Tilman Thymotabs sinaasappel Zuigtabletten 24 stuks

Zuigtabletten 24 stuks
5,45 6,90
Op voorraad
5,45
-22%
prijs apotheek: 6,90 Je bespaart: -1,45
Plantaardig middel op basis van thijm, in de vorm van zuigtabletten. Verzachtende werking bij keelirritaties en het vermindert de aanhechting van bacteriën in mond en keel. Met sinaasappelsmaak en zoetstoffen uit Stevia.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Toepassing

Verzachtend en verfrissend, ideaal voor keelirritaties. ThymoTabs Plus voegt xylitol toe, wat in feite inwerkt op de bacteriële flora in de mond. Het vermindert de aanhechting van bacteriën in mond en keel.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Dosering

6 zuigtabletten per dag. Vanaf 4 jaar. Bij zwangerschap en borstvoeding maximum 4 per dag.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Droog tijmextract 30 mg, essentiële olie van eucalyptus 3 mg, vitamine C 20 mg (tijm) of 30 mg (sinaas) (natuurlijke aroma's voor de sinaasversie). ThymoTabs Plus: droog tijmextract 30 mg, vitamine C 20 mg en xylitol 833,2 mg.  Xylitol wordt (net als sorbitol) veel gebruikt in kauwgom omdat die een frisse smaak geeft. Dat komt doordat het oplossen van xylitol in water een endotherm proces is, waarbij warmte aan de omgeving wordt onttrokken. Daarbij ontstaat een fris gevoel in de mond. Maar belangrijker is de positieve werking van xylitol op tanden en kiezen. Finse onderzoeken (Universiteit van Turku, 1972 tot 1975) toonden aan dat bij het gebruik van xylitol in plaats van suiker 85 % minder cariës ontstond. Uit verder onderzoek bleek dat het niet nodig is alle suiker te weren en dat een kleine hoeveelheid xylitol al voldoende is. De werking van xylitol berust op het feit dat de voor tandbederf verantwoordelijke bacterie Streptococcus mutans de xylitol niet kan verteren en daardoor afsterft. Bovendien bemoeilijkt xylitol dat bacteriën zich als tandplak aan het tandglazuur hechten.Verder stimuleert xylitol de aanmaak van (anti-bacterieel) speeksel en bevordert het de vorming van complexen van calcium en eiwitten uit het speeksel en daarmee de remineralisatie van de tanden en kiezen.Om deze effecten te bereiken dient ca. 5 tot 10 gram xylitol verspreid over de dag te worden ingenomen, bijvoorbeeld als kauwgom of zuigtablet. bron http://nl.wikipedia.org/wiki/Xylitol

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Tilman
Aflevervorm Zuigtabletten
Type product Fytotherapie
Type behandeling Behandelend
Type keelproblemen Droge geïrriteerd, Heesheid, Pijn
Bevat Eucalyptus, Tijm, Vitamine C
Leeftijdscategorie Vanaf 4 jaar
Smaak Sinaasappel
Specifiek voor Keel, Stem
Keyword Keel, Plantaardig, Suikervrij
Geschikt bij zwangerschap? not available
Met lidocaïne? not available
Ontsmettend? available
Zonder suiker? available

Laatste reviews en ervaringen met Tilman Thymotabs sinaasappel