Performance Cal/Mag Tabletten 120 stuks

Voedingssupplement met magnesium en calcium, voor een gezond lichaam, in de vorm van tabletten. Zorgt voor een goed energiemetabolisme en voorkomt spierkrampen en spierzwakte.

prijs apotheek: 13,90
11,12
Tijdelijk geen voorraad
f product.view.content.addfavourite
Mineralen zijn belangrijke componenten voor de gezondheid. Zonder de hulp van mineralen kunnen oa. vitaminen niet functioneren in ons lichaam. Mineralen (ijzer) transporteren zuurstof door ons lichaam. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsels. Mineralen zijn ook betrokken bij het samentrekken van spieren, het functioneren van de zenuwen en bij de energie huishouding.Magnesium wordt in tal van medische teksten het wondermineraal genoemd.Per dag heeft ons lichaam ongeveer 300mg magnesium nodig om goed te functioneren. Een menselijk lichaam maakt geen magnesium aan, dus moet het uit een zeer gevarieerde voeding gehaald worden of via toediening van supplementen.Bij tekorten of inspanningen zoals trainingen en sport heeft een lichaam een grotere behoefte en is het aangewezen om dit levensbelangrijk mineraal extra bij te nemen.Magnesium en calcium voorkomen spierkrampen en pijnSpierkrampen kunnen best veel pijn doen en beletten u om verder te sporten. Buiten geregeld hydrateren kan je de krampen bestrijden met een inname van calcium en magnesium. Als er niet voldoende calcium zit in het vocht dat de spieren en zenuwen omringt, worden de zenuwuiteinden overwerkt en is het risico op spierkrampen groter. Magnesium is vooral in de sportwereld gekend omdat het spierzwakte tegen gaat. Calcium en magnesium dienen bij voorkeur samen genomen te worden om te voorkomen dat er een verstoord evenwicht ontstaat.EnergiemetabolismeNaast tal van belangrijke eigenschappen speelt magnesium een belangrijke rol in het energieproces binnen elke afzonderlijke cel. Wanneer het gehalte aan magnesium eerder laag is, wordt de productie van energie geremd. Een reden te meer voor sporters om voldoende magnesium te nuttigen.Tevens zorgt magnesium voor een goede lichamelijke ontspanning, de spieren en het hart hebben baat bij voldoende inname.VetverbrandingTijdens een onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks een voldoende hoog calcium aanbod krijgen een vetverlies tot ongeveer 5 kilo per jaar kunnen verkrijgen. Calcium remt nl. de opname van voedingsvetten.Calcium gaat botafbraak tegenBotafbraak komt geregeld voor bij het volgen van een dieet. We hebben allemaal graag gezonde beenderen en mooie gezonde tanden, dus een supplementatie met calcium komt ons beendergestel en uiterlijk zeker ten goede.
Neem 2 tabletten per dag bij de maaltijd.
Calciumcarbonaat, vulstof (hydroxypropylmethylcellulose, microkristalijne cellulose, stearinezuur), antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, colloïdaal silicium).
Merk Performance
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen 50+, Aanvullend, Sporters
Bevat Calcium, Magnesium
Doelgroep Man, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Zonder suiker? available

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Gedeelde ervaringen
    Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!