085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Performance Cal/Mag Tabletten 120 stuks

Tabletten 120 stuks
22,14 23,30
Op voorraad
22,14
-5%
prijs apotheek: 23,30 Je bespaart: -1,16
Voedingssupplement met magnesium en calcium, voor een gezond lichaam, in de vorm van tabletten. Zorgt voor een goed energiemetabolisme en voorkomt spierkrampen en spierzwakte.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Mineralen zijn belangrijke componenten voor de gezondheid. Zonder de hulp van mineralen kunnen oa. vitaminen niet functioneren in ons lichaam. Mineralen (ijzer) transporteren zuurstof door ons lichaam. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsels. Mineralen zijn ook betrokken bij het samentrekken van spieren, het functioneren van de zenuwen en bij de energie huishouding.Magnesium wordt in tal van medische teksten het wondermineraal genoemd.Per dag heeft ons lichaam ongeveer 300mg magnesium nodig om goed te functioneren. Een menselijk lichaam maakt geen magnesium aan, dus moet het uit een zeer gevarieerde voeding gehaald worden of via toediening van supplementen.Bij tekorten of inspanningen zoals trainingen en sport heeft een lichaam een grotere behoefte en is het aangewezen om dit levensbelangrijk mineraal extra bij te nemen.Magnesium en calcium voorkomen spierkrampen en pijnSpierkrampen kunnen best veel pijn doen en beletten u om verder te sporten. Buiten geregeld hydrateren kan je de krampen bestrijden met een inname van calcium en magnesium. Als er niet voldoende calcium zit in het vocht dat de spieren en zenuwen omringt, worden de zenuwuiteinden overwerkt en is het risico op spierkrampen groter. Magnesium is vooral in de sportwereld gekend omdat het spierzwakte tegen gaat. Calcium en magnesium dienen bij voorkeur samen genomen te worden om te voorkomen dat er een verstoord evenwicht ontstaat.EnergiemetabolismeNaast tal van belangrijke eigenschappen speelt magnesium een belangrijke rol in het energieproces binnen elke afzonderlijke cel. Wanneer het gehalte aan magnesium eerder laag is, wordt de productie van energie geremd. Een reden te meer voor sporters om voldoende magnesium te nuttigen.Tevens zorgt magnesium voor een goede lichamelijke ontspanning, de spieren en het hart hebben baat bij voldoende inname.VetverbrandingTijdens een onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks een voldoende hoog calcium aanbod krijgen een vetverlies tot ongeveer 5 kilo per jaar kunnen verkrijgen. Calcium remt nl. de opname van voedingsvetten.Calcium gaat botafbraak tegenBotafbraak komt geregeld voor bij het volgen van een dieet. We hebben allemaal graag gezonde beenderen en mooie gezonde tanden, dus een supplementatie met calcium komt ons beendergestel en uiterlijk zeker ten goede.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Neem 2 tabletten per dag bij de maaltijd.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Calciumcarbonaat, vulstof (hydroxypropylmethylcellulose, microkristalijne cellulose, stearinezuur), antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, colloïdaal silicium).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Performance
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen 50+, Aanvullend, Spierkrampen, Sporters
Bevat Calcium, Magnesium
Doelgroep Man, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Keyword Krampen, Spieren, Sport
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Performance Cal/Mag

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Performance Cal/Mag