085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Tegaderm Alginate AG 3x30cm 1 stuks

1 stuks
51,75 95,83
promo
van 01/10/2022 tot 31/10/2022 (of tot einde van voorraad in promotie)
Op voorraad
51,75
-46%
prijs apotheek: 95,83 Je bespaart: -44,08
Antimicrobieel verband op basis van alginaat en zilver in de vorm van steriele kompressen. Aangewezen in het geval van snijwonden of wonden die een verhoogd risico op infectie hebben.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Tegaderm Alginate AG is een sterk absorberend, steriel, anti-microbieel non woven 'kussenverband'. Het bevat hoge gehaltes aan calciumalginaat, carboxymethylcellulose en een ionogeen zilvercomplex dat zilverionen afgeeft in aanwezigheid van wondexudaat. Terwijl het wondexsudaat wordt geabsorbeerd, vormt het alginaat een gel die ten behoeve van een optimale wondgenezing een vochtige omgeving in stand houdt. De gel zorgt ervoor dat bij verwijdering van het verband geen weefselbeschadiging ontstaat. Het verband vormt tevens een efficiënte barrière tegen de penetratie van micro-organismen.

Toepassing

Postoperatieve wonden, traumawonden, beenulcera, doorligwonden, diabetesulcera, donorlocaties, holtevormige wonden, oppervlakkige brandwonden, eerste- en tweedegraads brandwonden.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Contra indicaties

Het verband mag niet gebruikt worden bij droge of slechts lichtjes exsuderende wonden omdat het verband in deze gevallen kan inkleven in het letsel en niet makkelijk verwijderbaar is. Indien het verband toch inkleeft, moet u dit (alvorens het weg te nemen) bevochtigen met een steriele zoutoplossing.

Opmerkingen

Het verband dient te worden verwijderd bij mensen die een MRI-onderzoek ondergaan. Het verband kan tot maximaal 7 dagen worden gebruikt. De vervangingsfrequentie van het verband is afhankelijk van de toestand van de wonde en de hoeveelheid exsudaat. Aanvankelijk kan het nodig zijn het verband elke 24 uur te vervangen. Dient te worden gefixeerd met een niet-occlusief secundair wondverband.  Elk verband is afzonderlijk en steriel verpakt en bestemd voor eenmalig gebruik.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Tegaderm
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Gaaswieken
Soort verband Zilver
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met Tegaderm Alginate AG 3x30cm