(0)
Deel hier je ervaring met het product
9,2 / 10
 • Luba uit Tilburg schreef:
  Snelle levering
  Positief
 • Mien Steegh uit Panningen schreef:
  Prima
  Snelle levering
 • Maud uit Hoorn schreef:
  Snel geleverd, goed product
  Bij toeval dit bedrijf en het product gevonden. Heel blij met beide.

Oxyal Oogdruppels 10ml

Oogdruppels verzachten op snelle en duurzame wijze het gevoel van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen te wijten aan externe factoren zoals langdurige blootstelling aan een scherm, airconditioning, stof, vervuiling, rook. Aangewezen bij dragers van alle typen van contactlenzen alsook bij niet-dragers. Aanbevolen vervanger, Artelac Rebalance.

prijs apotheek: 15,18
13,66
 • Gratis levering vanaf 39 euro via Pickup afhaalpunten
 • Altijd korting op alle producten
 • Stel je vragen aan de apotheker
Toepassing

Oxyal™ verzacht op snelle en duurzame wijze het gevoel van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen (zonder pathologische oorzaken) te wijten aan externe factoren zoals langdurige blootstelling aan een scherm (televisie, video, computer, monitor ...), airconditioning, (fijn) stof, vervuiling, rook ...  Oxyal™ is eveneens aangewezen bij dragers van alle typen van contactlenzen alsook bij niet-dragers.

Eigenschappen

Oxyal™ is een lubrifiërende oogoplossing met natriumhyaluronaat (0,15 %), een natuurlijke stof die in het oog en ook in andere delen van het lichaam voorkomt. Natriumhyaluronaat heeft de bijzondere eigenschap dat het een gelijkmatige en stabiele film op het oog kan vormen, d.w.z. een film die langdurig aanwezig blijft, die niet snel weggespoeld wordt en die het zicht niet nadelig beïnvloedt. Dit is een polymeer die de viscositeit en de bioadhesieve kracht van het in het oog ingedruppelde product doet toenemen. Het natriumhyaluronaat in het preparaat wordt verkregen door gisting en is niet van dierlijke oorsprong. Zijn activiteit wordt geoptimaliseerd en verlengd dankzij de synergische werking van Protector™, een gepatenteerd filmvormend polymeer. De aanwezigheid van elektrolyten (chloriden, natrium, kalium, calcium en magnesium) die essentieel zijn voor de cellulaire biochemische processen en de lichte hypotoniciteit van de oplossing houden het oogoppervlak in optimale fysiologische omstandigheden. Oxyal™ bevat ook Oxyd™ (een gepatenteerd bewaarsysteem volgens een recente formule - ontwikkeld in de laboratoria Tubilux Pharma Research), hetwelk in contact met het oog in zuurstof, water en natriumchloride verandert. Deze stoffen, die op natuurlijke wijze in het traanvocht voorkomen, irriteren het oogslijmvlies niet en zorgen voor gezonde epitheelcellen.
Wijze van gebruik: Nagaan of de verzegeling ongeschonden is. Handen grondig wassen en spoelen. De dop volledig losdraien om de flacon te openen. Draaien tot de verzegeling breekt. De flacon omkeren en één of twee druppels in ieder oog instilleren of het aantal druppels inbrengen in overeenstemming met de aanwijzingen van de doker of specialist. De flacon na elk gebruik goed sluiten. Het preparaat niet blootstellen aan zonlicht.

Hoe bewaren

Bewaring en waarschuwingen: Na opening van de flacon moet de oplossing binnen de 60 dagen gebruikt worden. Resten van het preparaat wegwerpen. Elk contact tussen het uiteinde van de druppelteller en andere oppervlakken vermijden om mogelijke contaminatie te verhinderen. Buiten bereik van kinderen bewaren. De oplossing niet na de vervaldatum gebruiken. De flacon onder 25 °C bewaren. Niet invriezen.
Natriumhyaluronaat (0,15 %), boorzuur, Protector™, natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloride dihydraat, magnesiumchloride hexahydraat, Oxyd™ (0,06 %), gezuiverd water qs 100 ml.
Contra indicaties

Niet gebruiken in geval van specifieke overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. De oplossing niet drinken. Oxyal™ niet samen met andere stoffen in het oog (de ogen) indruppelen, want dit kan hun effect aantasten.
Merk Oxyal
Aflevervorm Oogdruppels
Type product Medisch hulpmiddel
Ogen Behandelende oogpreparaten
Type oogproducten Bevochtigend/kunsttranen, Ontzwellend en verzachtend
Steriel? available
Zonder parabenen? available
Zonder benzalkoniumchloride? available
Zonder EDTA? available

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Gedeelde ervaringen
  Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!
9,2 / 10
 • Luba uit Tilburg schreef:
  Snelle levering
  Positief
 • Mien Steegh uit Panningen schreef:
  Prima
  Snelle levering
 • Maud uit Hoorn schreef:
  Snel geleverd, goed product
  Bij toeval dit bedrijf en het product gevonden. Heel blij met beide.