Niquitin clear
Wanneer je probeert te stoppen met roken, ontstaan er verschillende onaangename ontwenningsverschijnselen door het tekort aan nicotine. Denk bijvoorbeeld aan prikkelbaarheid, angst, gevoelens van depressie, slaapproblemen, drang tot roken, maar ook concentratieproblemen. Dit kan verzacht worden met NiQuitin, een nicotine-vervangende therapie, die de nodige nicotine aanbrengt zonder de bijkomende nadelen van het roken. Met zo’n therapie verlaag je het nicotine-gehalte in stappen, waardoor je ontwenningsverschijnselen afbouwen en je uiteindelijk in staat bent om volledig te stoppen. Clear Patch zijn pleisters die nicotine vervangen en je helpen om te stoppen met roken. Deze pleisters zijn transparant en daardoor uitermate discreet. Daarnaast
maken ze gebruik van een unieke Smart Control Technologie, waardoor er 24 uur lang nicotine afgegeven wordt aan het lichaam. Hierdoor verzachten de ontwenningsverschijnselen die optreden bij het stoppen met roken, bijvoorbeeld trillen, rusteloosheid en misselijkheid. Niquitin clear is beschikbaar in varianten van 14 mg, 21 mg of 7 mg. Er kan geopteerd worden voor NiQuitin clear 14mg indien men minder dan 10 sigaretten per dag rookt. In dat geval breng je bij voorkeur ’s ochtends een pleister aan op het bovenlichaam. Die vernieuw je elke dag gedurende 2-4 weken. Daarna ga je over naar de pleisters van 7mg, die je ook elke dag dient te vernieuwen voor 2 tot 4 weken. Rook je echter meer dan 10 sigaretten per dag, dan begin je met clear 21mg. Hierbij vernieuw je de pleister elke dag gedurende 4-6 weken. Daarna schakel je over naar de varianten van 14 en 7mg, zoals hierboven beschreven.
Patch niquitin
De patch maakt gebruik van de smart control technologie, waardoor er gedurende 24 uur constant nicotine vrijgegeven wordt. Dit wordt gereguleerd door het controlemembraan in de pleisters. Daarnaast bevat de pleister ook een lijmlaag, waardoor er bij het aanbrengen van de pleister reeds nicotine vrijgegeven wordt. Zo is de patch ook geschikt voor rokers die bij het opstaan al drang krijgen naar een eerste sigaret.
Niquitin pleisters
Pleisters helpen je om te stoppen met roken. Ze verzachten de ontwenningsverschijnselen die daar mee gepaard gaan en zorgen ervoor dat je uiteindelijk in staat bent om te stoppen met roken.
Pleisters aanbrengen
Het aanbrengen van nicotinepleisters is eenvoudig. Zo verwijder je eerste de beschermlaag en vervolgens plak je de pleister op een droge en onbehaarde plaats op je bovenlichaam of op de buitenzijde van je arm. Na 24 uur dien je de pleister te vervangen en dan plak je deze op een andere plaats op het lichaam. Het is belangrijk om dit elke dag te herhalen.
Bijwerkingen
Ook dit geneesmiddel kan, zoals elk geneesmiddel, bijwerkingen hebben. Niet iedereen krijgt daar echter mee te maken. Als je je houdt aan de aanbevolen doseringen, veroorzaken de pleisters geen ernstige bijwerkingen. Bij het stoppen met roken op zich kunnen er een aantal klachten opduiken waaronder hoofdpijn, duizeligheid, keelpijn, gevoel van flauwte of griepachtige symptomen. Daarnaast kunnen er ook andere ontwenningsverschijnselen optreden door het stoppen met roken: angst, slaapproblemen, slapeloosheid, zenuwachtigheid, slaperigheid, prikkelbaarheid, depressie, stemmingswisselingen en concentratieproblemen. De overige, vaak voorkomende bijwerkingen die verbonden zijn aan het gebruiken van nicotinepleisters zijn misselijkheid en braken, slaapproblemen, huidreacties rond de plaats waar de pleister wordt aangebracht, hoofdpijn en duizeligheid. Het is mogelijk dat je op de huid waar de pleister is geplakt een tintelend gevoel, brandwonden of lichte roodheid en jeuk ervaart. Als je last krijgt van bijwerkingen, is het aangeraden om contact op te nemen met je arts.
