085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Oak Tijm Thymol Essentiële oliën 10ml

Essentiële oliën 10ml
12,26 13,90
Op voorraad
12,26
-12%
prijs apotheek: 13,90 Je bespaart: -1,64
Essentiële olie op basis van tijm thymol.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Thymus zygis ct. thymol. Luchtwegen - spijsvertering - weerstand.De essentiële olie van tijm thymol is één van de krachtigste oliën. Het voornaamste bestanddeel, thymol, behoort net als carvacrol, eugenol en cinnamaldehyde tot de top vier van de zuiverende componenten. Het is sterk en mits het in een goed afgesloten en donkere fles bewaard wordt, kan het meer dan 15 jaar zijn kracht behouden. Daarnaast is het ook werkzaam in zeer kleine concentraties. Hoestsiropen worden regelmatig verrijkt met deze tijmolie. Behalve bij opkomende keelpijn, waar een voorzichtig oraal gebruik in pure vorm meestal wonderen verricht, zal het dus steeds verdund gebruikt worden. Het gaat goed samen met alle luchtwegoliën, bijvoorbeeld om een mengsel te maken om de lucht te zuiveren. Tijm thymol ondersteunt daarnaast ook de natuurlijke weerstand en de spijsvertering. In heel lage dosis ruikt het aangenaam zacht, onverdund is het iets te sterk en kan het irriterend zijn.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels (80 tot 160 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.Huid: massage, bad: 2 à 3 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature linalool, d-limoneen, citral, geraniol.Verstuiven: 2 à 5 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: thymol [36 - 55%], p-cymeen [8 - 28%], γ-terpineen [6 - 16%], carvacrol [1 - 13%], linalool [2 - 7%]

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Oak Pharma
Aflevervorm Essentiële oliën
Type product Fytotherapie

Laatste reviews en ervaringen met Oak Tijm Thymol