Casal Poeder 250g

Eiwitrijke, aanvullende dieetvoeding die wordt gebruikt bij patiënten met een tekort als gevolg van heelkundige ingrepen, bedlegerige toestanden of nerveuse verwikkelingen, op te lossen in water. Kan gesuikerd of gearomatiseerd worden of toegevoegd aan puree,soep of pudding.

€ 16,44 -10%
14,80
Tijdelijk geen voorraad
f product.view.content.addfavourite
Toepassing

Casal wordt gebruikt: bij infektieziekten met algemene verzwakking; bij hepatitis en cirrose; post-operatief herstel; geriatrie; nefrotische syndromen; zwangerschap en laktatieperioden; griepperioden; bedlegerigheid; hyperproteïnendieet bij zwaarlijvigheid.

Eigenschappen

Hyperproteïnepreparaat: 86% proteïnen; ongezouten; totale afwezigheid van lactose. De proteïnen zijn de enige voedingsstoffen die de aanvoer van stikstof verzekeren die het organisme nodig heeft voor zijn opbouw en compensatie van verliezen. Dit kan belangrijk zijn vóór en na heelkundige ingrepen, bedlegerige toestanden, nerveuse verwikkelingen.
De oplossing gebeurt door toevoeging van water aan het poeder in verhoudingen die overeenkomen met de voorkeur van de patiënt. De oplossing kan gesuikerd worden (behalve voor diabetes) en gearomatiseerd worden met koffie, cacao, vruchtensap of siroop. Kan eveneens toegevoegd worden aan groenten- en aardappelpuree, soepen, puddingen.

Dosering

Moet berekend worden in funktie van het eiwittekort dat moet aangevuld worden. Voor volwassenen: 4 à 6 volle soeplepels; voor kinderen: 2 à 4 volle soeplepels.
Proteïnen 86% (94% op vochtige basis), koolhydraten 0 dus zonder lactose, vetten 0; Natrium 12,3 mg; calcium 1870 mg; kalium 2,3 mg; 353 Kcal/100 g = 1477 KJ.
Merk Casal
Aflevervorm Poeder
Type product Dieetvoeding
Type voeding Aanvullend, Proteïnerijk, Voor diabetici
Smaak Zonder smaak
Glutenvrij? available
Lactosevrij? available
Met vezels? not available
Zonder melkeiwitten? available
Zonder suiker? available
Gedeelde ervaringen
    Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!