085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Nordic Naturals Omega LDL Softgel 60 stuks

Softgel 60 stuks
31,28 35,95
Op voorraad
31,28
-13%
prijs apotheek: 35,95 Je bespaart: -4,67
Voedingssupplement op basis van omega vetzuren, rode rijst gist en Q10 in de vorm van softgels, helpt een goed cholesterolgehalte te behouden.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Cholesterol.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

3 softgels per dag bij de maaltijd.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Omega 3 1152mg, Rode rijst gist 1200mg, co-enzym Q10 30mg. 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Nordic naturals
Aflevervorm Softgel
Type product Voedingssupplementen
Hart- en bloedvaten Cholesterol
Bevat Co-enzyme Q10, Omega 3, Rode gefermenteerde gist rijst
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder specifieke smaak
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Nordic Naturals Omega LDL

Vanaf juni 2022 is er een wijziging in de Europese wetgeving in verband met de dosering van rode gist rijst of monacoline K, waardoor het voedingssupplement niet meer dan 3mg monacoline K per dag dosis mag bevatten. De meeste producenten hebben een vervangend product op de markt gebracht, met een aangepaste formule.

Als je niet zeker bent welk rode gist rijst product nu te kiezen, vraag het ons, we helpen je graag verder.

Voedingssupplementen en geneesmiddelen worden in ons lichaam afgebroken door onder andere leverenzymen. Daarom volstaat 1 dosis meestal niet om een blijvend effect te hebben. Sommige antibiotica ( macroliden) remmen de werking van zo'n leverenzym (nl. CYP3A4) af. Als gevolg daarvan, zullen voedingssupplementen en geneesmiddelen die door dit enzym afgebroken worden, minder snel afgebroken worden en dus een langer of heviger effect hebben. Ook rode gist rijst wordt door het CYP3A4-leverenzym afgebroken. 

De kans op ernstige bijwerkingen van rode gist rijst is groter bij mensen boven de 70 jaar. Daarnaast nemen mensen boven de 70 jaar vaak nog andere geneesmiddelen in, die kunnen interageren met rode gist rijst.

Daarom wordt het gebruik van rode gist rijst bij mensen ouder dan 70 jaar afgeraden. Neem contact op met je huisarts als je ouder bent dan 70 jaar en een te hoog cholesterolgehalte hebt.

De inname van rodegistrijst heeft geen aangetoonde meerwaarde bij personen boven de 70 jaar zonder hart- of vaataandoeningen. Daarnaast kan rodegistrijst bijwerkingen veroorzaken en kan het eventuele intertacties vertonen met andere geneesmiddelen.
Indien je toch graag zou willen starten met een rodegistrijstpreparaat, vraag je best eerst advies bij jouw huisarts.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Nordic Naturals Omega LDL