085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

Retour

 

Wat als ik mijn bestelling wil retourneren?

Toch niet tevreden met je aankoop? Dan kan je deze binnen 14 dagen na levering terugsturen. Gelieve deze in originele staat, ongeopend en ongebruikt te houden met de originele documenten. Sommige producten komen niet in aanmerking. In geval van geneesmiddelen is het herroepingsrecht enkel van toepassing wanneer de goederen nog niet verzonden werden, behalve bij gebrek.

 

Wat wel en wat niet

Alle producten

  • met een aantoonbare fout of afwijking 
  • ongeopend, niet gebruikt en in originele verpakking met alle originele documenten

kunnen in aanmerking komen voor retour tot 14 dagen na ontvangst.

Het gebrek aan herroepingsrecht kan zich voordoen in geval van:

  • de levering van goederen die snel bederven of met een beperkte houdbaarheid. Hieronder vallen alle soorten voeding (babyvoeding, dierenvoeding, etc.).
  • de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken. 

Twijfel je of jouw product in aanmerking komt, neem dan contact op met de Viata klantendienst. We helpen je graag verder.

 

Stappenplan retourneren

Indien je denkt dat je producten hebt ontvangen die in aanmerking komen voor retour, gelieve dan de volgende stappen te volgen:

  • Gelieve contact op te nemen met de Viata klantendienst of het retourformulier in te vullen. Na contact met ons opgenomen te hebben ontvang je van ons een retourlabel voor het gratis retourneren van de producten.
  • Stuur de ongeopende en niet-gebruikte producten met eventuele originele documenten terug via een DPD parcelshop of BPost postpunt
  • Viata ontvangt de producten, verifieert en betaalt je binnen 14 werkdagen de door jou betaalde som terug

 

Voor de volledige informatie betreffende je verzakingsrecht (je wettelijk recht om een online aankoop terug te sturen) verwijzen we naar de algemene voorwaarden.

Contacteer ons