085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Premeno Duo Ovulen 10 stuks

15 reviews
Ovulen 10 stuks
13,98
Op voorraad
13,98
Medisch hulpmiddel in de vorm van ovulen voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte of terugkerende vaginale infecties. Zonder hormonen.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Het vagina-epitheel (dat de wand van de vagina vormt) beschikt over een mechanisme waarmee de vochtigheid, de elasticiteit en de zuurgraad nauwkeurig kunnen worden gereguleerd. In bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld tijdens of na de menopauze, na een bevalling, tijdens het geven van borstvoeding tijdens het gebruik van hormoonpreparaten, bij psychische stoornissen (stress)of na een behandeling wegens kanker (chemotherapie) kan dit regelmechanisme veranderd of verstoord zijn. Het gevolg daarvan kan zijn dat de vagina droog wordt of dat er te weinig zuur vaginasecreet wordt gevormd. Er ontstaan dan vaak klachten zoals jeuk, schrijnen, een branderig gevoel tijdens de gemeenschap en een verhoogde kans op het ontstaan van ontstekingen. Door mechanische irritatie, zoals geslachtsgemeenschap, kunnen kleine wondjes in en beschadigingen van het epitheel ontstaan. Wanneer bovendien de fysiologische productie van melkzuur minder wordt neemt de kans op het ontstaan van een infectie van de vagina en vervolgens een ontsteking van de vagina (bacteriële vaginose), met een onaangenaam ruikende afscheiding, sterk toe. Premeno® Duo heeft een dubbele werking, dat wil zeggen dat gelijktijdig het herstel van twee aandoeningen van de vagina wordt gestimuleerd:• Hyaluronzuur: deze stof zorgt er in de eerste plaats voor dat de huid en het slijmvlies vochtig en elastisch blijven. Bovendien speelt zij een belangrijke rol bij genezingsprocessen en herstel van weefsel. Uit recent onderzoek blijkt dat deze stof ook de groei remt vancandida albicans - de meest voorkomende verwekker van vaginale mycose (schimmelinfectie van de vagina). Een tekort aan oestrogeen tijdens en na de menopauze kan leiden tot een vermindering van de hoeveelheid hyaluronzuur in het slijmvlies van de vagina, waardoor de vochtigheid, de elasticiteit en de stabiliteit van het weefsel afnemen.• De combinatie melkzuur/natriumlactaat: meerdere factoren, zoals een tekort aan oestrogeen of menstruatie, kunnen het milieu in de vagina, dat van nature zuur is, ongunstig beïnvloeden. Als gevolg daarvan kan overmatige groei van schadelijke bacteriën en andere micro-organismen plaatsvinden. De combinatie melkzuur / natriumlactaat brengt de pH in de vagina weer terug naar de natuurlijke waarde van 3,8 tot 4,5 en vermindert daarmee het risico voor het ontstaan van infecties. De werkzame stoffen komen van nature in het lichaam voor, waardoor het risico voor het optreden van bijwerkingen zeer gering is. De kleur- en reukloze ovule is eenvoudig in het gebruik en kan preventief en/of therapeutisch regelmatig worden ingebracht,met een maximum van eenmaal per dag. Premeno® Duo bevat geen hormonen.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vaginale droogte.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Ter preventie en behandeling van droog vagina-epitheel kan het middel 1x per dag tot 1x per 3 dagen worden gebruikt. Het inbrengenvan de ovule in de vagina is eenvoudig. De ovule wordt met de vinger zo diep mogelijk in de vagina ingebracht en lost daar inenkele minuten volledig op. Na de vervaldatum (die op de verpakking is vermeld) mag Premeno® Duo niet meer worden gebruikt.


Bij vaginale droogheid die het gevolg is van een tekort aan oestrogeen tijdens of na de menopauze: Oplaaddosis: Breng gedurende 10 opeenvolgende dagen ‘s avonds vóór het slapen gaan 1 ovule in. Onderhoudsbehandeling: voor een aanhoudend effect moet u na afloop van de oplaaddosis, zo lang als u dat wenselijk acht, omde 3 dagen 1 ovule inbrengen. 

