085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Premeno Duo voordeelpakket Ovulen 4x10 stuks

6 reviews
Ovulen 4x10 stuks
55,36 55,92
Op voorraad
55,36
-0.99999999999999%
prijs apotheek: 55,92 Je bespaart: -0,56
Koop nu 4 dozen Premeno Duo aan een voordelige prijs
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Het vagina-epitheel (dat de wand van de vagina vormt) beschikt over een mechanisme waarmee de vochtigheid, de elasticiteit en de zuurgraad nauwkeurig kunnen worden gereguleerd. In bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld tijdens of na de menopauze, na een bevalling, tijdens het geven van borstvoeding tijdens het gebruik van hormoonpreparaten, bij psychische stoornissen (stress)of na een behandeling wegens kanker (chemotherapie) kan dit regelmechanisme veranderd of verstoord zijn. Het gevolg daarvan kan zijn dat de vagina droog wordt of dat er te weinig zuur vaginasecreet wordt gevormd. Er ontstaan dan vaak klachten zoals jeuk, schrijnen, een branderig gevoel tijdens de gemeenschap en een verhoogde kans op het ontstaan van ontstekingen. Door mechanische irritatie, zoals geslachtsgemeenschap, kunnen kleine wondjes in en beschadigingen van het epitheel ontstaan. Wanneer bovendien de fysiologische productie van melkzuur minder wordt neemt de kans op het ontstaan van een infectie van de vagina en vervolgens een ontsteking van de vagina (bacteriële vaginose), met een onaangenaam ruikende afscheiding, sterk toe. Premeno® Duo heeft een dubbele werking, dat wil zeggen dat gelijktijdig het herstel van twee aandoeningen van de vagina wordt gestimuleerd:• Hyaluronzuur: deze stof zorgt er in de eerste plaats voor dat de huid en het slijmvlies vochtig en elastisch blijven. Bovendien speelt zij een belangrijke rol bij genezingsprocessen en herstel van weefsel. Uit recent onderzoek blijkt dat deze stof ook de groei remt vancandida albicans - de meest voorkomende verwekker van vaginale mycose (schimmelinfectie van de vagina). Een tekort aan oestrogeen tijdens en na de menopauze kan leiden tot een vermindering van de hoeveelheid hyaluronzuur in het slijmvlies van de vagina, waardoor de vochtigheid, de elasticiteit en de stabiliteit van het weefsel afnemen.• De combinatie melkzuur/natriumlactaat: meerdere factoren, zoals een tekort aan oestrogeen of menstruatie, kunnen het milieu in de vagina, dat van nature zuur is, ongunstig beïnvloeden. Als gevolg daarvan kan overmatige groei van schadelijke bacteriën en andere micro-organismen plaatsvinden. De combinatie melkzuur / natriumlactaat brengt de pH in de vagina weer terug naar de natuurlijke waarde van 3,8 tot 4,5 en vermindert daarmee het risico voor het ontstaan van infecties. De werkzame stoffen komen van nature in het lichaam voor, waardoor het risico voor het optreden van bijwerkingen zeer gering is. De kleur- en reukloze ovule is eenvoudig in het gebruik en kan preventief en/of therapeutisch regelmatig worden ingebracht,met een maximum van eenmaal per dag. Premeno® Duo bevat geen hormonen.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vaginale droogte.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Ter preventie en behandeling van droog vagina-epitheel kan het middel 1x per dag tot 1x per 3 dagen worden gebruikt. Het inbrengenvan de ovule in de vagina is eenvoudig. De ovule wordt met de vinger zo diep mogelijk in de vagina ingebracht en lost daar inenkele minuten volledig op. Na de vervaldatum (die op de verpakking is vermeld) mag Premeno® Duo niet meer worden gebruikt.


Bij vaginale droogheid die het gevolg is van een tekort aan oestrogeen tijdens of na de menopauze: Oplaaddosis: Breng gedurende 10 opeenvolgende dagen ‘s avonds vóór het slapen gaan 1 ovule in. Onderhoudsbehandeling: voor een aanhoudend effect moet u na afloop van de oplaaddosis, zo lang als u dat wenselijk acht, omde 3 dagen 1 ovule inbrengen. 

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Aangezien het product melkzuur bevat kunnen in zeldzame gevallen, met name als het vagina-slijmvlies zeer droog en/ofbeschadigd is, geringe huidreacties optreden (licht branderig gevoel of jeuk). Deze verschijnselen verdwijnen meestal na korte tijd. 

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Hyaluronzuur-natrium, melkzuur, natriumlactaat,Overige bestanddelen: vetten, ceteareth, bijenwas, sorbitaanmonostearaat, macrogolen 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Premeno
Aflevervorm Ovulen
Type product Medisch hulpmiddel
Bevat Overige samenstellingen
Aangewezen bij Vaginale droogte
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Laatste reviews en ervaringen met Premeno Duo voordeelpakket

Na een baarmoeder verwijderen helpt om wat vochtig te houden , helpt echt .

Anoniem

Prima vervanging voor hormoonpreparaten. Eerst om de dag gebruikt, nu 1 keer per week en daarmee van m’n klachten af.

ans peijnenborg

Een uitstekend alternatief voor hormoonpreparaten. En super snel geleverd door Viata. Ik gebruik het twee keer in de week en houd m’n klachten hiermee goed onder controle.

Gerry Engbers

Uitstekend product en mijn vrouw gebruikt het op aanraden van de gynaecoloog. Het is wel prijzig,dit zou omlaag moeten en vooral bij voordeelverpakking.

Cees de Ruiter

Werkt uitstekend. Als het in het begin prikt kun je wat vaseline gebruiken. Ik heb het een tijd elke dag moeten gebruiken, nu nog 1x per drie dagen. Fijn die voordeelverpakking!

Marcelle Spangberg

Een fantastisch product,ik gebruik het al een paar jaar op aanraden van mijn gynaecoloog! Ben zeer tevreden!😊

Airam