085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Neoflavon 500mg Tabletten 60 stuks

Tabletten 60 stuks
19,75
Op voorraad
19,75
Vasoprotectief geneesmiddel op basis van diosmine en hesperidine, in tabletvorm. Het is geïndiceerd ter ondersteuning van het perifere veneuze systeem en ter bestrijding van symptomen zoals zware benen, aambeien en veneuze stoornissen in het algemeen. Deze bestanddelen verhogen de weerstand van de veneuze wanden en bevorderen een normale terugkeer van de bloedsomloop.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Neoflavon is een vasoprotector. Het verhoogt de veneuze tonus en de weerstand van kleine bloedvaten (zware benen, aambeien, gezwollen benen, pijn, nachtelijke krampen in de benen).

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Chronische veneuze insufficiëntie: De aanbevolen dosis voor volwassenen is twee tabletten per dag, bij voorkeur één tablet 's middags en één tablet 's avonds bij de maaltijd. Acute aambeienaanvallen: Tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling is de aanbevolen dosis voor volwassenen tweemaal daags 3 tabletten (6 tabletten per dag). Voor de volgende 3 dagen van de behandeling is de dosis 2 tabletten tweemaal daags (4 tabletten per dag). Voor onderhoudsbehandeling is de dosis 1 tablet, tweemaal per dag, in te nemen bij de maaltijd. Voor deze indicatie mag Neoflavon slechts gedurende een korte periode van 15 dagen worden ingenomen.Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Elke filmomhulde tablet bevat 500 mg gemicroniseerde flavonoïden, met 450 mg diosmine en 50 mg andere flavonoïden uitgedrukt als hesperidine. De andere bestanddelen zijn als volgt: Tabletkern: magnesiumstearaat, talk, maïszetmeel, gelatine, microkristallijne cellulose (type 102). Filmcoating: rood ijzeroxide (E 172), geel ijzeroxide (E 172), macrogol 3350, gedeeltelijk gehydrolyseerde polyvinylalcohol, titaniumdioxide (E 171), talk.


Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken, maar ze treden niet altijd bij iedereen op. Vaak: kan tot 1 op de 10 mensen treffen: misselijkheid, braken, diarree,
dyspepsieInfrequent: kan tot 1 op de 100 mensen treffen: colitis.
Zelden: Kan tot 1 op 1.000 mensen treffen : hoofdpijn, duizeligheid, malaise, huiduitslag, pruritus, urticaria. Frequentie onbepaald:
frequentie kan op basis van de beschikbare gegevens niet worden geschat:geïsoleerd oedeem van het gezicht, de lippen of de oogleden, gepaard gaand met allergiesymptomen. In zeldzame gevallen kan angio-oedeem ontstaan (een snelle verergering van de zwelling van het gezicht, de lippen, de mond, de tong of de keelholte, die gepaard kan gaan met ademhalingsmoeilijkheden). Buikpijn.
Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Sanofi
Aflevervorm Tabletten
Type product Geneesmiddel
Hart- en bloedvaten Perifere doorbloedingsstoornissen
Type vaatwandprobleem Aambeien, Spataders, Zware benen
Keyword Aambeien, Oedeem, Spataders, Zware benen
Met cortisonen? not available
Pijnstillend? not available
Toedieningswijze Oraal
Zonder alcohol? available

Neoflavon 500mg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Neoflavon 500mg

Indien het bloed onvoldoende terugkeert van de voeten naar het hart, kan je last krijgen van pijnlijke of zware benen.

Naast een erfelijke factor, spelen de volgende factoren een rol in de verergering van pijnlijke of zware benen:
 • gebrek aan beweging
 • overgewicht
 • hormonale veranderingen zoals een zwangerschap en de menopauze
 • leeftijd
 • warmte
Deze factoren zorgen ervoor dat het bloed stagneert. Daardoor zal uiteindelijk de afvoer van het water minder optimaal verloopt. Dat leidt op zijn beurt tot de volgende symptomen: tintelingen, gevoel van zwaarte in de benen, nachtelijke krampen, gezwollen enkels, vlekken op de huid ter hoogte van de benen en spataders.

Volgende maatregelen kunnen de pijn verminderen:

 • Vermijd het kruisen van je benen terwijl je neerzit.
 • Beweeg voldoende (door te wandelen, te zwemmen of aan yoga te doen).
 • Vermijd overgewicht.
 • Vermijd hete baden en douches.
 • Besproei je benen na het baden of douchen met koud water.
 • Wanneer je last hebt van kleine spataders, worden steunkousen aangeraden. Contacteer ons voor persoonlijk advies.
 • Lokale gelen kunnen tijdelijk verlichting geven. Contacteer ons voor persoonlijk advies.
 • Flavonoïden of antioxidantenmoleculen kunnen in een kuur van 2 tot 3 maanden verlichting geven. Contacteer ons voor persoonlijk advies.
Neem contact op met je huisarts indien
 • Bovenstaande maatregelen onvoldoende effect hebben.
 • 1 van beide benen gezwollen is.
 • De zone rond een spatader warm en pijnlijk aanvoelt.
 • Je minder mobiel bent.
 • Je een oraal anticonceptiemiddel neemt.
 • Je recent een operatie hebt ondergaan.
 • Je eerder last had van een aderontsteking/flebitis.

Een zwaar gevoel in de benen is vaak 1 van de eerste klachten die optreden bij veneuze insufficiëntie. Veneuze insufficiëntie is een evoluerende ziekte die erger wordt als ze niet behandeld wordt.  Veneuze insufficiëntie begint vaak met klachten als zware en/of pijnlijke benen en nachtelijke krampen. Ook zwelling ter hoogte van de enkels (op warme dagen en 's avonds) en spontane blauwe plekken op de benen of zichtbare (paarse) bloedvaatjes zijn mogelijke symptomen van veneuze insufficiëntie. Gezonde leefgewoonten, fysieke beweging en eventueel steunkousen zijn belangrijke factoren om de evolutie van de ziekte te vertragen. Heb je last van deze symptomen of verergeren ze? Contacteer dan zeker je huisarts voor advies. 

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.