Waar plakken?
De pleisters dienen geplakt te worden op een schone, onbehaarde en droge plaats op het bovenste gedeelte van je lichaam of op de buitenzijde van je arm.
Prijs
De prijs van NiQuitin is afhankelijk van welke variatie je kiest. Zo is het geneesmiddel beschikbaar in verschillende vormen, waaronder zuigtabletten, transdermale pleisters of kauwgum.
Clear pleisters prijs
De prijs voor deze pleisters kan je terugvinden op onze Viata website.
Niquitin freshmint
Als alternatief op pleisters, kan je ook gebruik maken van de Freshmint kauwgom. Ook deze verlicht de nicotine-ontwenningsverschijnselen en de drang tot roken. Van zodra je een drang voelt tot roken, kan je een kauwgom in je mond stoppen. Je kan deze ook verder blijven gebruiken nadat je gestopt bent met roken om de drang tot roken onder controle te houden. Na 5 tot 7 minuten zal er al een concentratie van nicotine aanwezig zijn in je bloed, waardoor de grootste drang naar een sigaret zal afnemen. Hoe langer je kauwt, hoe meer nicotine je bloed zal opnemen. Meer informatie over het gebruik van dit product, vind je in de bijsluiter.
NiQuitin minilozenge
Wil je stoppen met roken, maar heb je toch zin in een sigaret? Vervang deze dan door NiQuitin Minilozenge. Deze zuigtabletjes zijn ideaal om te gebruiken in sociale situaties waarin de drang naar een sigaret soms groot kan zijn. De verpakking is ongeveer zo groot als een aansteker, waardoor je de tabletten telkens op een snelle en discrete manier kan innemen. De tabletten lossen binnen de 10 minuten op in je mond, waardoor de drang naar een sigaret snel zal afnemen. Als je minder dan 20 sigaretten per dag rookt, kan je best starten met minilozenge 1.5 mg. Rook je echter meer dan 20 sigaretten per dag, is het aangeraden om te starten met de zuigtabletten van 4 mg. Hierbij is het belangrijk om het zuigtablet steeds van de ene zijde naar de andere zijde van de mond te verplaatsen. Ook mag je hier niet op kauwen of dit zomaar doorslikken. Tot slot mag je niet meer dan 15 tabletten per dag gebruiken.
Bijsluiter
Net zoals andere geneesmiddelen, vind je de bijsluiter van NiQuitin producten op de Viata website.
Veel gestelde vragen
Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen over dit geneesmiddel.
Hoe lang mag je het gebruiken?
Hoelang je dit geneesmiddel dient te gebruiken, is afhankelijk van hoeveel sigaretten je per dag rookt. Daarnaast hangt dit ook af van welke variant NiQuitin je gebruikt: transdermale pleisters, kauwgom of zuigtabletten. Hoe lang je deze varianten precies moet gebruiken, vind je in de bijsluiter.
Hoe werkt het ?
Omdat niet alle rokers hetzelfde zijn, biedt dit geneesmiddel verschillende manieren aan die je helpen stoppen met roken. Mensen die stoppen met roken, krijgen door een tekort aan nicotine te kampen met onaangename ontwenningsverschijnselen. Niquitin, een nicotine-vervangende therapie, brengt de nodige nicotine aan in je lichaam zonder de andere nadelige effecten van roken. Door dit nicotine-gehalte stap per stap te verlagen, zal je uiteindelijk in staat zijn om de ontwenningsverschijnselen af te bouwen en te stoppen met roken.
Tijdens de zwangerschap gebruiken
Tijdens de zwangerschap wordt het gebruik van dit product afgeraden. Het is reeds aangetoond dat sigarettenrook schadelijke gevolgen kan hebben voor moeder en kind, waaronder een verhoogd risico op een spontane miskraam, een laag geboortegewicht of een hogere kans op sterfte rondom de geboorte. Daarnaast moeten ook vrouwen die borstvoeding geven voorzichtig omgaan met het gebruik van dit geneesmiddel. Nicotine gaat immers over in de moedermelk. Vraag daarom steeds advies aan je arts.
Online bestellen bij apotheek Viata
Alle varianten van dit geneesmiddel kan je gemakkelijk online bestellen bij Viata.