085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

Opsite Flexigrid 10cmx12cm 5 stuks

5 stuks
12,34 12,85
Op voorraad
12,34
-4%
prijs apotheek: 12,85 Je bespaart: -0,51
Transparante zelfklevende folie voor kleine oppervlakkige wondjes waarmee u de evolutie van de wond kunt volgen. Steriel en rekbaar. Antibacterieel.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Zorgt voor een eenvoudig en doeltreffend aanbrengsysteem. De structuur inherent aan het verband, verhoogt de duurzaamheid ervan en maakt de aanbreng met één hand mogelijk. Door het soepele venster kan het verband zich aan alle lichaamscontouren aanpassen en, daar het transparant is, kan men het nauwkeurig op de wond aanbrengen. OpSite Flexigrid is tegelijkertijd een uniek instrument om de grootte van de wond te meten, zodat op eenvoudige maar nauwkeurige wijze de duur van het genezingsproces kan worden bepaald. Nadat de randen van de wond met een markeerstift zijn aangeduid, kan het Flexigrid venster worden verwijderd en bij het dossier van de patiënt worden gevoegd, zodat men een permanente afdruk van de wond heeft. Voordat OpSite Flexigrid wordt aangebracht, moet de huid op normale wijze worden gereinigd. Het is echter wel belangrijk overtollig vocht te verwijderen en, indien nodig, de huid te ontvetten met behulp van in alcohol gedrenkte watten. Overtollig haar moet worden weggeschoren of geknipt.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

De huid reinigen en drogen. De fim op de gewenste lengte afknippen. Indien voor fixatie van kompressen de film aan elke zijde van het kompres minstens 3 cm laten uitsteken. De strook aan één uiteinde ongeveer 2 mm in de breedte uitrekken, zodat de schutbladen aan beide zijden van de film in het midden gesplitst worden. De twee delen van het schutblad dat de kleefmassa beschermt, verwijderen. De OpSite op de gereinigde en gedroogde huid kleven. Aan de randen goed aandrukken om de film volledig aan de huid te laten kleven. Op gebogen oppervlakken (hiel, elleboog) is het handig een 3-tal smalle stroken film elkaar te laten overlappen. Vervolgens het groene raster verwijderen. Daarna OpSite nog eens extra aandrukken op de huid. Om de film te verwijderen: deze aan één hoekje losmaken en langzaam uitrekken in een beweging die evenwijdig loopt met de huid. Dit is pijnloos voor de patiënt en voorkomt beschadiging van broze huid. Het gebruik van ether is te vermijden. Oplossen van de kleeflaag kan gebeuren met Remove.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Opsite
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Hechtpleisters
Keyword Transparant, Waterproof
Zelfklevend? available
Steriel? available
Waterresistent? available

Laatste reviews en ervaringen met Opsite Flexigrid 10cmx12cm