085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Prostaserene 320mg Capsules 30 stuks

Capsules 30 stuks
16,47
Op voorraad
16,47
Geneesmiddel op basis van serenoa repens in de vorm van capsules voor de behandeling van urinaire ongemakken ten gevolge van goedaardige prostaatvergroting.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Toepassing

Prostaathyperplasie:  symptomatische behandeling van problemenbij urineren veroorzaakt door een volumevergroting van prostaat

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Prostaserene is een geneesmiddel op basis van een plant, namelijk Serenoa repens.
Prostaserene wordt gebruikt bij urinaire problemen ten gevolge van een goedaardige prostaatvergroting (benigne prostaathyperplasie), nadat elke ernstige ziekte werd uitgesloten. Deze problemen kunnen onder meer moeilijk urineren, een frequente behoefte om te urineren overdag en/of ’s nachts, een erg dringende behoefte om te urineren of urinelekkage zijn

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 capsule ’s morgens, bij voorkeur onmiddellijk na de maaltijd.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals elk geneesmiddel kan ook Prostaserene bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.

U kan uitzonderlijk last krijgen van licht zuurbranden of van lichte maagpijn als u Prostaserene vóór de maaltijd hebt ingenomen.

Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Welke stoffen zitten er in dit middel?
- De werkzame stof is het extract (plantaardige vette olie) van Serenoa repens (Bartram) Small, fructus (6,5 – 9 : 1). Extractievloeistof : superkritische koolstofdioxide. Een capsule bevat 320 mg extract.

- De andere bestanddelen zijn de volgende: glycerol, ethylparahydroxybenzoëzuur, propylparahydroxybenzoëzuur, natriumhydroxide, titaniumdioxide (E171), kopercomplex van chlorofyl (E141) en gelatine.

Hoe ziet Prostaserene eruit en hoeveel zit er in een verpakking?

Prostaserene zijn langwerpige, groene, zachte capsules met 320 mg extract van Serenoa repens.
Het is beschikbaar in dozen met 30 capsules onder witte, ondoorzichtige, alu/PVC-blisterverpakking.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Wanneer mag u Prostaserene niet innemen?
• als u allergisch bent voor extract van Serenoa repens of voor één van de andere bestanddelen van Prostaserene, in het bijzonder voor bewaarmiddelen (parabenen) (zie rubriek “Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van Prostaserene”).

Wanneer/waarom moet u extra voorzichtig zijn met Prostaserene ?
• omdat, alvorens u uw behandeling met Prostaserene start, u uw arts moet raadplegen die de ziekte waaraan u lijdt zal evalueren.
• omdat Prostaserene de klachten ten gevolge van de goedaardige prostaatvergroting vermindert doch niet de vergroting zelf wegneemt.
Daarom verdient het aanbeveling om regelmatig uw arts te raadplegen voor een controleonderzoek. Dit geldt in het bijzonder als er bloed in uw urine zit of als u lijdt aan plotse onmogelijkheid om te plassen (acute urineretentie).
• omdat Prostaserene af en toe maaglast kan veroorzaken, zoals zuurbranden of maagpijn, als het geneesmiddel vóór de maaltijd wordt ingenomen. U moet dus Prostaserene innemen juist na de maaltijd.
• als u in het verleden maaglast had, meldt u dit aan uw arts alvorens Prostaserene te gebruiken.
Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

Neemt u nog andere geneesmiddelen in?

Tot op heden zijn geen wisselwerkingen gekend tussen Prostaserene en andere geneesmiddelen of voedingsmiddelen. Toch moet u uw arts of apotheker inlichten als u andere geneesmiddelen gebruikt of onlangs heeft gebruikt, ook als het geneesmiddelen betreft, waarvoor geen voorschrift noodzakelijk is.

Waarop moet u letten met eten en drinken?
U mag Prostaserene innemen met eten en drinken.

Zwangerschap en borstvoeding
U mag geen Prostaserene innemen als u een vrouw bent.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Prostaserene heeft geen invloed op de rijvaardigheid noch op het gebruik van machines.

Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van Prostaserene

Prostaserene bevat bewaarmiddelen (parabenen) die allergische reacties kunnen veroorzaken. U mag dus geen Prostaserene gebruiken indien u allergisch bent voor parabenen

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Prostaserene
Aflevervorm Capsules
Type product Geneesmiddel
Urinaire ongemakken Pijnlijk urineren
Bevat Serenoa repens
Aangewezen bij Prostaatproblemen, Urinaire ongemakken
Keyword Prostaat, Urineweg man
Generisch middel? not available

Prostaserene 320mg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Prostaserene 320mg

Moet je vaker plassen en heb je een branderig gevoel tijdens het plassen? Dat kan wijzen op een blaasontsteking. Niet iedereen vertoont (dezelfde) symptomen bij een blaasontsteking. Ook buikpijn met krampen en bloed in de urine kunnen wijzen op een blaasontsteking. 

Heb je daarbovenop koorts, lage rugpijn, diarree, last van misselijkheid, ben je zwanger of heb je een verminderd afweersysteem? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de huisarts om je klachten te bespreken.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.