervan zorgt ervoor dat je je slaperig voelt en begint dan ook ’s avonds wanneer het donker wordt, piekt ’s nachts en daalt weer naar de ochtend toe. Je kan melatonine ook kunstmatig innemen. Dit werkt het beste bij mensen wiens bioritme verstoord is zoals bij een jetlag of nachtshiften.

 

Lavendel

Uit verschillende studies is gebleken dat lavendel bijdraagt aan een goede nachtrust. Het wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt. Via stoomdestillatie kan uit de bloemen een essentiële olie verkregen worden die nog krachtiger is dan de bloem zelf.

 

Passiebloem

De passiebloem groeit in de warmste delen van Noord- en Zuid-Amerika. Daar wordt het gebruikt als natuurlijk slaapmiddel. Hier is westerse landen gebruiken we Passiflora incarnata. Het is wetenschappelijk bestudeerd en heeft een bewezen, klinische werking. 

Al deze ingrediënten kun je verkrijgen als natuurlijk en veilig alternatief voor slaapmedicatie. Meestal helpen natuurlijke slaapmiddelen vanwege hun kalmerende werking slechts bij het inslapen of enkel om door te slapen. Sinds kort zijn er ook middelen beschikbaar die zowel het inslapen als het doorslapen stimuleren.

 

Waarom Lunestil?

Lunestil combineert 4 krachtige ingrediënten in een unieke duocapsule met vertraagde afgifte. Het bevat essentiële lavendelolie in de buitenste capsule. Deze buitenste capsule met essentiële lavendelolie komt als eerste vrij en zorgt dat je goed inslaapt. Het heeft een ontspannend en rustgevend effect. De tweede capsule bevat het goed bestudeerde passiebloem extract, vitamine B6 en melatonine. Deze komen door middel van vertraagde afgifte pas in het lichaam vrij nadat je bent ingeslapen en zorgen dat je kunt doorslapen.

Bovendien geeft Lunestil geen gewenning, verslaving of slaperigheid bij het ontwaken. Kies daarom met Lunestil voor de gedroomde nachtrust en word fris en opgeladen wakker.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.