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Aangezien het product melkzuur bevat kunnen in zeldzame gevallen, met name als het vagina-slijmvlies zeer droog en/ofbeschadigd is, geringe huidreacties optreden (licht branderig gevoel of jeuk). Deze verschijnselen verdwijnen meestal na korte tijd. 

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Hyaluronzuur-natrium, melkzuur, natriumlactaat,Overige bestanddelen: vetten, ceteareth, bijenwas, sorbitaanmonostearaat, macrogolen 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Premeno
Aflevervorm Ovulen
Type product Medisch hulpmiddel
Bevat Overige samenstellingen
Aangewezen bij Vaginale droogte
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Laatste reviews en ervaringen met Premeno Duo

De kloofjes waren na een week al verdwenen. De jeuk is ook afgenomen, maar ‘s nachts niet helemaal weg. Ook slaap ik slecht als ik een ovule gebruik, omdat zelfs met maandverband het veel te vochtig wordt. Vrijen is na 4 weken de ovules te hebben gebruikt helaas nog steeds pijnlijk. Goed product, maar voor mij niet perfect.

Renée

Op aanraden van een plaats vervangende vrouwelijke huisarts. Echt een top product. En vooral belangrijk: geen hormonen. Soms na inbrengen een wat branderig gevoel maar dat verdwijnt vrij snel.

Lilian

Erg prettig bij droogheid en irritatie tijdens overgang

Astrid

Het is geweldig voor de interne vaginale hydratatie en niemand had me verteld over hen, ze gaan heel goed en worden gebruikt terwijl je slaapt.

Anónimo

Geweldig product 10 dagen gebruikt de eerste 2 keer beetje branden de derde dag beetje jeuk voor de rest weinig last heb momenteel geen probleem meer moet 7 januari weer naar de gynaecoloog ben benieuwd wat de dokter zegt

Annet petit

Ik heb hier veel baat bij, met name bij het vrijen. Wel vond ik de jeuk en het vrijkomend vocht bij volledig gebruik heel onaangenaam. Ik gebruik daarom nu om de dag een halve (beetje lastig doormidden snijden, dat wel) en dat bevalt me uitstekend.

Maria

Vanwege vaginale droogte kreeg ik door de gyneacoloog ovules voorgeschreven met hormonen. Direct merkte ik de bijwerkingen (migraine) en heb gezocht naar hormoonvrije ovules. Premoduo werkt geweldig en ook de veelvuldige blaasontstekingen bijven weg. Heel tevreden!

Frederike

een dikke 10, werkt heel goed.

Jose

Hiep hiep hoera! Seks doet eindelijk geen pijn meer dankzij dit product...dus ik kan weer genieten! En dat zonder hormonen!

Marianne

Na jaren met zalfjes en vreselijk veel jeuk, Roodheid en een droge vagina, eindelijk op dit middel gekomen door hulp van de Viata! Perfect!! De Assistenten van Viata helpen je ook erg goed als je vragen hebt!

Zaza

Ik had aan de hand van de reviews 2 verpakkingen besteld. Mijn ervaring met het product was erg negatief. Huid ging branden en was na drie dagen nog rood en pijnlijk. 2e verpakking retour gezonden.

Nelly

Ben Premeno Duo gaan gebruiken na een ernstige blaasontsteking en veel klachten bij het plassen. Onvoorstelbaar dat huisartsen niet bekend zijn met dit middel en er niet naar verwijzen. Ik had er veel eerder van willen weten dan had ik niet zo hoeven tobben. In het begin elke nacht gebruikt en na een week eens in de drie dagen. Dat werkt perfect bij mij. En veel veiliger dan het gebruik van dure oestrogeenzalven. Absoluut aan te bevelen dit product.

Jeannette

Als ik had geweten dat dit er was dan was ik er eerder mee begonnen.Het doet waar het voor is bestemt.Ik ben er erg blij mee.

Wilma

top.

Annelies

Sinds ik promeno duo gebruik,heb ik geen blaasontsteking meer gehad ,een top product

nona