085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
11-03-2019 | Algemeen welzijn

De grootste valkuilen bij het afvallen

Wanneer de winter op zijn laatste benen staat, is het voor vele mensen het uitgelezen moment om dat laagje wintervet van zich af te gooien. Het vooruitzicht van zonnige dagen aan het zwembad met een slank zomerlijf is dan ook een belangrijke motiverende factor om toch aan dat lang gevreesde dieet te beginnen. Toch blijft de weg naar een slank lichaam er eentje met vele gevaren en obstakels. Let er dus zeker op voor de volgende valkuilen.  

Onrealistische verwachtingen 

Een doel opstellen voor je dieet is zeker een goed plan, maar je zorgt er het best voor dat je doel haalbaar is. Vele mensen stellen namelijk voor zichzelf een heel strak doel dat praktisch onhaalbaar is. Je hoort al snel van mensen dat ze 15 of 20 kilo willen afvallen op slechts een paar maanden tijd. Deze vorm van afvallen wordt wel eens een crashdieet genoemd en kan heel effectief zijn om op korte tijd kilo’s te verliezen. De kans is echter groot dat de kilo’s die je tijdens je crashdieet bent verloren er even snel terug bijkomen. Let dus op voor het zogenaamde jojo-effect waar je constant schommelt tussen afvallen en bijkomen.  

Je dieet even pauzeren 

Een dieet is jammer genoeg niet zoals je favoriete nummer dat je even op pauze kan zetten wanneer het jou uitkomt. Je dieet een dag pauzeren omdat je naar een feestje moet of omdat je een weekendje weggaat is geen optie wanneer je wilt afvallen. Het risico bestaat namelijk dat je te veel gaat profiteren van je vrije dag en dat je bijgevolg ook weer in je slechte voedingsgewoontes gaat hervallen. 

Te snel opgeven 

Wanneer je toch even bezwijkt aan de verleiding om die suikerwafel te eten, lijkt het soms wel alsof je dieet meteen gefaald is. Laat het echter niet aan je hart komen. We zijn allemaal maar mensen die af en toe wel eens willen genieten van een minder gezonde snack. Je dieet is zeker niet om zeep nadat je die wafel hebt gegeten. Bekijk dit moment dus zeker niet te negatief. Als je toch te veel last hebt van knagende honger kan je gebruik maken middel om de honger te remmen zoals Hunger Buddy van XL-S Medical. Geef de moed dus niet op en houd vol!

Onvoldoende beweging afvallen valkuilen beweging

Het is een huizenhoog cliché, maar beweging is een van de belangrijkste factoren die gewichtsverlies bevordert. Als je onvoldoende beweegt wanneer je dieet, begint je lichaam niet enkel aan de vetreserves van je lichaam te knagen, maar ook aan je spiermassa. Beweging gaat het verlies van spiermassa tegen en  helpt verder ook om je lichaam meer calorieën te doen verbranden. Hierdoor zal je nog sneller die overtollige kilo’s verliezen en zal je jezelf bovendien stukken fitter en gezonder voelen.   
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.