085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Opsite Flexifix 10cmx1m

5 reviews
10cmx1m
6,75 8,56
Op voorraad
6,75
-21%
prijs apotheek: 8,56 Je bespaart: -1,81
Niet-steriele transparante zelfklevende film op rol. Voor het fixeren van verbanden en kompressen. Tevens voor bescherming van de huid. Waterbestendig.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Transparante zelfklevende polyurethaanfilm op rol. Voor het waterdicht afdekken van compressen en verbanden. Als huidbescherming bij frictie en incontinentie.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

De huid reinigen en drogen. De film op de gewenste lengte afknippen. Indien voor fixatie van kompressen, de film aan elke zijde van het kompres minstens 3 cm laten uitsteken. De strook aan één uiteinde ongeveer 2 mm in de breedte uitrekken, zodat de schutbladen aan beide zijden van de film in het midden gesplitst worden. De twee delen van het schutblad, dat de kleefmassa beschermt, verwijderen. OpSite op de gereinigde en gedroogde huid kleven. Aan de randen goed aandrukken om de film volledig aan de huid te laten kleven. Op gebogen oppervlakken (hiel, elleboog) is het handig een 3-tal smalle stroken film elkaar te laten overlappen. Vervolgens het groene raster verwijderen. Daarna OpSite nog eens extra aandrukken op de huid. Om de film te verwijderen: deze aan één hoekje losmaken en langzaam uitrekken in een beweging die evenwijdig loopt met de huid. Dit is pijnloos voor de patiënt en voorkomt beschadiging van broze huid. Het gebruik van ether is te vermijden. Oplossen van de kleeflaag kan gebeuren met Remove. Speciale applicatietechnieken Hiel/elleboog/knie Stuit

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Opsite
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Hechtpleisters
Keyword Transparant, Waterproof
Zelfklevend? available
Steriel? not available
Waterresistent? available

Laatste reviews en ervaringen met Opsite Flexifix

Zeer goed product dat ik kende van het gebruik in een ziekenhuisomgeving. Een tweede huid die u in staat stelt om uw bedrijf uit te oefenen. Prijs lager dan de prijs in de apotheek.

Corbierre

Opsite flexifix is zoals m'n zegt een 2de huid. Werkt heel goed bij een sneewonde. Spoel de wonde dan ontsmetten en droogdeppen, klever opsite op en klaar. Zo kan je verder werken en de snee zal mooi dichtblijven en genezen ook al zit je in water. Wanneer ik dit niet gebruik komt de snijwonde na een tijdje open te staan en geneest slechter. Heel goed product.

Carla Van Hoyweghen

Zeer goed product, maar de prijs is hoog. Goede korting ten opzichte van de algemene prijs.

Deprez

een beetje moeilijk om aan te brengen maar perfect waterdicht

marie-antoinette

Heel goed om wonden af te sluiten om toch even in bad te kunnen .Dat hebben wij al goed ondervonden en we zijn heel tevreden.

Linda