085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Pharma North D-Pearls 3000 Promo Parels 120+40 stuks

Parels 120+40 stuks
23,36 29,95
Op voorraad
23,36
-22%
prijs apotheek: 29,95 Je bespaart: -6,59
Voedingssupplement op basis van vitamine D3, in de vorm van parels. Het is aangewezen om een tekort aan vitamine D te bestrijden (bij gebrek aan blootstelling aan zonlicht), om de opname van calcium door het lichaam te ondersteunen en om gezonde botten en tanden te behouden.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft het bewijsmateriaal voor het vitamine D-gehalte van het product geëvalueerd en heeft de volgende claims erkend: Draagt bij tot de normale absorptie en benutting van calcium en fosfor. 
Draagt bij tot een normaal calciumgehalte in het bloed. 
Helpt de normale botstructuur in stand te houden. 
Draagt bij tot de instandhouding van een normale spierfunctie. 
Draagt bij tot de instandhouding van een normaal gebit. 
Draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. 
Speelt een rol in het celdelingsproces. 

Voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder:
vitamine D helpt het risico op vallen als gevolg van houdingsinstabiliteit en spierzwakte te verminderen
.
Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. (Art 14a)

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vanaf 11 jaar: 1 capsule per dag. Bij voorkeur in te nemen tijdens de maaltijd.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Olijfolie (Olea europaea); capsule: gelatine; bevochtigingsmiddel: glycerol; cholecalciferol (vitamine D3) 75 µg (3000 IU); cacaopoeder (Theobroma cacao).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Pharma Nord
Aflevervorm Parels
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Beendergestel, Weerstandsverhogend
Effect Weerstand verhogend
Bevat Vitamine D
Doelgroep Man, Vrouw
Leeftijdscategorie Vanaf 12 jaar
Smaak Zonder smaak
Keyword Beendergestel, Immuunsysteem, Tanden, Vitamine D3, Weerstand
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Pharma North D-Pearls 3000 Promo

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Pharma North D-Pearls 3000 Promo