Toon alle thema's »

Tattooshop benodigdheden

Benodigdheden voor tattoo shops.Tattoos zijn eeuwenoud en nog steeds erg populair in België en Nederland zoals ook het laten zetten van een piercing. Vooral dan de navelpiercing en de helix piercing.

Het aanbrengen van een tattoo alsook permanente make-up en piercing zetten, verlopen niet zonder risico. Een goede hygiëne bij het aanbrengen van de tattoo zorgt ervoor dat infectieziektes zoals Hepatitis B, C of HIV worden vermeden. Maar ook een goede nazorg of tattoo verzorging is essentieel. Zowel bij de tattoo shop als bij de klant ligt dus een gedeelte van de verantwoordelijkheid.

 

Hygiëne in de tattoo shop

Bij een tattoo shop is een grondige hygiëne uitermate belangrijk. De tattooruimte en materialen moeten grondig gereinigd en ontsmet worden. Een goede handhygiëne is essentieel. De tattoo-artiest zal voor het plaatsen van de tattoo zijn handen wassen en desinfecteren. Hibiscrub wordt hiervoor aangeraden. Deze zeep werkt zowel reinigend als ontsmettend. Ook worden steriele handschoenen gedragen, die slechts eenmaal gebruikt worden.

Dettolmedical Chloroxylenol 4,8% is een geconcentreerd ontsmettingsmiddel. Het is geschikt voor het ontsmetten van de huid, wonden, oppervlakken, vloeren en gebruiksmaterialen. Men dient het product te verdunnen in water, vooral wanneer men het rechtstreeks op de huid aanbrengt.

Het lichaamsdeel waarop getatoeëerd wordt zal eerst gedesinfecteerd worden. Na het plaatsen van de tatoeage wordt de huid opnieuw gereinigd met een steriel doekje en wordt deze ingesmeerd met een kalmerende en beschermende crème zoals Vaseline of Bepanthen. Bepanthen bevat een hoge concentratie aan dexpanthenol die het natuurlijk herstelproces van de huid zal versnellen. Bepanthen laat ook een beschermend laagje achter op de huid. Tot slot wordt de tattoo afgedekt met een steriel kompres of transparante folie.

Het zetten van een tatoeage kan pijnlijk zijn, afhankelijk van persoon en plaats. Eventueel kan een verdovende crème of pijnstiller gebruikt worden. Hiervoor neem je best even contact met Viata, een echte online apotheek.

Een tattoo is eigenlijk een schaafwonde. Na het plaatsen van de tattoo is de huid dan ook zeer gevoelig. Indien het nodig is om de huid opnieuw te desinfecteren kan je gebruik maken van Diaseptyl spray. Deze desinfecteert zonder te prikken. De tatoeëerder zal zijn klant steeds adviezen meegeven voor de verdere verzorging van de tatoeage. Nazorg is dan ook erg belangrijk.

 

Nazorg tattoo

Als de tatoeage is afgedekt met een steriel verband kan je deze na enkele uren verwijderen.

Was de tatoeage met een milde, ongeparfumeerde en eventueel antibacteriële zeep. Bijvoorbeeld met Lactacyd of de milde reinigingsproducten van Eucerin. Dep hierna de huid droog en smeer in met een kalmerende en beschermende crème zoals Bepanthen. Probeer een tatoeage tijdens de genezingsperiode zo droog mogelijk te houden. Het nemen van een bad of zwemmen in een zwembad, zeker de eerste 6 weken, wordt sterk afgeraden.

Als de huid rood of gezwollen is kan u gebruik maken van een coldpack, deze zal de huid ontzwellen en verlichting brengen.

Houd de tatoeage uit de zon tot de wonde volledig is genezen. Ook na de genezing gebruik je best een zonnecrème met hoge factor zodat de tatoeage niet gaat vervagen. Aangeraden zijn de zonneproducten van Eucerin met hoge beschermingsfactor.

 

Benodigdheden voor tattoo shop en de tattoo nazorg

Hier beneden vind je een selectie van benodigdheden en hulpmiddelen terug die gebruikt kunnen worden in een tattoo shop, voor het zetten van een henna tattoo of het piercing zetten.

Tattoo shops kunnen gebruik maken van de volumebundels om een grotere korting te bekomen. Je klikt hiervoor een product aan en onder de productdetailpagina staan de beschikbare bundels vermeld. Erg handig.

Je vindt er benodigdheden terug zoals spatels, desinfectiemiddelen, steriele kompressen, Bepanthen, Diaseptyl, Cicaplast, etc.

Heb je nog vragen of wens je advies, contacteer dan onze Viata apotheker.

1 geselecteerd - Verfijn selectie
Jouw selectie ×
Verfijn selectie

9,2 / 10
 • Nico uit IJsselstein-ut schreef:
  Keurige, snelle levering
  Het uitgekozen artikel is keurig verpakt en snel, volgens afspraak, op mijn adres bezorgd.
 • Gerda uit Zwijndrecht schreef:
  keurig en snel geleverd
  zie bovenstaande opmerking
 • manu uit brasschaat schreef:
  Het moto vandaag besteld morgen geleverd is een correcte boodschap.
  ok

tattooshop-benodigdheden - alle producten

1 - 1 van 1 |
placeholder Hartmann Tongspatel steriel
 (0)
Hartmann Tongspatel steriel 1 stuks

Kunststof tongspatel. Het product is steriel.

0,22
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

1 - 1 van 1 |